Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.311 Ft (1.820 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Micropol 1L

Ár:
2.311 Ft (1.820 Ft + ÁFA)
Kiszerelés liter:
Menny.:db
Cikkszám: 2116
Forgalmazó: Polytechnisch Bedrijf COMPAKTUNA Belgium
Cikkszám: 2116 - A MICROPOL® egy légpórus képző és képlékenyítő habarcs adalékszer. Oltott mész illetve mészhidrát nélkül falazó és vakoló cementhabarcsnak; oltott mésszel, mészhidráttal keverve javított mészhabarcsnak alkalmazható.

Paraméterek

Anyagszükséglet habarcsokhoz 0,5-1 liter/1 m3 habarcs
Anyagszükséglet betonhoz 0,25-0,38 dl/50 kg cement

Felhasználás

001 Falazás
002 Dísztégla falak és burkolatok elkészítése
003 Vakolás, felületképzés
004 Töltő vakolat készítése

A MICROPOL®-t használat előtt alaposan rázza fel, így megszüntethető a benne lévő alkotóanyagok esetleges lerakódása. A cement MSZ-nek megfelelő; pl.: CEMI-42,5 (450 Pc) legyen, a homok pedig agyagiszapmentes, „TT” tisztaságú, OH 0/4 értéket közelítse meg. Készítsen próbakeverést. 50 - 55 liter habarcs elkészítéséhez (kb. ennyit ad ki a 100 literes keverő) az első vödör vízbe öntsön 0,25 - 0,5 dl MICROPOL® adalékanyagot. Az oldatot öntse a forgó keverőbe, hagyja keveredni. Rakjon a keverőbe 1 : 4 arányú cement – homok keveréket (pl.: 1 lapát cement, 4 lapát homok) felváltva adagolva és hagyja jól elkeveredni. Tiszta víz hozzáadásával állítsa be a kívánt konzisztenciát. Természetesen, ha a keverőgép űrtartalma kisebb vagy nagyobb, az arányok megtartása mellett a mennyiségek változnak.Az így elkészített habarcs minden esetben „H10 – H50-es” minőséget ad, a cement és a homok minőségének­ függvényében. Szemcsés folyami homok alkalmazása esetén adagolhat bányahomokot is a keverékhez. A megszokottnál sűrűbb habarccsal dolgozhatunk, erre a MICROPOL® képlékenyítő hatása lehetőséget ad. A megadott vakolatok esetén a cement – homok arány egyéni elbírálás alapján 1 : 4-ről 1 : 5-re is csökkenthető, de a további csökkentés a habarcs gyengüléséhez vezethet. Az előírt adagolástól csak indokolt esetben térjen el! A túladagolás cement, homok és tiszta víz fenti arányú hozzáadásával megszüntethető. A téli bedolgozásnál (fagypont alatt) gondoskodni kell a megfelelő hővédelemről! Nyáron (nagy melegben) a felületet tartsa nedvesen vizezéssel, grúzolással, vagy a vakolatok alá használjon alapozót. Vakoló habarcs készítésekor egyéni elbírálás alapján perlitet is adagolhat a habarcsba a jobb hőszigetelés érdekében. Kőporozásnál a mésszel együtt alkalmazható, a légpórus-képző hatása miatt megelőzhető a repedések kialakulása.

 

005 Betonfolyósító adalékszerként

Használatával nő a képlékenység, nem keletkeznek kavicsgócok, jobb vibrálhatóságot, jobb formálhatóságot és nagyobb homogenitást biztosít. A légpórus-rendszer révén a beton élettartalma 100 %-kal növekszik, ellenállóbbá válik a vegyszerekkel, és a faggyal szemben. A beton víztaszító képessége jelentősen megnövekszik. Képlékenyíti a frissbetont, így kevesebb víz hozzáadása is elegendő. A beton könnyebben kezelhető, a zsaluzat könnyebben eltávolítható. Előre gyártott betonelemek, helyszíni monolit munkák, valamint mixer-beton készítése esetén is ajánljuk. A betonacélt nem támadja meg, a tapadást fokozza. Mixer-beton készítésekor lényegesen kevesebb víz hozzáadásával is képlékeny a beton és a mixer is könnyen tisztítható.

 

006 Meszes habarcs minőség javító adalékszerként 

Hagyományos (meszes); külső -és belső vakolatokhoz minőség javító adalékszerként javasoljuk; 25 - 50 % mész kihagyásával, MICROPOL® hozzáadásával (0,20 dl-t 50 - 55 liter habarcshoz).

Leírás

Micropol 1L:

Egy kanna (1 liter) MICROPOL® 3 - 4 q oltott mész adagolásának felel meg.Használata olcsóbb, egyszerűbb, javul a minőség. A rakodási- és a szállítási költség töredéke, mint a mésznél. Használatával a tárolási helyigény csaknem ezredrésznyire csökken; kisebb a fagyveszély. Légpórus-képző hatása miatt jelentősen javul a fal szellőzése, nő a habarcs fagyállósága, nedvtaszító képessége. Szükség szerint fagyásgátló szerrel keverhető. Meszes vagy tiszta cementhabarcsba keverve növeli a habarcs bedolgozhatósági időtartamát. Fokozza a habarcs téglafelülethez való tapadását, javítja az összetartó képességét. Kíméli a dolgozó kezét, a szerszámok és a keverőgép tisztítása jóval egyszerűbb. A magas légpórus tartalom és a nagy szilárdság következtében lényegesen ellenállóbb a szélsőséges időjárási viszonyokkal, nedvességgel, savakkal, sókkal szemben, így a habarcs élettartama jelentősen megnövekszik. Kisebb a habarcs zsugorodása, így száradás után kevésbé repedezik.A MICROPOL® a habarcs megszilárdulása során kötődik a cementhez, így semmilyen kihatása nincs a felületre. Egyszerűbb, könnyebb a bekeverés, rendezettebb, tisztább az építés környezete. Ha nem történik túladagolás a habarcs nem ülepszik le, nem szükséges azt újra keverni. Nem képződhet “mész kukac”. Régi és új épületeknél egyaránt alkalmazható.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!