Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
3.606 Ft (2.839 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Ragasztógipsz 25 kg

Ár:
3.606 Ft (2.839 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 26120
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 26120 -

Gipszkötőanyagú ragasztóanyag gipszkartonlapok, gipszrostlapok beltéri ragasztásához kerámia-, pórusbeton-falazatokra és betonfelületre

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Nyomószilárdság > 2 N/mm²
Min. rétegvastagság 5 mm igazítás után
Anyagszükséglet kb. 4 kg/m²
Vízszükséglet kb. 12 - 13 l/zsák
Szemcseméret 0 - 0.6 mm
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1350 kg
Csomagolás típusa zsák

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. A laza és üreges részeket, megfolyásokat, diszperziós kötőanyagokat vagy enyves bevonatokat, szennyeződéseket, port, olajos- és zsíros szennyeződéseket el kell távolítani. Leválasztó filmrétegeket szintén el kell távolítani. A betonfelületet az erre alkalmas tapadóhíddal előkezelni, pl. Baumit BetonKontakt-tal. Az erősen és/vagy egyenetlenül nedvszívó alapfelületeknél az előkészítést Baumit GipsAufbrennsperre alapozóval kell végezni.

Feldolgozás:

A ragasztóanyagot a szükséges vízmennyiség 90 %-ba (kb. 11 – 12 liter) beleszórjuk addig, míg egy kis halmot nem képez a szárazanyag a víz felületén. 5 perc pihentetési idő után az anyagot csomómentesre keverjük. Csak tiszta edényeket és szerszámokat használjunk! A maradék vízmennyiséget a feldolgozáshoz szükséges konzisztencia elérésének érdekében folyamatos keverés közben adjuk hozzá. Száraz anyag már nem adható hozzá, hogy elkerüljük a csomósodás képződését. Kizárólag tiszta vizet (vezetékes) használjunk. A keverést Quirl keverővel a legcélszerűbb végezni. A lapok szeleit körben (kb. 20 – 25 cm-es közökkel) és középen két sorban (kb. 30 cm-es közökkel) 10 cm átmérőjű és 4-5 cm magas ragasztó pogácsákkal lássuk el. Az ajtók, ablakok és redőnydobozok csatlakozásainál valamint a burkolásnál vagy utólagosan nehezen terhelhető felületeknél a lemezeket teljes felületen kenjük meg a ragasztóval és szorosan egymáshoz téve helyezzük fel. A lemezeket függőlegesen és a sarkoknál a felületre nyomjuk és szintező léccel függőbe és síkba állítjuk, kisebb korrigálásokat gumikalapáccsal végezhetünk. Legkésőbb 10 perc után a lapokat nem szabad elmozdítani, figyelni a lapok gyártóinak burkolási utasítását és műszaki lapját! 

Általános tudnivalók:

A Ragasztógipsz szabályos száradásához szabályos szellőztetés szükséges, amivel a megfelelő szilárdság érhető el. Télen a fűtött térben a száradási folyamatot irányított légbefúvással védjük meg. A fűtést lassan emelkedő üzemi hőmérsékletre venni és szellőztetni. 

A kikeményedett anyag újra nem keverhető. A lemezek felrakását a ragasztógipsz kikeményedése előtt be kell fejezni. A felület, az anyag és levegő hőmérséklete +5 C felett legyen a feldolgozás és a száradás ideje alatt. 

Leírás

Baumit Ragasztógipsz 25 kg:

Megkönnyíti a gipszkötőanyag feldolgozását magas tapadóképességgel. A ragasztást követően a kötőanyag folyamatos kikeményedését és szilárdulását eredményezi, úgy hogy az illesztett lapok biztosan rögzítve vannak. 

Tárolás:

Száraz és védett helyen, maximum 3 hónapig tárolható. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!