Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
36.890 Ft
33.816 Ft (26.627 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 3.074 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Menny.:vödör

Baumit openTop Struktúra Vakolat II. színcsoport 25 kg

Ár:
36.890 Ft
33.816 Ft (26.627 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 3.074 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Baumit szincsoport:
Kapható választék:
Struktúra:
Szín:
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg
39.826 Ft 36.507 Ft (28.746 Ft + ÁFA)
Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg
13.518 Ft 12.392 Ft (9.757 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg
9.980 Ft 9.148 Ft (7.203 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg
37.078 Ft 33.988 Ft (26.762 Ft + ÁFA)
Menny.:vödör
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Cikkszám: 55148
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 55148 - Kitűnő páraáteresztéssel rendelkező, ásványi kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat, mely elsősorban a Baumit open Klímahomlokzat befejező vakolataként került kifejlesztésre.

Struktúrák: K 1,5 mm; K 2 mm; K 3 mm; D 2 mm

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 16
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 20 - 30
Hővezető képesség (λ) kb. 0.7 W/mK
SD érték 0.04 - 0.05 m (2 mm-es réteg esetén)
Sűrűség kb. 1.8 kg/dm³
Paletta mérete 16 vödör/raklap = 400 kg
Csomagolás típusa vödör

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzástól és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Az alapfelület vizsgálata előírásszerűen történjen. 

Felhordás:

Rétegfelépítés: 1 x Baumit PremiumPrimer (teljes felületen és egyenletesen)  1 x Baumit openTop 

A Baumit PremiumPrimer alapozó száradási ideje után (min. 24 óra) hordható fel a Baumit openTop vakolat. A Baumit openTop vakolatot felhordás előtt lassú járású keverővel alaposan keverjük át. A fedővakolatot rozsdamentes glettvassal húzzuk fel a teljes felületen szemcsevastagságban lehúzzuk és közvetlenül felhordás után műanyag simítóval eldörzsöljük. 

A Baumit openTop vékonyvakolatot felhordás előtt lassú járású keverővel alaposan keverjük át. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia elérése érdekében csekély víz hozzáadásával (max. 1% tiszta víz) hígítható.

A hígítás mértéke az anyag konzisztenciájától és az alapfelület nedvszívóképességétől függ!

A fedővakolatot egy rozsdamentes acélsimítóval szemcsevastagságban húzzuk fel vagy erre alkalmas géppel hordjuk fel, majd közvetlenül a felhordás után műanyag simítóval dörzsöljük el. Egyenletesen, folyamatosan és megszakítás nélkül dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot.

Ne keverjük más festékanyagokkal. Egyidejűleg és megszakítás nélkül dolgozzunk.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C felett legyen a bedolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelő módon (például állványhálóval) védeni kell a közvetlen napsütéstől, esőtől és erős széltől.  

Magas nyári hőmérsékletben a száradási idő megrövidül (a felület megégése lehetséges). A levegő magas páratartalma és/vagy alacsonyabb hőmérséklete (pl. késő ősszel) jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell arra, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A különböző gyártású tételek felhasználása esetén az anyagot feltétlenül keverjük össze a színezés kezdete előtt. 

A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja. 

További réteg felhordás előtt a Baumit openTop vakolattal min. 14 napos várakozási időt be kell tartani (+20 oC hőmérséklet és 60 %-os relatív páratartalom mellett). 

A Baumit openTop alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít. Ezzel egy megelőző és késleltető hatás érhető el. Azoknál az objektumoknál, amelyek kritikus környezetben találhatók (pl. átlag feletti nedvességterhelés, folyó, patak, tavak, parkok, erdőszél, a ház közelében telepített zöldnövényzet, stb.), javasolt az alga- ill. penészölő hatást fokozni. A Baumit openTop vakolatok algagátló kivitelben is előállíthatók. Megrendeléskor kérjük az „Antipilz” megjegyzést feltüntetni (felár). Tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal nem minden esetben garantálható. 

A Baumit homlokzatvakolatban a homok természetes anyag. Egyes esetekben előfordulhat, hogy csekély mértékben a vakolatban sötétebb pontok láthatók. Ez semmi esetre sem minőségi hiányosság, hanem a természetes karakterű és tulajdonságú homlokzatvakolat adalékanyagának egy csekély mértékű optikai hatása. 

A vakolat felületét ért mechanikai hatások színegyenetlenséget okozhatnak. Ezek az elszíneződések sem a vakolat funkcióját sem a termék minőségét nem befolyásolják. 

Hőszigetelő rendszeren történő alkalmazás esetén ügyelni kell a világossági értékre (HBW nem lehet 25 alatt!). 

Egységes vakolatfelület (struktúra, szín) elérése érdekében feltétlenül szükséges, hogy a Baumit openTop vakolatot egy homlokzaton belül folyamatosan friss a frisshez dolgozva, egyforma vastagságban hordjuk fel (min. 2 kőműves állványszintenként, egymás mellett).  A már megszáradt stószokat utónedvesítéssel sem lehet eltüntetni. Amennyiben az egy fázisban elvégezhető vakoláshoz nem áll rendelkezésre megfelelő létszámú munkaerő ill. amennyiben a homlokzati felület túl nagy, akkor bontsuk kisebb építészeti részekre (tagozatokra). 

Biztonsági intézkedések: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait. 

A szem és bőrfelületeket védjük, valamint a színezés környezetét, különösen az üveg, kerámia, tégla, natúr kő, lakk és fém felületeket. Adott esetben bő vízzel öblítsük le, ne várjuk meg, amíg a vakolat megszárad ill. megköt. 

A használt eszközöket és készülékeket rögtön használat után vízzel tisztítsuk meg.

Leírás

Baumit openTop Struktúra Vakolat II. színcsoport 25 kg:

Ásványi kötőanyagú, feszültségmentes száradás, magas időjárás-állóság, nagyon jó páraáteresztő, nem éghető, könnyen feldolgozható. Vékonyvakolat a Baumit open Klímahomlokzathoz. 

Anyagszükséglet:
Szemcseméret (mm) 1,5 mm 2 mm 3 mm
Kapart struktúra 2,5 kg/m2 2,9 kg/m2 3,9 kg/m2
Dörzsölt struktúra - 2,8 kg/m2 -
Tárolás:

Száraz, hűvös, fagymentes helyen lezárva 12 hónapig tárolható. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!