Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
6.088 Ft (4.793 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Sanova Könnyű Vakolat (L) 50 l

Ár:
6.088 Ft (4.793 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 55154
Cikkszám: 55154 - Könnyű felújító vakolat hőszigetelő és víztaszító tulajdonságokkal kézi bedolgozáshoz, külső és belső felhasználásra. Hővezetési tényező: 0,13 W/mK.

Paraméterek

Csomagolás 50 l
Csomagolás mennyisége raklapon 40
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 8
Hővezető képesség (λ) kb. 0.13 W/mK
Száraz habarcs sűrűsége kb. 400 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 0.2 kg/m²/cm
Paletta mérete 40 zsák/raklap = 2 m³
Csomagolás típusa zsák
Maximális szemnagyság 2 mm
Nyomószilárdság (28 napos) nagyobb, mint 1,5 N/mm2
Hővezetési tényező (λ) 0,13 W/mK
Szárazhabarcs sűrűség kb. 400 kg/m3
Páradiffúziós ellenállási szám (µ) kb. 8
Keverővíz szükséglet kb. 18 liter / zsák
Anyagszükséglet kb. 0,2 zsák/m2/cm
Javasolt vastagság 30 mm
Maximális vastagság 50 mm egy munkamenetben

Leírás

Baumit Sanova Könnyű Vakolat (L) 50 l:

Durva vakolatként régi épületek speciálisan előkezelt ásványi alapfelületére, kívül és belül. Nagy légpórustartalmánál fogva különösen alkalmas nedves és sóval kevésbé terhelt alapfelületekre. Nem alkalmas lábazati alapvakolatként.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességő, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. 

Alapfelület előkezelés: Sóval telített alapfelületnél ahhoz illő kezelést alkalmazzunk (pl. száraz lekefélés, sótalanítás, talajnedvesség elleni függőleges és vízszintes szigetelés), mohás, algás kizöldült, kiszürkült felületeket speciális algátlanítóval távolítsuk el. A Baumit Sanova Vakolat Könny felhordása előtt Baumit Sanova Előfröcskölő alkalmazása szükséges. 

Keverés: 

A Baumit Sanova Vakolat Könnyű habarcsot az építkezéseknél általában használatos szabadesésű keverőben kell megkeverni. Tartsuk be a 3-5 perces keverési időt. 

Felhordás:

Az alapfelületet fajtája és nedvszívóképessége szerint, valamint az időjárási hatásoknak megfelelően elő kell nedvesíteni. A habarcsot kőműveskanállal lehet felhordani. A vakolósávokat Baumit Sanova Vakolat Könnyű habarcsból készítsük és hagyjuk rövid ideig meghúzni. Erősen különböző vakolatvastagságoknál kétrétegű felhordás szükséges úgy, hogy az első réteget nem húzzuk el. A Baumit Sanova Vakolat Könnyű alapvakolatként hordható fel, amit egy faléccel érdesre húzzunk le.  

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és kötés ideje alatt. A frissen felhordott vakolatréteget meg kell védeni a gyors kiszáradástól. Más termékkel ne keverjük. Nem alkalmas lábazatra és víztaszító felületként. Nem csempézhető. Munkahézagokat, fugákat, lyukakat az erre alkalmas anyaggal (pl. Baumit Sanova Könnyű) ki kell tölteni. Minden további réteg felhordása előtt legalább a 7 nap/vakolatcentiméter várakozási időt kell betartani.

Befejező rétegként használható:

Baumit Sanova Vakolat Könnyű vakolatra – mint alapvakolatra – közvetlenül: Baumit Nemes Vakolat (Baumit UniPrimer alapozóval)

Közbülső finomvakolat rétegre (Baumit Sanova Vakolat Finom):

Baumit SilikatTop vakolat (Baumit UniPrimer alapozóval) Baumit NanoporTop vakolat (Baumit PremiumPrimer alapozóval) Baumit SilikatColor / SilikonColor / NanoporColor festék  Baumit Nemes Vakolat Extra (Baumit UniPrimer Alapozóval)

A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvességterhelésétől és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók