Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
8.630 Ft (6.795 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Sanova Nehéz Vakolat (S) 40 kg

Ár:
8.630 Ft (6.795 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 55155
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 55155 - Víztaszító felújító vakolat kézi és gépi bedolgozásra, külső és belső felhasználásra, nedves, nagyobb mechanikai igénybevételnek kitett falazatokra, lábazati térben is, új és régi épületeknél.

Paraméterek

Csomagolás 40 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 35
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 12
Hővezető képesség (λ) kb. 0.8 W/mK
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1500 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 16 kg/m²/cm
Paletta mérete 35 zsák/raklap = 1400 kg
Csomagolás típusa zsák
Maximális szemnagyság 2 mm
Nyomószilárdság (28 napos) nagyobb, mint 3,5 N/mm2
Húzó-, hajlítószilárdság (28 napos) nagyobb, mint 1,5 N/mm2
Hıvezetési tényezı (λ) 0,8 W/mK
Szárazhabarcs sőrőség kb. 1500 kg/m3
Páradiffúziós ellenállási szám (µ) kb. 12
Keverıvíz szükséglet kb. 8 liter / zsák
Anyagszükséglet kb. 16 kg/m2/cm
Javasolt vastagság 20 mm
Maximális vastagság 20 mm egy munkamenetben

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

Alapfelület előkezelés: Sóval telített alapfelületnél ahhoz illő kezelést alkalmazzunk (pl. száraz lekefélés, sótalanítás, talajnedvesség elleni függőleges és vízszintes szigetelés), mohás, algás kizöldült felületeket speciális algátlanítóval távolítsuk el. A Baumit Sanova Vakolat Nehéz felhordása előtt Baumit Sanova Előfröcskölő alkalmazása szükséges sóval telített felületeknél, egyébként Baumit Előfröcskölőt használjunk.

Keverés:

A Baumit Sanova Vakolat Nehéz habarcsot az építkezéseknél általában használatos szabadesésű keverőben kell megkeverni. A gépi felhordáshoz speciális utókeverő szükséges (pl. Rotoquirl).

Felhordás:

Az alapfelületet fajtája és nedvszívóképessége szerint, valamint az időjárási hatásoknak megfelelően elő kell nedvesíteni. A habarcsot kőműveskanállal vagy vakológéppel lehet felhordani. A vakolósávokat Baumit Sanova Vakolat Nehéz habarcsból készítsük és hagyjuk rövid ideig meghúzni. 2 cm-nél vastagabb vakolat esetén kétrétegű felhordás szükséges úgy, hogy az első réteget nem húzzuk el, és mindig friss a frissbe dolgozunk. A Baumit Sanova Vakolat Nehéz, alapvakolatként egy alumínium- vagy és faléccel vagy kartecsnivel húzzunk le és könnyedén tömörítsük vagy rovátkoljuk, dörzsölt vakolatként fasimítóval bedolgozható. 

Általános tudnivalók: 

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és a kötés ideje alatt. Más termékkel ne keverjük. A frissen felhordott vakolatréteget meg kell védeni a gyors kiszáradástól (min. 2 napig nedvesen kell tartani). 

Várakozási idő:

Minden további réteg felhordása előtt 10 nap vakolatcentiméterenként.  

Befejező réteg

Felújításkor:

Baumit Szilikát Vakolat (Baumit Univerzális Alapozóval) Baumit Szilikon Vakolat (Baumit Univerzális Alapozóval) Baumit Nanopor Vakolat (Baumit Univerzális Alapozóval) Baumit Szilikát Festék / Baumit Szilikon Festék/Baumit Nanopor Festék

Új épület esetén (annak lábazatára):

Baumit Szilikon Vakolat (Baumit Univerzális Alapozóval) Baumit Granopor Vakolat (Baumit Univerzális Alapozóval) Baumit Mozaik Vakolat (Baumit Univerzális Alapozóval) Baumit Nanopor Vakolat (Baumit Univerzális Alapozóval)

A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvességutánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

A silófelállításhoz szükséges csatlakozások (silóink és silóállító járműveink méret- és súlyadatai) a silók műszaki ismertetőiben találhatók:

Áram: 380 V, 25 A (lomha biztosíték a keverő miatt) Víznyomás: min. 3 bar, 3/4” csatlakozás Megközelítés: nehéz gépjárművel állandóan szabadon megközelíthető legyen Helyigény: min. 3 m x 3 m, teherbíró felül.

Leírás

Baumit Sanova Nehéz Vakolat (S) 40 kg:

Bármilyen falazat fagyálló, páraáteresztő lábazati vakolataként. Erős mechanikai igénybevételnek kitett és nedvességgel veszélyeztetett falszerkezetre külső és belső térben.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!