Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Murexin AE 100 Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez

Cikkszám: 45135
Forgalmazó: Murexin Kft.
Cikkszám: 45135 - Vízzáró, feszültségmentesítő, rugalmas, repedésáthidaló, alkáliálló szigetelő- és elválasztólemez a hidegburkolati lapok és természetes kövek alatti biztos szigeteléshez.

Paraméterek

Szín sárga
Anyagvastagság kb. 0,4 mm
Súly kb. 260 g/m2
Hőmérsékletállóság -30°C - +90°C
sd-érték (EN 1931) >50
Legmagasabb húzóerő hosszában 89 N/15 mm
Legmagasabb húzóerő keresztben 38 N/15 mm
Szakadási nyúlás hosszában 78%
Szakadási nyúlás keresztben 73%
Repesztési nyomás 2,8 bar
Tapadószilárdság >0,4 N/mm2
UV-állóság >500 óra

Felhasználás

Alkalmazhatóság:

Közvetlenül a kerámiaburkolatok alatti vízszigetelés készítéséhez kül- és beltérben, falon és padlón, zuhanyzókban, fürdőszobákban, lakossági vagy középületek erkélyein, teraszain, valamint üzemi konyhákban. Megfelel az ÖNORM 2207 W1-W4 és a ZDB adatlap nedvességterhelési osztályainak A, A0, B és C.

Javasolt szerszám: 

Olló, snitzer, vágókés, lassú fordulatú elektromos keverő, megfelelő méretű keverőedény, megfelelő fogazott glettvas, kőműveskanál, szivacs.

Alapfelület:

Az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint por-, szennyeződés, olaj, zsír, leválasztószer-, és laza részektől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényben lévő előírásoknak. Alkalmas: minden az építőiparban szokásos alapfelületekre, valamint régi csempe- és természetes kőburkolatokra, szilárdan kötő betonkő burkolatokra, öntött aszfaltra, szárazesztrichre,  faforgács lapokra, fémre, üvegre, valamint a régi alapfelületekre szilárdan kötő aljzatkiegyenlítőkre, illetve a hagyományos cement- és kalcium-szulfát esztrichekre.

Előkészítés:

Az alapfelület az érvényben lévő előírásoknak megfelelően kell alapozni, illetve kiegyenlíteni. Az alapfelület előkészítést Murexin termékekkel ajánlott elvégezni. Minden alapfelületet meg kell csiszolni, portalanítani és tisztítani.

Feldolgozás:

A fektetés előtt egy ollóval vagy snitzerrel mértere vágjuk az AE 100 Szigetelő- és feszültégmentesítő lemezt. Ezután a Murexin flex ragasztót (C2, S1), mint pl. M 41 Maximo Flexragasztó, vagy Murexin gyorsflex ragasztót (C2F, S1), illetve 2 KS Folyékonyfóliát fogazott glettvas segítségével (3, 4 vagy 6 mm-es fogazás, az alapfelület egyenetlenségétől függően) felhordjuk az alapfelületre és végül a méretre vágott szigetelőlemezt a friss ragasztóba fektetjük. A szigetelőlemezt egy simító segítségével lesimítjuk, hogy ne maradjanak alatta levegőbuborékok. A ragasztásnál a szigetelőlemez darabokat szorosan egymás mellé helyezzük. Az illesztéseket az AE 50 Hajlaterősítő szalaggal fedjük le. Ehhez felhordjuk a 2 KS Folyékonyfóliát, a hajlaterősítő szalagot a még friss szigetelő anyagba.

Leírás

Murexin AE 100 Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez:

Különösen gyors további munkálatokat tesz lehetővé az egyenletes rétegvastagság mellett. Közvetlenül a kerámiaburkolatok alatti vízszigetelés készítéséhez kül- és beltérben, falon és padlón, zuhanyzókban, fürdőszobákban, lakossági vagy középületek erkélyein, teraszain, valamint üzemi konyhákban. Megfelel az ONR 22207 W1 – W4 szabványnak, valamint a ZDB előírása szerinti A, A0, B és C nedvességterhelési osztályoknak. Szín: sárga.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!