Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ár:
3.140 Ft (2.473 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit openContact 25 kg

Ár:
3.140 Ft (2.473 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 41119
Cikszám: 41119 - Páraáteresztő, fehér színű, ásványi kötőanyagú, por alakú ragasztó a Baumit openTherm hőszigetelő lemezek ragasztásához és tapaszolásához, valamint üvegszövet beágyazásához. Speciálisan a Baumit open Klímahomlokzathoz kifejlesztve.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 18
Hővezető képesség (λ) kb. 0.8 W/mK
SD érték kb. 0.05 m (3 mm-es vastagság esetén)
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1350 kg/m³
Anyagszükséglet kb. 4.5 - 5.5 kg/m² ragasztáshoz
Kiadósság kb. 2.4 - 2.7 m²/zsák
Vízszükséglet kb. 6 l/zsák
Szemcseméret 0.6 mm
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1350 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit openContact 25 kg:

Páraáteresztő, sóálló, magas ragasztóerő, jó feldolgozási tulajdonságok, vízfelvételt késleltető hatás 

Ragasztó- és ágyazóhabarcsként a Baumit open Klíma homlokzati hőszigetelő rendszerek készítéséhez. 

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon legfeljebb 12 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Ne következzen be utólagos átnedvesedés! 

Nedvesség- és sókkal terhelt falazatok felújításánál ragasztóhabarcsként a munkák megkezdése előtt minden esetben só- és nedvesség vizsgálatot kell elvégezni! A meglévő károsodott vakolatot min. 1 m magasságig eltávolítani. Egyenes vonalú lezárásra törekedni (pl. mennyezet vagy lábazat). Egyenetlen falfelület esetén 10 mm-ig Baumit openContact ragasztótapasszal, nagyobb egyenetlenség esetén arra alkalmas vakolattal (pl. Baumit SanovaVorspritzer és Baumit Sanova Egyrétegű trassz vakolat) kiegyenlíteni (várakozási időre figyelni).

Lábazat lezárása: Ajánlatos vízorral ellátott, a Baumit open Homlokzati Lemez vastagságának megfelelő lábazati profilt felszerelni. Ezt mechanikai úton kell a falazathoz erősíteni. 

Feldolgozás:

A Baumit openContact ragasztótapasz mind kézzel mind géppel felhordható. 

A Baumit openContact porragasztót tiszta hideg vízbe szórjuk és lassú járású keverővel csomómentesre keverjük (átfolyó-keverőben állandó vízadagolás; utókeverés keverőgéppel szükséges), kb. 5 percet hagyjuk pihenni, azután még egyszer keverjük át! Feldolgozási idő kb. 1,5 óra)).  A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni! Más anyag nem adható hozzá (pl.fagyásgátló, kötésgyorsító). A Baumit openContact arra alkalmas vakológéppel keverhető és feldolgozható. 

A feldolgozás mindig a legutolsó Baumit feldolgozási irányelvek szerint történjen. 

Ragasztás:

Felhordás a lemez széleire hurkaszerűen, a felületére pedig 3 ragasztási ponton (pont-perem módszerrel) ill. sík alapfelületeknél fogas simítóval, közvetlenül a lemezekre. A ragasztóanyag felhordásánál figyelembe kell venni az alapfelület egyenetlenségét és a ragasztó rétegvastagságát (kb. 1 – 2 cm).  A ragasztási felület legalább 40 %-os legyen. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségek ragasztóhabarccsal kiegyenlíthetők. 

A hőszigetelő lemez beépítése:

Alapvetően csak egész hőszigetelő táblákat alulról felfelé teljesen egymásnak tolva (nem lehet hézag közöttük) és kötésben kell felrakni. A maradék anyag felhasználása (min. 15 cm széles) lehetséges, azonban csak elszórtan, részfelületeken, épületsarkoknál azonban nem megengedett. A hőszigetelő lemezek egyenletes és hézagmentes felrakására figyelni. Az egymásnak illesztett lemezek közé ragasztó nem kerülhet. A lemezillesztések nem nyúlhatnak túl a nyílászárók sarkainál (pl. ablak- és ajtónyílások). Az épületsarkok kiképzését fogazottan lemezszélességben kell végezni. Itt csak egész és fél lemezek helyezhetők el.  

Dübelezés:

A hőszigetelő lemezek felragasztása és a ragasztó kikeményedése után (24 óra elteltével; az alapfelülettől és az időjárástól függően) a dübelezés elvégezhető. A Baumit ásványi homlokzati hőszigetelő rendszer ragasztásakor dübelezés mindig szükséges. Lásd az ÖNORM B 6124, B 6400 és B 6410 szabványokat. 

A felületerősítő kéreg felhordása előtt a dűbelfejeket ragasztótapasszal áthúzni. 

Felületerősítés (üvegszövet-ágyazás):

A Baumit openContact ragasztótapaszt az átcsiszolt és megtisztított Baumit open homlokzati hőszigetelő lemezmezre egy rozsdamentes fogazott glettvassal felhúzni. A friss tapaszanyagba a Baumit Üvegszövetet gyűrődésmentesen, egy munkamenetben, megszakítás nélkül min. 10 cm-es átlapolással kell beágyazni. Az üvegszövetet a ragasztó külső harmadába kell fektetni és legalább 1 mm-rel (az átlapolási területekben min. 0,5 mm; max. 3mm) a Baumit openContact ragasztótapasszal takarva legyen. A beágyazott üvegszövetet a ragasztóhabarccsal „friss a frissbe” módon belesimítjuk. A vastagon glettelés kerülendő. Kiszáradás után a simítólappal húzott csíkokat le kell csiszolni. A munka megkönnyítésére és a kész homlokzatok védelmére olyan különböző tartozékok szolgálnak, mint az élvédők, dilatációs profilok, vízorr profilok, ablak- és ajtócsatlakozás- profilok, hézagtömítő szalag stb

Feldolgozás simítóként:

Betonra: alaposan tisztítsuk meg a felületet, szennyeződéseket eltávolítani (pl. zsaluolaj, zsaluleválasztó-szer). Magasnyomású tisztítóval alaposan lemosni.

Mész-cement vakolatokra: alaposan tisztítsuk meg a felületet, a repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagoljuk ki. Az alap legyen szilárd, száraz, kivirágzástól és leválasztó anyagtól mentes.

Szerves kötőanyagú vakolatokra és festett felületekre: a felület (késpróba) a Baumit Feldolgozási irányelvek szerint legyen alaposan megtisztítva és a repedések legyenek kitöltve. 

Általános tudnivalók: 

Minden további réteg felhordása előtt a 7 nap2) várakozási időt tartsuk be, fontos hogy a rétegek az egész felületen egyenletesen száradjanak ki, nedves felületek nélkül (sötét foltokat eredményezhet a homlokzaton).

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5°C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ne adagoljunk a masszához fagyásgátló adalékszert. A 14 napnál hosszabb ideig ultraviola-sugárzásnak kitett homlokzati lapokat (elsárgult lapok) nem szabad tapaszolni, hanem újra át kell csiszolni és természetesen portalanítani. A kedvezőtlen levegő páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet miatt a kötési idő meghosszabbodhat. A belső vakolási, aljzatkészítési és tetőfedő munkákat be kell fejezni. A csatlakozásokat és nyílásokat, megfelelő tömítettséggel kell elkészíteni. A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a száradási és a várakozási időt! A 14 napnál hosszabb ideig ultraviola-sugárzásnak kitett homlokzati lapokat (elsárgult lapok) nem szabad tapaszolni, hanem újra át kell csiszolni és portalanítani.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók