Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.657 Ft (1.305 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Uni (UniPutz) Vakolat 25 kg

Ár:
1.657 Ft (1.305 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 55170
Cikkszám: 55170 - Univerzális mész-cement vakolat kézi bedolgozásra, mindenféle alapra, kül- és beltéri felhasználásra, alapvakolatként és simítóvakolatként.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 12
Hővezető képesség (λ) kb. 0.8 W/mK
Nyomószilárdság > 2.5 N/mm²
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1350 kg/m³
Hajlító szilárdság > 1 N/mm²
Anyagszükséglet kb. 12.5 kg/m² 1 cm-es vakolatvastagságnál
Vízszükséglet kb. 9 - 10 l/zsák
Szemcseméret 1 mm
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1350 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Uni (UniPutz) Vakolat 25 kg:

Egyrétegű vakolat minden ásványi alapfelületre, durván lehúzva vagy finoman eldörzsölve. Javasolt vakolatvastagságok belső térben: 10 mm, külső térben: 20 mm, finom vakolatként (durva vakolaton): 4 mm.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható.

Felhasználás

Alapfelület: 

Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és egyenletes nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga. 

Különböző alapfelületekre vonatkozó követelmények:

Előfröcskölés, mint alapfelület előkezelés a homlokzati felületeken mindig szükséges (Baumit Előfröcskölő). Amennyiben a fugák mélyek, vagy a szükséges vakolatvastagság a 25 mm-t meghaladja, mindenképpen két rétegben javasoljuk a felhordást, közvetlenül egymás utáni menetben friss a frissre elv szerint. Ha nem azonnal egymás után végezzük el a két folyamatot, az első réteget fel kell érdesíteni. • Ásványi kötésű faforgács és könnyű faforgács lemezek: Nem ajánljuk a Baumit UniPutz vakolatot sem egy, sem több rétegben. 

  • Ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezek: Előfröcskölés és vakolaterősítés (pl. Baumit Vakolaterősítő háló) szükséges, a vakolat vastagsága legalább 15 mm legyen. Baumit VorSpritzer hálóerősítéssel

Várakozási idő: 21 nap

Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m² 

  • Égetett tégla: Egy vagy két rétegben történő felhordás előtt nedvesítés szükséges a falazat nedvszívóképessége szerint. 
  • Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelem: Teljes takarású előfröcskölés (Baumit Előfröcskölő) kell. Nem szükséges különösebb előkészítés. 
  • Beton: Teljes takarású előfröcskölés (Baumit Előfröcskölő) szükséges. 
  • Pórusbeton (pl. Ytong): Alapos nedvesítés szükséges, majd legalább 1/2 órát száradni kell hagyni (vízfilm nem maradhat a felületen). 
Keverés:

A Baumit UniPutz vakolatot habarcsládában kézzel, vagy az építkezéseknél általában használatos szabadesésű keverőben kb. 5,6 liter víz hozzáadásával kell megkeverni (keverési idő: 5 perc). Mindig egész zsákokat keverjünk egyszerre. 

Felhordás:

A habarcsot kőműveskanállal vagy simítóval lehet felhordani. Igény szerint a kötés kezdete után egy alkalmas simítóval (pl. polisztirol) bedörzsöljük. 

Általános tudnivalók: 

A feldolgozás, (keverés, felhordás, kidörzsölés stb.) és a kötés ideje alatt az alapfelület, a feldolgozott anyag valamint a levegő hőmérséklete nem lehet  +5 °C-nál alacsonyabb. Az átlagosnál magasabb páratartalom illetve a +5 °Cnál alacsonyabb hőmérséklet esetén a kötési idő jelentősen meghosszabbodhat. Ha a kötés megtörténte előtt a felületet nedvesség éri (pl. hajnali páralecsapódás, eső stb. ...) vagy a felhordott réteget az alapfelület felől jelentős páraterhelés éri, akkor a kötés akár le is állhat, s az anyagban vándorló pára ill. nedvesség kioldhatja a friss felület kötő- és adalékanyagait. 

Az előírt várakozási idők be nem tartása esetén a felhordott anyag mögött rekedt nedvesség a kész felületet súlyosan károsíthatja, bizonyos esetekben akár hosszabb idő eltelte után. 

A frissen vakolt felületet 2 napig nedvesen kell tartani. Nem szabad közvetlen sugárzó hőhatásnak kitenni. Ha fűtőkészüléket használunk, különösen gázkészülék használata esetén, ügyeljünk az alapos szellőztetésre (szükséges a mész megfelelő karbonátosodása miatt). A felületet direkt napsütéstől, erős széltől és az esőtől óvni kell (pl. állványvédő háló használatával. Ellenkező esetben az anyag még a kötés befejeződése előtt elveszíti a kötéshez szükséges víztartalmát, s így a kötés csak részlegesen vagy egyáltalán nem következik be.). 

Gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, lyukakat stb. megfelelő mészcement habarccsal (pl. UniPutz) tömítsük. Ezeken a helyeken valamint eltérő építőanyagok találkozásánál használjunk erősítő hálót (pl. Baumit Vakolaterősítő háló) a falazat gyártójának előírása szerint.

A vakolatban elhelyezett erősítés ugyan nem küszöböli ki teljes biztonsággal a repedések képződésének lehetőségét, de annak kockázatát jelentősen csökkenti. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk.

Bármilyen egyéb adalékszer, idegen anyag hozzákeverése tilos!

Minden további réteg felhordása előtt vakolatcentiméterenként 10 nap várakozási időt tartsunk.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók