Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
6.989 Ft (5.503 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Sanova Puffer Vakolat 50 l

Ár:
6.989 Ft (5.503 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 55156
Cikkszám: 55156 - Légpórusos alapvakolat a WTA előírások szerint, kézi és gépi bedolgozásra. A WTA rendszer alsó vakolataként ajánlott.

Paraméterek

Csomagolás 50 l
Csomagolás mennyisége raklapon 35
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 10
Hővezető képesség (λ) kb. 0.3 W/mK
Száraz habarcs sűrűsége kb. 920 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 0.25 zsák/m²/cm
Bevitt levegőtartalom > 20 %
Paletta mérete 35 zsák/raklap = 1,75 m³
Csomagolás típusa zsák
Maximális szemnagyság 2 mm
Nyomószilárdság (28 napos) nagyobb, mint 2,5 N/mm2
Szárazhabarcs sűrűség kb. 920 kg/m3
Hővezetési tényező (λ) 0,30 W/mK
Páradiffúziós ellenállási szám (µ) kb. 10
Keverővíz szükséglet kb. 16 liter / zsák
Légpórustartalom nagyobb, mint 20 %
Porozitás nagyobb, mint 45 %
Anyagszükséglet kb. 0,25 zsák/m2/cm
Javasolt vastagság 10 mm
Maximális vastagság 40 mm
Minimális vastagság 20 mm, kültérben

Leírás

Baumit Sanova Puffer Vakolat 50 l:

A Baumit Sanova Puffer Vakolat része a Baumit Sanova Rendszernek WTAnak, alapvakolata a Baumit Sanova Vakolat W-nek külső és belső térben. Nagy pórustérfogata miatt különösen alkalmas nedvességgel és sóval terhelt falszerkezetek fizikai sókezelésére és/vagy telítettségének kiegyenlítésére.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület: 

Az alapfelület legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. 

Alapfelület előkezelés:

Sóval telített alapfelületnél ahhoz illő kezelést alkalmazzunk (pl. száraz lekefélés, sótalanítás, talajnedvesség elleni függőleges és vízszintes szigetelés), mohás, algás, kizöldült felületeket speciális algátlanítóval távolítsuk el. A károsodott habarcsfugákat kb. 2 cm mélyen ki kell kaparni majd lezárni (pl. Baumit Sanova Puffer vagy Baumit Sanova W Vakolattal). A Baumit Sanova Puffer Vakolat felhordása előtt Baumit Sanova Előfröcskölő alkalmazása szükséges (50 % fedéssel).

Keverés: 

A Baumit Sanova Puffer Vakolat habarcsot az építkezéseknél általában használatos szabadesésű-, vagy kényszer- (folyamatos) keverőben lehet megkeverni. A szabadesésű keverőnél tartsuk be a 3-5 perces keverési időt. 

Felhordás:

Az alapfelület fajtája és nedvszívóképessége szerint, valamint az időjárási hatásoknak megfelelően elő kell nedvesíteni. A habarcsot kézzel kőműves kanállal, vagy megfelelő felszereltségű (pl. Rotorquirl vagy más) vakológéppel hernyóformában lehet felhordani. 3 cm vakolatvastagságig egy rétegben, nagyobb, vagy egyenetlen vakolatvastagságnál több rétegben végezzük a vakolást (legkésőbb egy nap után). Az alapfelületet Baumit Sanova Puffer Vakolattal úgy kell kiegyenlíteni, hogy a rákerülő Baumit Sanova Vakolat W egyenletes, legalább 15 mm-es vastagságban felhordható legyen. Az egyes vakolatrétegek felületét felhordás után még nedves állapotában vízszintesen fogas simítóval, illetve speciális vakolatfésűvel bordázzuk fel. 

Általános tudnivalók: 

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és kötés ideje alatt. A friss vakolatot legalább 2 napig védjük a kiszáradástól. Várakozási idő: 7 nap vakolatcentiméterenként. Más termékekkel ne keverjük. 

A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvességutánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók