Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
5.629 Ft (4.432 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit SpeedEsztrich E 300 SE1 25 kg

Ár:
5.629 Ft (4.432 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 16114
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 16114 - Gyárilag előkevert cementesztrich E 300 (EN 13813 ill. az ÖN B 3330CT-C30-F6-SE1) úsztatott-, csúsztatott- és kötőesztrich kialakításához, padlófűtéshez alkalmazható, 24 óra múlva burkolható – függ a klimatikus körülményektől. Kültérben is alkalmazható. Vastagság: min. 35 mm, igénybevételtől függően.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 56
Paletta mérete 56 zsák/raklap = 1400 kg
Csomagolás típusa zsák

Felhasználás

Alapfelület:

A munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni az alap szilárdságát, felületi egyenlőtlenségeit, nedvességtartalmát a vonatkozó szabványok szerint (ÖNORM B 2232). 
 
A feldolgozásnál és azt követően a az ÖNORM B 2232 irányelveit betartani.

Kötőesztrichként:

Az alapfelület legyen szilárd, tiszta, cementlétől, sókivirágzástól, portól mentes.

Feldolgozás:

A Baumit SpeedEstrich E 300 SE1 mint zsákos kiszerelése feldolgozható kézi, szabadeséses-, kényszer- és átfolyó-keverőkkel  A zsákos áruhoz kb. 2 liter víz adagolása szükséges. Csak tiszta – pl. vezetékes – viz használható.

A felület, az alap és a levegő hőmérséklete +5 °C -nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. 

Figyelem: magas hőmérsékleten rövidebb kötési és szilárdulási idő léphet fel! 

Adalékanyagok hozzáadása az építkezés helyszínén: Hogy biztosított legyen, hogy az adagolás az építkezés helyén bekevert adalékszer (pl. gyorsító) az esztrich tulajdonságait (mind a friss habarcsot, mint a készterméket) semmilyen negatív változás ne befolyásolja, a felhasználás előtt feltétlenül egy alkalmassági vizsgálatot el kell végezni. Az adalékszer adagolás esetén leszögezzük, hogy a teljes felelősség a felhasználóé.

A kész felület védelme:

Az eszrich feldolgozása alatt és az azt követő 24 óráig meg kell védeni a Baumit SpeedEstrich E 300 SE1 -et az idő előtti kiszáradástól.  A huzatot és a közvetlen napsugárzást el kell kerülni.  

Terhelhetőség:

Járható 18 óra után, terhelhető 24 óra után. 

Kiszárítás:

Hogy a kedvező és a gyors kiszáradás elérhető legyen, a felületvédelmi idő vége után egy intenzív (optimális levegőztetés – lásd a Baumit Információs lapot „esztrich-ek kiszáradása”) levegőztetésről az építkezés helyén gondoskodni. A száradási hatást a helyiségek egyidejű fűtésével erősíthetjük. 
 
A kedvezőtlen helyiségfeltételek esetén (pl. a külső klimatikus feltételek mint pl. a levegő magas páratartalma, hosszan tartó esős időszakok, fagy, stb.) de a magas esztrich-szilárdságot a kiszáradás mértékadódóan meghosszabbíthatja. 
 
Fűtőesztrich: Fűtőesztrich esetén a felfűtéssel elő kell segíteni a kiszáradást. Az esztrich fektetése* után leghamarabb 1 nappal, legkésőbb 3 nappal meg kell kezdeni a Baumit SpeedEsztrich E 300 SE1 felfűtési folyamatát. A kedvezőtlen hőmérsékleti körülményeknél (+05 oC-tól +15 oC-ig) az ÖNORM B 2242-2 szabványnak megfelelően késhet a kifűtés kezdete. 

Leírás

Baumit SpeedEsztrich E 300 SE1 25 kg:

Univerzálisan, akár nedves helységekben is alkalmazható egyenletes minőségű, és feldolgozhatóságú esztrich erős korai szilárdulással. 

A Baumit SpeedEsztrich E 300 SE 1 extrém csekély visszanedvesedési képességet mutat (a kiszáradt esztrich utólagos nedvességfelvétele). 

Alkalmas úsztatott, csúsztatott és kötőesztrich készítésére és további adalékok nélkül fűtőesztrichként is.

5 cm-es rétegvastagságnál és normál klimatikus viszonyok között (hőmérséklet > 15 Co, relatív levegő páratartalom < 65%) a szokásos módon 24 óra után 2,0 %-nál kisebb CM% érhető el. 

A Baumit SpeedEstrich E 300 SE 1 hosszantartó nedvességigénynek kitett helyen nem alkalmazható. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!