Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Murexin HE 20 tapadásjavító emulzió 5 kg

Ár:
16.294 Ft (12.830 Ft + ÁFA)
Cikszám: 4138 - Műanyagdiszperzió koncentrátum, mely friss betonok kötését javítja régi betonfelületekre (tapadó híd). Alkalmas tapadó habarcsok készítéséhez, valamint használható javítóhabarcsok adalékaként. 

Paraméterek

Anyagszükséglet kb. 0,2 kg/m², alkalmazástól függően
Sűrűség kb. 1,06 g/cm³
ph - érték kb. 6,5
Viszkozitás 35 sec (DIN 4)
Feldolgozási hőmérséklet +5°C felett

Csatolt dokumentumok

Leírás

Murexin HE 20 tapadásjavító emulzió 5 kg:

A Tapadásjavító emulzió értékes műanyagok(alkáli álló, lágyítószer mentes polimerek) vizes emulziója ill. diszperziója. Javítja a tapadást, a rugalmasságot és csökkenti a vízbehatolási mélységet ezzel együtt növeli a vízvisszatartó képességet. Megkönnyíti a feldolgozhatóságot. 

Kül és beltérben egyaránt használható tapadó-habarcs készítésére, beton és habarcs adalékszereként, valamint aljzatkiegyenlítők tapadóhídjaként. 

Felhasználás

Tárolás:

+5 C felett, száraz, hűvös helyen, bontatlan, eredeti csomagolásban kb. 12 hónapig

Javasolt szerszám:

Mérőedény, ecset

Alapfelület:

Az alapfelületnek szilárdnak, por-, zsír-, olaj-, valamint festék- és egyéb leválasztóanyag-maradványoktól mentesnek kell lennie, feleljen meg az érvényben lévő előírásoknak. Hőszigetelő lapokra nem ragasztható.

Megfelel:

Minden építkezésnél előforduló ásványi alapfelületre.

Nem alkalmas:

Fára, műanyagra, fémre és vízutaszító alapfelületekre.

Tapadóhíd készítése:

Alapfelület előkészítése után az emulziót (az alapfelület szívóképességétől és tulajdonságaitól függően) hígítatlanul vagy max. 1:2 arányban vízzel hígítva a felületre fel kell hordani, és bele kell kefélni.  A még ragadós, nedves filmre kell felhordani a friss beton, habarcs vagy kiegyenlítő anyag réteget, amelynek a keverővizéhez 10% tapadásjavító emulzió adagolható. Vékony rétegeknél és nagyon sima alapoknál a tiszta tapadóhíd helyett tapadó-habarcs felhordását javasoljuk. Tapadó-habarcsot 1 térfogatrész Emulzió, 1 térfogatrész víz, 1 térfogatrész cement és 1-2 térfogatrész O-2 mm durva homok vagy kvarchomok gépi összekeverésével állítjuk elő. A habarcsot a felületre egyenletesen felhordjuk a következő réteget pedig szintén a "frisset a frissre" módszerrel hordjuk fel. Amennyiben a tapadó-réteg idő előtt kiszárad új réteget, emulziót kell a következő réteg felhordása előtt a felületre felvinni.

Esztrichek nemesítése:

A keverővízhez hozzáadott 10-20 % Emulzió növeli a hajlító-, húzószilárdságot, csökkenti a feszültségek okozta repedések veszélyét. Glettelő vakoló és betonozási munkákat (szokás szerint) ne végezzük tűző napon, esőben, száraz erős szélben. Szükséges mennyiség: kb. 25-40 kg /