Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Micropol Limited 1L

Ár:
2.501 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
Cikszám: 2118 - A MICROPOL® LIMITED egy kanadai fenyőgyanta kivonatot tartalmazó légpórus képző és képlékenyítő habarcs adalékszer, mely a természetes gyanta tartalma révén, kevesebb légpórus képzéssel is zsírosan kenhető álagot kölcsönöz a habarcsnak. A kevesebb légpórus által a beton szilárdsága többszörösére növekszik. Oltott mész illetve mészhidrát nélkül falazó és vakoló cementhabarcsnak; oltott mésszel, mészhidráttal keverve javított mészhabarcsnak alkalmazható.
Kiszerelés:

Paraméterek

Anyagszükséglet habarcsokhoz 0,5-1 liter/1 m3 habarcs
Anyagszükséglet betonhoz 0,25-0,38 dl/50 kg cement

Leírás

Micropol Limited 1L:

Egy kanna (5 liter) MICROPOL® Limited 15 - 20 q oltott mész adagolásának felel meg. Használata olcsóbb, egyszerűbb, javul a minőség, kevesebb vizet igényel. Gazdaságossága növelhető megfelelő minőségű cement és homok alkalmazásával. A rakodási- és a szállításiköltség töredéke, mint a mésznél. Használatával a tárolási helyigény csaknem ezredrésznyire csökken; fokozza a fagyállóságot. Légpórus-képző hatása miatt jelentősen javul a fal szellőzése, nő a habarcs fagyállósága, nedvtaszító képessége, segíti a habarcs kiszáradását, gátolja a hőhídak kialakulását. Szükség szerint fagyásgátló szerrel keverhető. Meszes vagy tiszta cementhabarcsba keverve növeli a habarcs bedolgozhatósági időtartamát. Könnyíti a habarcsot és a betont. Fokozza a habarcs téglafelülethez való tapadását, javítja az összetartó képességét. Kíméli a dolgozó kezét, a szerszámok és a keverőgép tisztítása jóval egyszerűbb. A légpórus tartalom és a nagy szilárdság következtében lényegesen ellenállóbb a szélsőséges időjárási viszonyokkal, nedvességgel, savakkal, sókkal szemben, így a habarcs élettartama jelentősen megnövekszik. Kisebb a habarcs zsugorodása, így száradás után kevésbé repedezik. Légpórusait mindig egyenletesen viszi beA MICROPOL® Limited a habarcs megszilárdulása során kötődik a cementhez, így semmilyen kihatása nincs a felületre. Ha nem történik túladagolás a habarcs nem ülepszik le, nem szükséges azt újra keverni. Nem képződhet “mész kukac”. Régi és új épületeknél egyaránt alkalmazható.

Felhasználás

Felhasználás


001 Falazás
002 Dísztégla falak és burkolatok elkészítése
003 Vakolás, felület képzés
004 Töltő vakolat készítése

A MICROPOL® Limited-et használat előtt alaposan rázza fel, így megszüntethető a benne lévő alkotóanygok esetleges lerakódása. A cement MSZ-nek megfelelő; pl.: CEMI-42,5 (450 Pc) legyen, a homok pedig agyagiszapmentes, „TT” tisztaságú, OH 0/4 értéket közelítse meg. Készítsen próbakeverést. 50 - 55 liter habarcs elkészítéséhez (kb. ennyit ad ki a 100 literes keverő) az első vödör vízbe öntsön 0,25 - 0,5 dl MICROPOL® Limited adalékanyagot. Az oldatot öntse a forgó keverőbe, hagyja keveredni. Rakjon a keverőbe 1 : 4 arányú cement – homok keveréket (pl.: 1 lapát cement, 4 lapát homok) felváltva adagolva és hagyja jól elkeveredni. Tiszta víz hozzáadásával állítsa be a kívánt konzisztenciát. Természetesen, ha a ke­verőgép űrtartalma kisebb vagy nagyobb, az arányok megtartása mellett a mennyiségek változnak.Az így elkészített habarcs minden esetben „H10 – H50-es” minőséget ad, a cement és a homok minőségének­ függvényében. Szemcsés folyami homok alkalmazása esetén adagolhat bányahomokot is a keverékhez. A megszokottnál sűrűbb habarccsal dolgozhatunk, erre a MICROPOL® Limited képlékenyítő hatása lehetőséget ad. A megadott vakolatok esetén a cement – homok arány egyéni elbírálás alapján 1 : 4-ről 1 : 5-re is csökkenthető, de a további csökkentés a habarcs gyengüléséhez vezethet. Az előírt adagolástól csak indokolt esetben térjen el! A túladagolás cement, homok és tiszta víz fenti arányú hozzáadásával megszüntethető. A téli bedolgozásnál (fagypont alatt) gondoskodni kell a megfelelő hővédelemről! Nyáron (nagy melegben) a felületet tartsa nedvesen vizezéssel, grúzolással, vagy a vakolatok alá használjon alapozót. Vakoló habarcs készítésekor egyéni elbírálás alapján perlitet is adagolhat a habarcsba a jobb hőszigetelés érdekében. Kőporozásnál a mésszel együtt alkalmazható, a légpórus-képző hatása miatt megelőzhető a repedések kialakulása.

 

005 Betonfolyósító adalékszerként

Használatával nő a képlékenység, beton tömörítése sokkal könnyebb. nem keletkeznek kavicsgócok, jobb vibrálhatóságot, jobb formálhatóságot és nagyobb homogenitást biztosít. A légpórus-rendszer révén a beton élettartalma 100 %-kal növekszik, ellenállóbbá válik a vegyszerekkel, és a faggyal szemben. A beton víztaszító képessége jelentősen megnövekszik. Frissbetonba adagolva javítja a bedolgozhatóságot, fokozza a fagyállóságot, csökkenti a zsugorodást. Képlékenyíti a frissbetont, így kevesebb víz hozzáadása is elegendő. A beton könnyebben kezelhető, a zsaluzat könnyebben eltávolítható. Előre gyártott betonelemek, helyszíni monolit munkák, valamint mixer-beton készítése esetén is ajánljuk. A betonacélt nem támadja meg, a tapadást fokozza. Használat előtt felrázandó! Ajánlott adagolás betonozáshoz: 50 kg cementhez (plasztifikáláshoz) 0,25 dl, (fagyálló betonhoz) 0,38 dl MICROPOL® Limited. Mixer-beton készítésekor lényegesen kevesebb víz hozzáadásával is képlékeny a beton és a mixer is könnyen tisztítható.

 

006 Meszes habarcs minőség javító adalékszerként

Hagyományos (meszes); külső -és belső vakolatokhoz minőség javító adalékszerként javasoljuk; 25 - 50 % mész kihagyásával, MICROPOL® Limited hozzáadásával (0,20 dl-t 50 - 55 liter habarcshoz).