Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
103.134 Ft (81.208 Ft + ÁFA)
Menny.:vödör

Baumit SilikatColor Festék II.színcsoport 14 L

Ár:
103.134 Ft (81.208 Ft + ÁFA)
Kiszerelés liter:
Kapható választék:
Szín:
Menny.:vödör
Cikkszám: 19146
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 19146 - Kálivízüveg kötőanyagú, ásványi homlokzatfesték külső és belső felhasználásra. Kiváló páraáteresztésének köszönhetően kifejezetten ajánlott Sanova felújító vakolatok befejező rétegeként. Rétegfelépítés: alapozás: 20% vízzel hígítva, festés: hígítatlanul.

Paraméterek

Csomagolás 14 l
Csomagolás mennyisége raklapon 24
Sűrűség kb. 1.6 kg/dm³
Anyagszükséglet kb. 0.32 l/m² beleértve az alapozást is
Kiadósság kb. 43 m²/vödör
Paletta mérete 24 vödör/raklap = 336 l
Csomagolás típusa vödör

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Ne következzen be utólagos átnedvesedés! 

Alkalmas:

 • dörzsölt mész-/cement- és cementvakolatokra
 • beton és egyéb ásványi alapra
 • (régi) jól tapadó ásványi és szilikátfesték rétegre és vakolatra.

Korlátozva alkalmas:

 • mészvakolatokra és festékekre (próbafelület készítése szükséges).

Nem alkalmas: 

 • műanyagra, lakk-, és olaj-, enyves és diszperziós festékre 
 • meszelt felületre 
 • gipsz vakolatra, mész-gipsz vakolatokra   
 • gipszkartonra  

Az alapra vonatkozó megjegyzések:

 • a krétásodó, porló felületeket adott esetben meg kell erősíteni. (pl. Baumit PutzFestiger vakolatszilárdító, várakozási idő min. 14 nap, vagy Baumit TiefenGrund mélyalapozó, várakozási idő min. 12 óra) 
 • megfolyásokat mechanikai úton eltávolítani 
 • szennyeződött felületeket megtisztítani 
 • algásodott és gombásodott felületeket speciális szerrel kezelni (Baumit SanierLösung felújító oldat).
 • betonon maradt zsaluolaj maradékot forró gőzsugárral vagy egyéb speciális, a kereskedelemben kapható olajeltávolítóval tisztítsuk le.
 • károsodott ill. repedezett, ásványi felületeket tapaszréteggel (Baumit Rögzítőtapasz, Baumit StarContact) húzzuk át, szükség esetén Baumit Üvegszövettel erősítsük meg.  

A megfelelően előkezelt alapnak kötöttnek és száraznak kell lennie. Többrétegű felhordás esetén a munkafolyamatok között legalább 12 órás szünetet iktassunk be.

Rétegfelépítés:

A megfelelően előkezelt alapnak száraznak és kötöttnek kell lennie. A felületet Baumit SilikatColor festékkel 10 -15 % vízzel hígítva teljesen fessük át. Erősen nedvszívó alapfelületeknél Baumit TiefenGrund mélyalapozót használjunk (várakozási idő: min 12 óra). Az erősen nedvszívó vagy krétásodó alapfelületeket Baumit Mélyalapozóval kezeljük (50 %-ig hígítható) kezeljük.

Az alapozás után kb. 12 órával a hígítatlan Baumit SilikatColor festékkel fessük át a felületet egyszer vagy kétszer. Az optimális feldolgozási konzisztencia csekély víz hozzáadásával beállítható. Minden munkafázis között 4 órás száradási időt iktassunk be. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzunk.

Ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot. A Baumit SilikatColor ecsettel vagy hengerrel hordható fel. Egyenletesen és megszakítás nélkül dolgozzunk.

Rétegfelépítés:

Gyengén nedvszívó alapfelület esetén: 1 x Baumit SilikatColor festék 10 – 15 % tiszta vízzel hígítva (teljes fedéssel!) 1 x Baumit SilikatColor festék (max. 5 %-ig hígítható).

Porló, erősen nedvszívó vagy egyenetlenül nedvszívó alapfelület esetén, régi homlokzati hőszigetelésen: 1 x Baumit TiefenGrund mélyalapzó (50 %-ig hígítható) 1 – 2 x Baumit SilikatColor festék (max.5 %-ig hígítható).

A hígítás mértéke az anyag konzisztenciájától és az alapfelület nedvszívóképességétől függ!

Általános tudnivalók: 

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C felett legyen a bedolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelő módon (pl. állványhálóval) védeni kell a közvetlen napsütéstől, esőtől és erős széltől.  A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. Magas nyári hőmérsékletben a száradási idő megrövidül (a felület megégése lehetséges). 

A levegő magas páratartalma és/vagy alacsonyabb hőmérséklete (pl. késő ősszel) jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. 

A Baumit SilikatColor alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít. Ezzel egy megelőző és késleltető hatás érhető el. Azoknál az objektumoknál, amelyek kritikus környezetben találhatók (pl. átlag feletti nedvességterhelés, folyó, patak, tavak, parkok, erdőszél, a ház közelében telepített zöldnövényzet, stb.), javasolt az alga- ill. penészölő hatást fokozni. A Baumit SilikatColor festékek algagátló kivitelben is előállíthatók. Megrendeléskor kérjük az „Antipilz” megjegyzést feltüntetni (felár). Tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal nem minden esetben garantálható. 

Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség stb.) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja. 

A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell rá, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A szállítás természetesen részmennyiségekben is történhet. Különböző gyártási tételek felhasználása esetén ezeket már a munkálatok kezdetén össze kell keverni.

Leírás

Baumit SilikatColor Festék II.színcsoport 14 L:

Ásványi, feszültségmentesen felszáradó, filmréteget nem képző, időjárás álló, víztaszító, koszolódásra kevésbé hajlamos, nagyon jó pára,- és CO2 áteresztő, nem éghető, könnyen feldolgozható.

Tárolás:

Száraz, hűvös és fagymentes helyen lezárva 12 hónapig tárolható.  A megkezdett vödröt jól lezárva kell tartani. 

Anyagszükséglet:

kb. 0,5 kg/m2 * egy réteg festés esetén, beleértve az alapozást is.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!