Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
41.925 Ft
38.431 Ft (30.261 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 3.494 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Menny.:vödör

Baumit SilikatTop Vakolat III.színcsoport 25 kg

Ár:
41.925 Ft
38.431 Ft (30.261 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 3.494 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Baumit szincsoport:
Kapható választék:
Struktúra:
Szín:
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg
39.826 Ft 36.507 Ft (28.746 Ft + ÁFA)
Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg
13.518 Ft 12.392 Ft (9.757 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg
9.980 Ft 9.148 Ft (7.203 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg
37.078 Ft 33.988 Ft (26.762 Ft + ÁFA)
Menny.:vödör
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Cikkszám: 55161
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 55161 - Ásványi (kálivízüveg) kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Kiváló páraáteresztése és természetes összetevői miatt kifejezetten ajánlott a Star ásványi hőszigetelő rendszerre és a Sanova felújító vakolatokra.

Struktúrák: K 1,5 mm; K 2 mm; K 3 mm; D 2 mm;

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 16
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 37
Hővezető képesség (λ) kb. 0.7 W/mK
Sűrűség kb. 1.8 kg/dm³
Paletta mérete 16 vödör/raklap = 400 kg
Csomagolás típusa vödör

Felhasználás

Alapfelület: 

Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás-, és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. 

Alkalmazható:

 • dörzsölt mész-, mész-cement- és cementvakolatokra, simítótapaszokra
 • betonra és egyéb ásványi aljzatokra
 • régi vakolatokra 

Nem alkalmazható:

 • műanyagokra és enyves, lakk- ill. olajos felületekre 
 • mészvakolatokra és mészfestékekre
 • enyves festékekre
 • fára és fémre
 • szerves kötőanyagú tapaszokra (pl. Baumit SilverFlex) 

Különböző alapfelületekre vonatkozó megjegyzések:

 • a krétásodó, porló felületeket adott esetben meg kell erősíteni. (pl. Baumit PutzFestiger vakolatszilárdító, várakozási idő min. 14 nap, vagy Baumit TiefenGrund mélyalapozó, várakozási idő min. 12 óra)
 • megfolyásokat mechanikai úton eltávolítani
 • szennyeződött felületeket megtisztítani
 • algásodott és gombásodott felületeket speciális szerrel kezelni (Baumit SanierLösung felújító oldat). 
 • betonon maradt zsaluolaj maradékot forró gőzsugárral vagy egyéb speciális, a kereskedelemben kapható olajeltávolítóval tisztítsuk le
 • károsodott ill. repedezett, ásványi felületeket tapaszréteggel (Baumit Rögzítőtapasz, Baumit StarContact) húzzuk át, szükség esetén Baumit Üvegszövettel erősítsük meg. 
Felhordás:

Rétegfelépítés: 1 x Baumit UniPrimer (teljes felületen és egyenletesen) vagy 2 x Baumit UniPrimer (javított ill. erősen nedvszívó ásványi alapfelületeken) A Baumit UniPrimer száradási ideje után (várakozási idő min. 24 óra) 1 x Baumit SilikatTop felhordható. 

A Baumit SilikatTop vékonyvakolatot felhordás előtt lassú járású keverővel alaposan keverjük át. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia elérése érdekében csekély víz hozzáadásával (max. 1% tiszta víz) hígítható.  

A hígítás mértéke az anyag konzisztenciájától és az alapfelület nedvszívóképességétől függ! 

A fedővakolatot egy rozsdamentes acélsimítóval szemcsevastagságban húzzuk fel fel, majd közvetlenül a felhordás után műanyag simítóval dörzsöljük el. Egyenletesen, folyamatosan és megszakítás nélkül dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot. Ne keverjük más festékanyagokkal. Egyidejűleg és megszakítás nélkül dolgozzunk.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C felett legyen a bedolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelő módon (például állványhálóval) védeni kell a közvetlen napsütéstől, esőtől és erős széltől.

Magas nyári hőmérsékletben a száradási idő megrövidül (a felület megégése lehetséges). A levegő magas páratartalma és/vagy alacsonyabb hőmérséklete (pl. késő ősszel) jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell arra, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A különböző gyártású tételek felhasználása esetén az anyagot feltétlenül keverjük össze a színezés kezdete előtt. 

A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja. 

További réteg felhordás előtt a Baumit SilikatTop vakolattal min. 14 napos várakozási időt be kell tartani (+20 oC hőmérséklet és 60 %-os relatív páratartalom mellett) 

A Baumit SilikatTop alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít. Ezzel egy megelőző és késleltető hatás érhető el. Azoknál az objektumoknál, amelyek kritikus környezetben találhatók (pl. átlag feletti nedvességterhelés, folyó, patak, tavak, parkok, erdőszél, a ház közelében telepített zöldnövényzet, stb.), javasolt az alga- ill. penészölő hatást fokozni. A Baumit SilikatTop vakolatok algagátló kivitelben is előállíthatók. Megrendeléskor kérjük az „Antipilz” megjegyzést feltüntetni (felár). Tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal nem minden esetben garantálható. 

A Baumit homlokzatvakolatban a homok természetes anyag. Egyes esetekben előfordulhat, hogy csekély mértékben a vakolatban sötétebb pontok láthatók. Ez semmi esetre sem minőségi hiányosság, hanem a természetes karakterű és tulajdonságú homlokzatvakolat adalékanyagának egy csekély mértékű optikai hatása. A vakolat felületét ért mechanikai hatások színegyenetlenséget okozhatnak. Ezek az elszíneződések sem a vakolat funkcióját sem a termék minőségét nem befolyásolják. 

Egységes vakolatfelület (struktúra, szín) elérése érdekében feltétlenül szükséges, hogy a Baumit SilikatTop vakolatot egy homlokzaton belül folyamatosan friss a frisshez dolgozva, egyforma vastagságban hordjuk fel (min. 2 kőműves állványszintenként, egymás mellett).  A már megszáradt stószokat utónedvesítéssel sem lehet eltüntetni. Amennyiben az egy fázisban elvégezhető vakoláshoz nem áll rendelkezésre megfelelő létszámú munkaerő ill. amennyiben a homlokzati felület túl nagy, akkor bontsuk kisebb építészeti részekre (tagozatokra). 

Leírás

Baumit SilikatTop Vakolat III.színcsoport 25 kg:

Ásványi, feszültségmentesen felszáradó, filmréteget nem képző, időjárás álló, víztaszító, nagyon jó pára áteresztő, nehezen éghető, könnyen feldolgozható.

Homlokzatok és belső falfelületek vékonyvakolatának kialakítására, régi és új ásványi vakolatokon és simító tapaszokon, betonon, a műemlékvédelem területén és felújításoknál, Baumit EPS- és ásványi homlokzati hőszigetelő rendszereken. 

Szemcseméret (mm) 1,5 mm 2 mm 3 mm
Dörzsölt struktúra - 2,8 kg/m2 3,9 kg/m2
Kapart struktúra 2,5 kg/m2 2,9 kg/m2 3,9 kg/m2
Tárolás:

Száraz, hűvös, fagymentes helyen, lezárva 12 hónapig tárolható.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!