Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
105.532 Ft (83.096 Ft + ÁFA)
Menny.:vödör

Baumit SilikonColor Festék II.színcsoport 14 L

Ár:
105.532 Ft (83.096 Ft + ÁFA)
Kiszerelés liter:
Kapható választék:
Szín:
Menny.:vödör
Cikkszám: 19152
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 19152 - Szilikongyanta kötőanyagú, páraáteresztő homlokzatfesték, mely régi homlokzati vakolatok átfestésére is ajánlott. Rétegfelépítés: alapozás: 20% vízzel hígítva, festés: hígítatlanul.

Paraméterek

Csomagolás 14 l
Csomagolás mennyisége raklapon 24
Sűrűség kb. 1.55 kg/dm³
Anyagszükséglet kb. 0.32 l/m² beleértve az alapozást is
Kiadósság kb. 43 m²/vödör
Paletta mérete 24 vödör/raklap = 336 l
Csomagolás típusa vödör

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Ne következzen be utólagos átnedvesedés! 

Alkalmas:

 • mész-cement és cementvakolatokon, gipszvakolatokon
 • betonon és egyéb ásványi alapfelületeken
 • (régi) jól tapadó ásványi és szilikátfestékeken és vakolatokon
 • (régi) jól tapadó diszperziós festékeken és vakolatokon 

Feltételesen alkalmas:

 • mészvakolaton- és festékeken (karbonátosodásra figyelni!) 

 Nem alkalmas:

 • lakk-ill. olajfilmeken, enyves festékeken, műanyagokon és gyantákon
 • mészfestéken
 • rugalmas diszperziós festékeken
 • korrózióvédelemre betonfelújításnál
 • fára
 • fémre 

Tájékoztató az alapfelület előkezeléséhez:

 • A málló, porló részeket mechanikus úton távolítsuk el. (Amennyiben szükséges megerősíteni a felületet, használjunk Baumit TiefenGrund mélyalapozót. Várakozási idő min. 12 óra.)
 • Leválasztó olaj maradékokat a betonról forró gőzsugárral vagy speciális leválasztó olajeltávolítóval tisztítsuk le.
 • Lakk- és olajréteget, enyves festéket marassuk le, és forró gőzsugárral tisztítsuk meg a felületet.
 • A rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget mechanikus úton távolítsuk el.
 • A kivirágzást mechanikus úton távolítsuk el, vegyük figyelembe a felújítási munkák szabályait.
 • Károsodott, repedezett felületet megfelelő tapasszal javítsuk ki (pl. Baumit StarContact), helyileg - Baumit Üvegszövettel erősítsük meg.
 • Elkoszolódott és/vagy elalgásodott felületet mechanikusan tisztítsunk le forró gőz- vagy homoksugárral, vagy egyéb speciális tisztítószerrel (Baumit Felújító oldat). 
Rétegfelépítés: 

A megfelelően előkezelt alapnak száraznak és kötöttnek kell lennie. A felületet Baumit SilikonColor festékkel 10 - 15 % vízzel hígítva teljesen fessük át. Erősen nedvszívó alapfelületeknél Baumit TiefenGrund mélyalapozót használjunk (várakozási idő: min 12 óra). Az erősen nedvszívó vagy krétásodó alapfelületeket Baumit Mélyalapozóval kezeljük (50 %-ig hígítható) kezeljük.  Az alapozás után kb. 12 órával a hígítatlan Baumit SilikonColor festékkel fessük át a felületet egyszer vagy kétszer. Az optimális feldolgozási konzisztencia csekély víz hozzáadásával beállítható. Minden munkafázis között 4 órás száradási időt iktassunk be. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzunk. 

Ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot. A Baumit SilikonColor ecsettel vagy hengerrel hordható fel. Egyenletesen és megszakítás nélkül dolgozzunk. 

Rétegfelépítés: Gyengén nedvszívó alapfelület esetén: 1 x Baumit SilikonColor festék 10 – 15 % tiszta vízzel hígítva (teljes fedéssel!) 1 x Baumit SilikonColor festék (max. 5 %-ig hígítható). 

Porló, erősen nedvszívó vagy egyenetlenül nedvszívó alapfelület esetén, régi homlokzati hőszigetelésen: 1 x Baumit TiefenGrund mélyalapzó (50 %-ig hígítható) 1 – 2 x Baumit SilikonColor festék (max.10 %-ig hígítható). 

A hígítás mértéke az anyag konzisztenciájától és az alapfelület nedvszívóképességétől függ.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a bedolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelő módon (pl. állványhálóval) védeni kell a közvetlen napsütéstől, esőtől és erős széltől.  A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. Magas nyári hőmérsékletben a száradási idő megrövidül (a felület megégése lehetséges). 

A levegő magas páratartalma és/vagy alacsonyabb hőmérséklete (pl. késő ősszel) jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. 

A Baumit SilikonColor alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít. Ezzel egy megelőző és késleltető hatás érhető el. Azoknál az objektumoknál, amelyek kritikus környezetben találhatók (pl. átlag feletti nedvességterhelés, folyó, patak, tavak, parkok, erdőszél, a ház közelében telepített zöldnövényzet, stb.), javasolt az alga- ill. penészölő hatást fokozni. A Baumit SilikonColor festékek algagátló kivitelben is előállíthatók. Megrendeléskor kérjük az „Antipilz” megjegyzést feltüntetni (felár). Tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal nem minden esetben garantálható. 

Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség stb.) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja. 

A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell rá, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A szállítás természetesen részmennyiségekben is történhet. Különböző gyártási tételek felhasználása esetén ezeket már a munkálatok kezdetén össze kell keverni.  

Leírás

Baumit SilikonColor Festék II.színcsoport 14 L:

Extrém víztaszító, páraáteresztő és időjárásálló, feszültségmentesen szárad, könnyen feldolgozható.

Víztaszító, nagy páraáteresztő képességű dekor- és védőfesték mindenféle ásványi alapfelületre és fedővakolatra, régi vagy új műgyantavakolatra és festékre kül- és beltérben, régi épületek helyreállításánál és felújításánál, különösen a műemlékvédelem területén. Alkalmas régi hőszigetelő rendszerek felújításakor, azok átfestésére. Lábazatra, csapóeső elleni védelemre ajánlott! 

Tárolás:

Száraz, hűvös és fagymentes helyen lezárva 12 hónapig tárolható.  A megkezdett vödröt jól lezárva kell tartani. 

Anyagszükséglet:

kb. 0,5 kg/m2 * egy rétegben történő festés esetén, beleértve az alapozást is.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!