Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.212 Ft (1.742 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Micropol 1L

Ár:
2.212 Ft (1.742 Ft + ÁFA)
Kiszerelés liter:
Menny.:db
Cikkszám: 2116
Cikkszám: 2116 - A MICROPOL® egy légpórus képző és képlékenyítő habarcs adalékszer. Oltott mész illetve mészhidrát nélkül falazó és vakoló cementhabarcsnak; oltott mésszel, mészhidráttal keverve javított mészhabarcsnak alkalmazható.

Paraméterek

Anyagszükséglet habarcsokhoz 0,5-1 liter/1 m3 habarcs
Anyagszükséglet betonhoz 0,25-0,38 dl/50 kg cement

Leírás

Micropol 1L:

Egy kanna (1 liter) MICROPOL® 3 - 4 q oltott mész adagolásának felel meg.Használata olcsóbb, egyszerűbb, javul a minőség. A rakodási- és a szállítási költség töredéke, mint a mésznél. Használatával a tárolási helyigény csaknem ezredrésznyire csökken; kisebb a fagyveszély. Légpórus-képző hatása miatt jelentősen javul a fal szellőzése, nő a habarcs fagyállósága, nedvtaszító képessége. Szükség szerint fagyásgátló szerrel keverhető. Meszes vagy tiszta cementhabarcsba keverve növeli a habarcs bedolgozhatósági időtartamát. Fokozza a habarcs téglafelülethez való tapadását, javítja az összetartó képességét. Kíméli a dolgozó kezét, a szerszámok és a keverőgép tisztítása jóval egyszerűbb. A magas légpórus tartalom és a nagy szilárdság következtében lényegesen ellenállóbb a szélsőséges időjárási viszonyokkal, nedvességgel, savakkal, sókkal szemben, így a habarcs élettartama jelentősen megnövekszik. Kisebb a habarcs zsugorodása, így száradás után kevésbé repedezik.A MICROPOL® a habarcs megszilárdulása során kötődik a cementhez, így semmilyen kihatása nincs a felületre. Egyszerűbb, könnyebb a bekeverés, rendezettebb, tisztább az építés környezete. Ha nem történik túladagolás a habarcs nem ülepszik le, nem szükséges azt újra keverni. Nem képződhet “mész kukac”. Régi és új épületeknél egyaránt alkalmazható.

Felhasználás

001 Falazás
002 Dísztégla falak és burkolatok elkészítése
003 Vakolás, felületképzés
004 Töltő vakolat készítése

A MICROPOL®-t használat előtt alaposan rázza fel, így megszüntethető a benne lévő alkotóanyagok esetleges lerakódása. A cement MSZ-nek megfelelő; pl.: CEMI-42,5 (450 Pc) legyen, a homok pedig agyagiszapmentes, „TT” tisztaságú, OH 0/4 értéket közelítse meg. Készítsen próbakeverést. 50 - 55 liter habarcs elkészítéséhez (kb. ennyit ad ki a 100 literes keverő) az első vödör vízbe öntsön 0,25 - 0,5 dl MICROPOL® adalékanyagot. Az oldatot öntse a forgó keverőbe, hagyja keveredni. Rakjon a keverőbe 1 : 4 arányú cement – homok keveréket (pl.: 1 lapát cement, 4 lapát homok) felváltva adagolva és hagyja jól elkeveredni. Tiszta víz hozzáadásával állítsa be a kívánt konzisztenciát. Természetesen, ha a keverőgép űrtartalma kisebb vagy nagyobb, az arányok megtartása mellett a mennyiségek változnak.Az így elkészített habarcs minden esetben „H10 – H50-es” minőséget ad, a cement és a homok minőségének­ függvényében. Szemcsés folyami homok alkalmazása esetén adagolhat bányahomokot is a keverékhez. A megszokottnál sűrűbb habarccsal dolgozhatunk, erre a MICROPOL® képlékenyítő hatása lehetőséget ad. A megadott vakolatok esetén a cement – homok arány egyéni elbírálás alapján 1 : 4-ről 1 : 5-re is csökkenthető, de a további csökkentés a habarcs gyengüléséhez vezethet. Az előírt adagolástól csak indokolt esetben térjen el! A túladagolás cement, homok és tiszta víz fenti arányú hozzáadásával megszüntethető. A téli bedolgozásnál (fagypont alatt) gondoskodni kell a megfelelő hővédelemről! Nyáron (nagy melegben) a felületet tartsa nedvesen vizezéssel, grúzolással, vagy a vakolatok alá használjon alapozót. Vakoló habarcs készítésekor egyéni elbírálás alapján perlitet is adagolhat a habarcsba a jobb hőszigetelés érdekében. Kőporozásnál a mésszel együtt alkalmazható, a légpórus-képző hatása miatt megelőzhető a repedések kialakulása.

 

005 Betonfolyósító adalékszerként

Használatával nő a képlékenység, nem keletkeznek kavicsgócok, jobb vibrálhatóságot, jobb formálhatóságot és nagyobb homogenitást biztosít. A légpórus-rendszer révén a beton élettartalma 100 %-kal növekszik, ellenállóbbá válik a vegyszerekkel, és a faggyal szemben. A beton víztaszító képessége jelentősen megnövekszik. Képlékenyíti a frissbetont, így kevesebb víz hozzáadása is elegendő. A beton könnyebben kezelhető, a zsaluzat könnyebben eltávolítható. Előre gyártott betonelemek, helyszíni monolit munkák, valamint mixer-beton készítése esetén is ajánljuk. A betonacélt nem támadja meg, a tapadást fokozza. Mixer-beton készítésekor lényegesen kevesebb víz hozzáadásával is képlékeny a beton és a mixer is könnyen tisztítható.

 

006 Meszes habarcs minőség javító adalékszerként 

Hagyományos (meszes); külső -és belső vakolatokhoz minőség javító adalékszerként javasoljuk; 25 - 50 % mész kihagyásával, MICROPOL® hozzáadásával (0,20 dl-t 50 - 55 liter habarcshoz).

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!