Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
5.231 Ft (4.119 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Sanova Vakolat W 40 kg

Ár:
5.231 Ft (4.119 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 55157
Cikkszám: 55157 - Felújító vakolat a WTA előírások szerint, kézi és gépi bedolgozásra. A WTA rendszer felső vakolataként ajánlott.

Paraméterek

Csomagolás 40 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 35
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 12
Hővezető képesség (λ) kb. 0.4 W/mK
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1150 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 14 kg/m²/cm
Paletta mérete 35 zsák/raklap = 1400 kg
Csomagolás típusa zsák
Maximális szemnagyság 2 mm
Nyomószilárdság (28 napos) nagyobb, mint 2,5 N/mm2
Húzó-, hajlítószilárdság (28 napos) nagyobb, mint 1,5 N/mm2
Hővezetési tényező (λ) 0,4 W/mK
Páradiffúziós ellenállási szám (µ) kb. 12
Szárazhabarcs sűrűség kb. 1150 kg/m3
Keverővíz szükséglet kb. 12 liter / zsák
Anyagszükséglet kb. 14 kg/m2/cm
Maximális vastagság 40 mm
Minimális vastagság Sanova Előfröcskölőre:20 mm Puffer Vakolatra:15 mm

Leírás

Baumit Sanova Vakolat W 40 kg:

Nagy nedvességű és sókkal terhelt ásványi alapfelületekre, különösen száraz falak, homlokzatok és lábazati felületek kialakításának céljára (durva vagy dörzsölt vakolatként), kívül és belül, a műemlékvédelem területén is.  A Baumit Sanova Vakolat W része a Baumit Sanova Rendszer WTA-nak.

Min. vakolatvastagság:

  • Sanova Előfröcskölőre 20 mm
  • Sanova Puffer Vakolatra 15 mm 
Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható.

Felhasználás

Az alap legyen jó teherbíró- képességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes, nem lehet víztaszító. 

Az alap előkészítése:

Az alapfelület sótartalmától függően különleges előkezelés szükséges. Mohás, algás, kizöldült felületeket arra alkalmas szerrel meg kell tisztítani. A károsodott falazati fugákat mélyen ki kell kaparni és le kell zárni (pl. Baumit Sanova Vakolat W-vel). A Baumit Sanova Vakolat W felhordása előtt az alapfelületet Baumit Sanova Előfröcskölővel kell ellátni (50 %-os fedéssel), majd arra Baumit Puffer Vakolatot kell felhordani (Baumit Sanova Rendszer WTA szerint). A Baumit Sanova Vakolat W vastagsága a Baumit Sanova Puffer Vakolaton legalább 15 mm. A Baumit Sanova Vakolat W-t alkalmazhatjuk közvetlenül a Baumit Sanova Előfröcskölőre is egy rétegben (kisebb mértékű sókivirágzásnál), vagy több rétegben.

A Baumit Sanova Vakolat W legnagyobb vakolatvastagsága 40 mm. Egyrétegű Baumit Sanova Vakolat W vastagsága legalább 20 mm. Több rétegben történő felhasználásnál az első Baumit Sanova Vakolat W vastagsága legalább 10 mm legyen, és a következő réteg felhordása előtt legalább 7 nap várakozási időt kell tartani.

Keverés:

A Baumit Sanova Vakolat W habarcsot az építkezéseknél általában használatos keverőkben kell megkeverni (a keverési idő szabadesésű keverőben 5–8 perc, kényszerkeverőben 3–5 perc). A vakolósávokat Baumit Sanova Vakolat W-ből készítsük. A Baumit Sanova Vakolat W-t megfelelő felszereléssel ellátott (utókeverő) vakológéppel (pl. Rotoquirl D8-1,5 köpeny) hernyóformában fel lehet hordani. Ha a Baumit Sanova Vakolat W-t Baumit Sanova Puffer Vakolatra hordjuk fel, úgy ajánlatos először egy vékony Baumit Sanova Vakolat W réteget acélsimítóval felhúzni. Erre azután a szokásos módon vakolókanállal vakolhatunk. A Baumit Sanova Vakolat W legnagyobb vakolatvastagsága 40 mm. Az egyes vakolatrétegek felületét közvetlenül a meghúzás után fel kell érdesíteni, kivéve a legfelső felületet, ha azt dörzsölt vagy kapart felülettel készül.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és kötés ideje alatt. A friss vakolatfelületeket a gyors kiszáradástól meg kell védeni (pl. legalább 2 napig nedvesen kell tartani).  Minden további  réteg felhordása előtt 10 nap/vakolatcentiméter várakozási időt kell betartani.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók