Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
6.382 Ft
5.860 Ft (4.614 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 522 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Menny.:zsák

Baumit StarContact White 25 kg

Ár:
6.382 Ft
5.860 Ft (4.614 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 522 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Menny.:zsák
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Cikkszám: 41111
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 41111 - Kiváló minőségű, cementbázisú, fehér színű, por alakú ragasztótapasz grafitos, polisztirol és ásványi homlokzati lemezek ragasztásához és tapaszolásához valamint üvegszövet beágyazásához. Tapaszként is alkalmas betonfelületre. StarContact White ragasztótapasz alkalmazásakor az alapozó elhagyható.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 50
Hővezető képesség (λ) kb. 0.8 W/mK
SD érték kb. 0.15 m (3 mm rétegvastagságnál)
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1400 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 4.5 - 5.5 kg/m² ragasztáshoz
Kiadósság kb. 2.5 - 3 m²/zsák
Vízszükséglet kb. 6 - 7 l/zsák
Szemcseméret 0.6 mm
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1350 kg
Csomagolás típusa zsák

Felhasználás

Alapfeldolgozás:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

Feldolgozás:
Keverés:

A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású keverővel csomómentesre keverjük (átfolyó-keverőben állandó vízadagolás; utókeverés keverőgéppel szükséges), kb. 5 percet hagyjuk pihenni, azután még egyszer keverjük át! Feldolgozási idő kb. 1,5 óra1). A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni! Más anyag nem adható hozzá (pl. fagyásgátló, kötésgyorsító). 

Ragasztás:

A ragasztó felhordása pont-perem módszerrel történik. Felhordás a lemez széleire hurkaszerűen, a felületre pedig 3 nagy tenyérnyi méretű ragasztási ponton fogas simítóval, közvetlenül a lemezekre. A ragasztóanyag felhordásánál figyelembe kell venni az alapfelület egyenetlenségét és a ragasztó rétegvastagságát (kb. 1 – 2 cm).  A ragasztási felület legalább 40 %-os legyen. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségek ragasztóággyal kiegyenlíthetők.  

A hőszigetelő lemez beépítése:

Alapvetően csak egész hőszigetelő táblákat alulról felfelé teljesen egymásnak tolva (nem lehet hézag közöttük) és kötésben kell felrakni. A maradék anyag felhasználása (min. 15 cm széles) lehetséges, azonban csak elszórtan, részfelületeken, épületsarkoknál azonban nem megengedett. A hőszigetelő lemezek egyenletes és hézagmentes felrakására figyelni. Az egymásnak illesztett lemezek közé ragasztó nem kerülhet. A lemezillesztések nem nyúlhatnak túl a nyílászárók sarkainál (pl. ablak- és ajtónyílások). Az épületsarkok kiképzését fogazottan lemezszélességben kell végezni. Itt csak egész és fél lemezek helyezhetők el.  

Dűbelezés:

A hőszigetelő lemezek felragasztása és a ragasztó kikeményedése után (24 óra elteltével; az alapfelülettől és az időjárástól függően) a dűbelezés elvégezhető. A Baumit ásványi homlokzati hőszigetelő rendszer ragasztásakor dűbelezés mindig szükséges. Lásd az ÖNORM B 6124, B 6400 és B 6410 szabványokat. 

A felületerősítő kéreg felhordása előtt a dűbelfejeket ragasztótapasszal áthúzni. 

Kiegyenlítőréteg:

A Baumit ásványi homlokzati lemezek összecsiszolására nincs szükség, ebben az esetben a dűbelezés után a felület kiegyenlítését kell elvégezni. A sima, egyenletes felület elérése érdekében a felragasztott és ledűbelezett homlokzati hőszigetelő lemezeket - mint kiegyenlítőréteget - a Baumit StarContact white ragasztótapasszal min. 2 mm vastagságban rozsdamentes acélsimítóval fel kell hordani. 

Felületerősítés (beágyazás):

A Baumit StarContact white ragasztótapaszt az átcsiszolt és megtisztított Baumit EPS homlokzati hőszigetelő lemezmezre ill. a kiegyenlített Baumit ásványi homlokzati hőszigetelő lemezre egy rozsdamentes fogazott glettvassal (10 mm fogazású) felhúzni. A friss tapaszanyagba a Baumit Üvegszövetet gyűrődésmentesen, egy munkamenetben, megszakítás nélkül min. 10 cm-es átlapolással kell beágyazni. Az üvegszövetet a ragasztó külső harmadába kell fektetni és legalább 1 mm-rel (az átlapolási területekben min. 0,5 mm; max. 3mm) a Baumit StarContact white ragasztótapasszal takarva legyen. A beágyazott üvegszövetet a ragasztóhabarccsal „friss a frissbe” módon belesimítjuk. A vastagon glettelés kerülendő. Kiszáradás után a simítólappal húzott csíkokat le kell csiszolni. 

A normákat, a hőszigetelő rendszerek beépítésére vonatkozó mindenkor érvényes feldolgozási irányelveit figyelni és betartani, valamint a bedolgozást az érvényben lévő szakmai szabályok, szabványok és műszaki előírások szerint kell végezni. 

Tapaszolás:

Festett felületekre: A bevonat legyen lúgálló, az alapfelülethez jól tapadjon (késpróba), nem krétásodhat.  

Mész-cement vakolatokra: alaposan tisztítsuk meg a felületet, a repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagoljuk ki. Az alap legyen szilárd, száraz, kivirágzástól és leválasztó anyagtól mentes. 

Betonra: alaposan tisztítsuk meg a felületet, szennyeződéseket eltávolítani (pl. zsaluolaj, zsaluleválasztó-szer)

Általános tudnivalók: 

A felület és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A feldolgozás és a kötés ideje alatt a homlokzatot a közvetlen napsugárzástól, az esőtől vagy az erős széltől meg kell védeni (pl. állványvédő háló). A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a száradási és a várakozási időt! A 14 napnál hosszabb ideig ultraviola-sugárzásnak kitett homlokzati lapokat (elsárgult lapok) nem szabad tapaszolni, hanem újra át kell csiszolni és portalanítani. Minden további réteg előtt 3 nap 2) várakozási időt betartani, nedves foltképződés nélkül (sötét foltok a homlokzaton), egységes száraz felületet készíteni. A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a száradási és a várakozási időt! 

Leírás

Baumit StarContact White 25 kg:

Hidrofób, rendkívül rugalmas, páraáteresztő cementkötésű ragasztótapasz. Különösen alkalmas nehéz időjárási körülmények között, nagyon jó tapadás, könnyen feldolgozható. 

Ragasztó és üvegszövet-ágyazó habarcs külső és belső térben vízfelvétel gátló tulajdonsággal, jól bedolgozható. A Baumit EPS és ásványi (Mineral) homlokzati hőszigetelő lemezek (Baumit ProTherm, StarTherm) és Baumit XPS lábazati lemezek ragasztásához és üvegszövet-ágyazásához, valamint teherbíró vakolatok és betonfelületek tapaszolásához.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva tárolható; felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!