Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Murexin 1 KS Folyékonyfólia 14 kg

Kiszerelés:
Cikkszám: 58129
Forgalmazó: Murexin Kft.
Cikkszám: 58129 - Gyorsan száradó, rendkívül kiadós, oldószermentes, nem vízáteresztő, egykomponensű, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes kenhető szigetelés. Kizárólag beltérben alkalmazható, közvetlenül a kerámia burkolatok alatt (pl.: zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban) nyomás nélkül lefolyó víz ellen.

Paraméterek

Kiszerelés 14 kg
(Az adatok 20°C hőmérsékleten, 60% relatív páratartalomra vonatkoznak)
Anyagszükséglet 2 rétegben* kb. 0,8 kg / m2/0,5 mm
(sima alapfelület esetén) kb. 1,5 kg / m2 / 1 mm
Száraz rétegvastagság 2 rétegben min. 0,5 mm* max. 2,0 mm
Munkafolyamat kétszeri felhordás szükséges
Szellőztetési idő** kb. 15 perc (átdolgozható 1. réteg)
Burkolható** kb. 3 óra után
Terhelhető** kb. 6 nap után
μ-érték 2500
Szín kék, sárga
Optimális alapfelület és feldolgozási hőmérséklet +15 -+25°C
* Alapfelülettől függően
** Az alapfelület szívóképességétől, az alapfelület és a levegő hőmérsékletétől, valamint a páratartalomtól függően.

Felhasználás

Javasolt szerszám:

Habszivacs- vagy báránybőr henger. Alapfelület: Az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint por-, szennyeződés-, olaj-, zsír, leválasztószer-, és laza részektől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényben lévő előírásoknak. A nem megfelelő szilárdsággal rendelkező rétegeket (pl. cementtej, laza cementmaradványok) a felhordás előtt el kell távolítani pl. csiszolással, marással, golyószórással, majd portalanítás szükséges. Az alapfelületet a megfelelő mechanikai eljárásokkal elő kell készíteni. Alkalmas: az építőiparban szokásos ásványi alapfelületekre pl. beton, gázbeton, cementbázisú készvakolatok, gipsz építőanyagok, valamint fa, keményhab lemez, fém és kerámia felületekre. Nem alkalmazható víznyomásnak kitett helyeken (pl. medencék), valamint kültérben (pl. teraszok, erkélyek).

Előkészítés:

Egyenetlen cementkötésű alapfelületek javítására, kiegyenlítésére, falra/aljzatra: pl. Murexin AM 20 vagy Murexin AM 50 Trass Kiegyenlítőhabarcsot, aljzatra pl. Murexin ST 12 vagy Murexin ST 25 aljzatkiegyenlítőt használjunk. Kalcium-szulfát (gipsz) kötőanyagú alapfelületeket a Murexin LF 1 Mélyalapozóval elő kell kezelni. Az alapozónak meg kell száradnia (kb. 12 óra). Az alapfelületben lévő lyukak, mélyebb egyenetlenségek kitöltéséhez cementtartalmú anyagok esetén pl. Murexin AM 20 Kiegyenlítőhabarcsot (max. 20 mm-ig), Murexin SF 80 Kitöltő- és javítóanyagot (max. 50 mm-ig) vagy a Murexin SF 83 Finom kitöltő- és javítóanyagot (max. 40 mm-ig) kell használni. Kalcium-szulfát (gipsz) tartalmú, valamint magnezitesztrich felületeknél a Murexin CA 85 Kitöltő- és javítóanyagot (max. 50 mm-ig) kell használni. Nedvszívó alapfelületek esetén Murexin LF 1 Mélyalapozóval kell alapozni, nem nedvszívó felületeknél (pl. kerámiaburkolat) Murexin D4 Tapadóhíd Rapid használata szükséges.

Feldolgozás:

A felület megfelelő előkészítése után először a fal- és padlócsatlakozásoknál, illetve a csőáttöréseknél és a lefolyónál a szükséges rendszerkiegészítőket helyezzük el (pl. Murexin hajlaterősítő szalagok, Murexin hajlaterősítő szalag külső és belső sarkok, Murexin szigetelőmandzsetták), úgy hogy magával az 1KS Folyékonyfólia (pl. kék színű) anyagával ragasszuk fel a felületre. Az anyagot (pl. sárga színű 1KS Folyékonyfólia) közvetlenül a vödörből habszivacs vagy báránybőr hengerrel két egymástól független munkafolyamatban, hiánytalanul, egyenletes rétegvastagságban a teljes felületre kell felhordani. Az egyes munkafolyamatok között a bevonatnak megfelelően ki kell száradnia. Amennyiben a két réteg felhordása visszaellenőrzésére kerül, akkor először a kék színű 1KS Folyékonyfóliát, majd a két munkamenet közötti száradási idő betartása után a sárga színű 1KS Folyékonyfóliát javasoljuk felhordani. Praktikusan először az oldalfalfelületeket szigeteljük, majd kb. 3 óra után történik a burkolat felhordása min. C2 típusú Murexin ragasztóval. Ezután végezzük el a padlófelület szigetelését, burkolását, így elérhetjük hogy nem kell a szigetelésen közlekednünk és nem történik rajta sérülés. Annak érdekében, hogy a termék tulajdonságai megfelelőek legyenek, figyelni kell, hogy a két rétegben felhordott 1KS Folyékonyfólia rétegvastagsága 0,5 mm-nél vékonyabb ne legyen.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors kiszáradását meg kell akadályozni. A burkolási munkálatokat az 1KS Folyékonyfólia kiszáradása után lehet elkezdeni.

Tisztítás:

Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Figyelem:

Feldolgozáskor az alapfelület, levegő és anyag hőmérséklete +5°C és +30°C között legyen. Optimális feldolgozási hőmérséklet: +15 - +25°C. Az optimális páratartalom 40%-60%. Az alapfelület maradék nedvességtartalma CM nedvességmérő készükkel kerámiaburkolatok esetén: Cementesztrich esetén max. 2,5 CM %, fűtött cementesztrichnél max. 1,8 CM %. Kalcium-szulfát (gipsz) esztrich esetén max. 0,6 CM %, fűtött kalcium-szulfát (gipsz) esztrichnél max. 0,3 CM %. Az alapfelületnek teljesen ki kell száradnia, tehát vizes, nedves felületre nem hordható fel a későbbi problémák elkerülése miatt. Az 1KS Folyékonyfólia felhordása mindig 2 rétegben történik. A két különböző színű (kék és sárga) 1KS Folyékonyfóliát nem szabad összeönteni, hanem két külön munkafolyamatban kell külön-külön felhordani a száradási időket betartva. Az 1KS Folyékonyfólia önálló rétegként nem használható, mindig burkolattal kell ellátni, mert különben az 1KS Folyékonyfólia károsodik. Az 1KS Folyékonyfóliához víz, illetve semmilyen más, idegen anyag hozzáadása tilos! Fagytól, közvetlen napsugárzástól és a hirtelen kiszáradástól védeni kell pl. huzat! A feldolgozás és a kikeményedés alatt a padlófűtés ne működjön.A kenhető vízszigetelések nem helyettesítik az épületszerkezeti vízszigeteléseket. Hátoldali (ellenoldali) nedvesedést meg kell szüntetni, különben a kenhető vízszigetelés nem hordható fel. Csak megfelelő épületszerkezeti vízszigeteléssel ellátott felületekre hordható fel. A szomszédos épületrészeket megfelelően védeni kell (pl. takarással). Az alapfelületek, dilatációk az előírásoknak, irányelveknek (pl. Kerámiaburkolatok kialakításának műszaki irányelve) megfelelően legyen kialakítva. Próbafelület készítése javasolt. Kikeményedve már csak mechanikailag távolítható el! Speciális termék! Felhasználása csak műszakilag képzett szakembereknek ajánlott!

Leírás

Murexin 1 KS Folyékonyfólia 14 kg:

Kizárólag beltérben alkalmazható, közvetlenül a kerámia burkolatok alatt (pl. zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban) nyomás nélkül lefolyó víz ellen a rendszerkiegészítő termékekkel (pl. Murexin hajlaterősítő szalagok, Murexin hajlaterősítő szalag külső és belső sarkok, Murexin szigetelőmandzsetták) együtt. Megfelel az EN 14891 - DM és az ÖNORM B 3407 W1 - W4 szabványoknak, valamint a ZDB előírása szerinti A0 nedvességterhelési osztálynak és az A igénybevételi osztálynak. A 1KS Folyékonyfólia felhordása mindig két munkafolyamatban történik. A kék és sárga színű 1KS Folyékonyfólia felhasználásával lehetőség van a két réteg utólagos visszaellenőrzésére.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!