Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
6.123 Ft
5.622 Ft (4.427 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 501 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Menny.:zsák

Baumit StarContact 25 kg

Ár:
6.123 Ft
5.622 Ft (4.427 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 501 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Menny.:zsák
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Cikkszám: 41123
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 41123 - Cementbázisú, kiváló minőségű, por alakú ragasztó StarTherm valamint egyéb polisztirol és ásványi homlokzati és lábazati lemezek ragasztásához és tapaszolásához valamint üvegszövet beágyazásához. Tapaszként is alkalmas betonfelületre.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Anyagszükséglet kb. 4 - 5 kg/m² ragasztáshoz
Kiadósság kb. 2 - 2.3 m²/zsák
Vízszükséglet kb. 6 - 7 l/zsák
Szemcseméret 0.3 mm
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1350 kg
Csomagolás típusa zsák

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Ne következzen be utólagos átnedvesedés! Keverés: A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású keverővel kb. 5 percen át keverjük, hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Feldolgozási idő kb. 1,5 óra. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni! 

Baumit Homlokzati Hőszigetelő Rendszer készítése:
Ragasztás:

A falnak egyenletesnek kell lennie (± 5 mm/m). A nagyobb egyenetlenségeket külön munkafolyamatban egyengessük ki. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségeket a Baumit StarContact ragasztótapasszal, a nagyobbat külön vakolatréteggel simítsuk el (pl. Baumit GV 35). A ragasztó felhordása pont-perem módszerrel történik. Felhordás a lemez széleire hurkaszerűen, a felületre pedig 3 ragasztási ponton, ill. sík alapfelületeknél fogas simítóval, közvetlenül a lemezekre. Ragasztási felület legalább 40 %. Egyenletes alapnál a teljes felületre is felhordható az anyag fogazott simítóval. Amennyiben szükséges dübelezni, úgy azt legalább 24 óra száradási idő után lehet végezni.

• Kiegyenlítő rétegként ásványi hőszigetelő rendszernél: A síkban, tömör fugával (hézagmentesen) elhelyezett és dübelezett ásványi homlokzati hőszigetelő lemezekre legkésőbb 14 nap elteltével – mint kiegyenlítő réteg – min. 2 - 3 mm vastagságban rozsdamentes simítóval Baumit StarContact ragasztótapaszt kell felhordani. 

Beágyazás:

Ásványi homlokzati hőszigetelő rendszer esetén legalább 3 nappal a kiegyenlítő réteg elkészítése után, a polisztirol (EPS) hőszigetelő rendszereknél a síkban szorosan egymás mellé illesztett és lecsiszolt homlokzati szigetelőlapokra egy munkamenetben, megszakítás nélkül kell felvinni az üvegszövetet. Az alap egyenetlenségeit nem szabad üvegszövettel és vakolatréteggel kiigazítani! Semmi esetre sem szabad a homlokzati lemezek közötti fugákat ragasztótapasszal kitölteni! Ha az üvegszövetet két héten belül nem hordjuk fel, akkor a lapokat újra át kell csiszolni. Az ablaknyílások sarkai felett ferdén még egy kb. 25 cm széles és kb. 50 cm hosszú üvegszövet csíkot ágyazzunk be, még mielőtt az egész felületet átkenjük. 10 mm-es fogazott simítóval húzzuk fel az anyagot az alapra. A friss ágyazatba helyezzük bele a függőleges lefutású Baumit StarTex üvegszövetet úgy, hogy legalább 10 cm-es átfedés legyen a csíkok között, majd simítsuk a felületet, ha szükséges, kenjünk rá egy új réteg ragasztótapaszt. A szövetnek nem szabad kilátszania. A ragasztótapasz vastagsága legalább 2 mm kell hogy legyen.

Tapaszolás egyéb felületekre:

Tapaszolás festett felületekre: az alap legyen egyenletes, száraz, sókivirágzástól mentes. A festés jól tapadjon az alaphoz, a laza részeket távolítsuk el, gondosan tisztítsuk le.

Tapaszolás vakolatra: alaposan tisztítsuk meg a felületet, a repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagoljuk ki. Az alap legyen szilárd, száraz, kivirágzástól és leválasztó anyagtól mentes.

Tapaszolás betonra: alaposan tisztítsuk meg a felületet.

Általános megjegyzések:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5°C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ne adagoljunk a masszához fagyásgátló adalékszert. A 14 napnál hosszabb ideig ultraviola-sugárzásnak kitett homlokzati lapokat (elsárgult lapok) nem szabad tapaszolni, hanem újra át kell csiszolni és természetesen portalanítani. A tapaszréteget a további munkálatok előtt legalább 7 napig hagyjuk száradni. Dupla üvegszövet rétegnél a második tapaszréteget legkorábban 1 nappal később lehet felvinni. Egyes dübelgyártók dübel kialakításánál a fejrészre a tapaszréteg felhordása előtt 12 órával egy kiegyenlítést kell végezni Baumit StarContact-tal. Ha élvédőt használunk, az üvegszövetnek az élvédőket takarva 20 cm-re át kell fednie az éleket. Minden további réteg előtt 2-3 nap várakozási időt betartani, nedves foltképződés nélkül, egységes száraz felületet készíteni.

Leírás

Baumit StarContact 25 kg:

Páraátbocsátó simító- és ragasztóhabarcs külső és belső térben történő alkalmazásra, ásványi és polisztirol hőszigetelő lemezek (Baumit Homlokzati Hőszigetelő Lemez) ragasztásához és a Baumit StarTex üvegszövet beágyazásához. Alapvakolat ill. betonfelület tapaszolására. 

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!