Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.681 Ft (2.111 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Legkisebb rendelhető mennyiség: 35!

Baumit Önterülő Esztrich Alpha 2000 40 kg

Ár:
2.681 Ft (2.111 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Legkisebb rendelhető mennyiség: 35!
Cikkszám: 16117
Cikkszám: 16117 - Előkevert kalcium-szulfát kötőanyagú esztrich (MSZ EN 13813 CA-C20-F5), gépi feldolgozású úsztatott-, csúsztatott- és kötőesztrich készítéséhez. Padlófűtéshez is megfelelő. Használata esetén az aljzatkiegyenlítő réteg elhagyható. Kültérben nem alkalmazható. Vastagság: min. 25-35 mm, aljzathoz kötés típusától függően.

Paraméterek

Csomagolás 40 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 35
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 20
Hővezető képesség (λ) kb. 1.4 W/mK
Nyomószilárdság > 20 N/mm²
Hajlító szilárdság > 4 N/mm²
Anyagszükséglet kb. 18 - 19 kg/m²/cm
Erősség kategória CA C20 F4 MSZ EN 13813 szerint
Vízszükséglet kb. 6 l/zsák
Szemcseméret 4 mm
Paletta mérete 35 zsák/raklap = 1400 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Önterülő Esztrich Alpha 2000 40 kg:

Gyárilag kevert, kalciumszulfát önterülő esztrich gépi feldolgozásra. 

A Baumit Alpha 2000 zsugorodásmentes (nagy hézagmentes felületek lehetségesek), könnyű bedolgozhatóság (nagyon jó önterülő tulajdonságok), nagy felületeti teljesítmény, alkalmas padlófűtéshez (tökéletes burkolataljzat) és kiemelkedő felületi tulajdonságok (egyenletes felület). 

Felhasználás

Felhasználás:

Úsztatott, csúszó vagy kötőesztrich formában és padlófűtésnél további adalékok hozzáadása nélkül alkalmazható. Nedves üzemű helyiségek (ÖNORM B 2207 szerint W4-es besorolási osztályú) aljzataként nem alkalmazható (garázsok, üzemi zuhanyzók, mosókonyhák, uszodák, stb.).  Részleteket lásd az Általános tudnivalók résznél. 
 
Az Alpha 2000-t nem szabad kitenni fokozott nedvességterhelésnek.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 3 hónapig tárolható.

Feldolgozás:

Alapfelület: 
 
A munka megkezdése előtt az alapfelület szilárdságát, egyenletességét, nedvességtartalmát az ÖNORM B 3732 útmutatása szerint vizsgáljuk. A feldolgozásnál és azt követően az ÖNORM B 3732 irányelveit be kell tartani. 
 
Kötőesztrichként: Az alapfelület legyen tiszta, pormentes, a megszilárdult cementiszaptól és sókivirágzástól mentes. Megfelelő tapadóhíd mindig szükséges (pl. Baumit Grund)! 

Feldolgozás:

A Baumit Alpha 2000 keverése és szállítása csak egy arra alkalmas keverőpumpával végezhető. Csak tiszta (vezetékes) víz használható. Erre alkalmas csőrúddal a beépítés után az esztrich felületét könnyedén áthúzzuk, hogy kiegyenlítődjön.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.  
 
Figyelem! Magas hőmérséklet esetén rövidebb kötési és szilárdulási idő léphet fel. 
 
A Baumit Alpha 2000 nem alkalmazható kültérben és nedves üzemű helyiségek (ÖNORM B 2207 szerint W4-es besorolási osztályú) aljzataként (pl. üzemi zuhanyzók, mosókonyhák, uszodák, stb.). 
 
Az esztrich beépítést követő 24 órán belül a Baumit Alpha 2000-t a gyors kiszáradástól, huzattól, közvetlen napsugárzástól védjük (bezárt nyílászárók). Majd a megfelelő szellőztetésről gondoskodjunk (intenzív szellőztetéssel, fűtéssel, ventillátorral, ipari páraelszívóval)!  
 
24 óra után járható, 2 nap után részlegesen terhelhető, 7 nap után teljesen terhelhető. Padlófűtésként az esztrich legkorábban 5 nap után fűthető. (Fűtési csomópontokat kivezetni!)

Kiszáradás:

Annak érdekében, hogy a kedvező és a gyors kiszáradást elérhessük, a felületvédelem idejének a vége után intenzív szellőztetést kell biztosítani. A szellőztetés az Alpha 2000 beépítése után 1 nap után kezdhető el. A szellőztetés egy későbbi időpontban történő megkezdése a kiszáradást jelentősen késleltetheti. A kiszáradási hatás fokozható a helyiség egyidejű fűtésével. 
 
Száradási idő: 5 cm vastagságig az előírt szellőzési és száradási feltételek esetén kb. 28 nap,  5 és 8 cm között a vastagságtól függően a kiszáradási idő elérheti a 3 hónapot. 
 
Kedvezőtlen keretfeltételek esetén (pl. a külső klimatikus feltételek, mint magas páratartalom, hosszabb és tartós esős időszak, fagy stb.) valamint az esztrich vastagsága is jelentősen meghosszabbíthatja a kiszáradást.

Fűtőesztrich:

A fűtőesztrichnél az optimális kiszáradási folyamat elősegítéséhez a felfűtést a Baumit Alpha 2000 beépítését* követően legkorábban 3 nappal és legkésőbb 5 nap után kell megkezdeni. A kedvezőtlen hőmérsékleti körülmény (+5 oC és +15 oC között) késleltetheti a felfűtés kezdetét az ÖNORM B 2242-2 szabványnak megfelelően. 
 
*A fűtési folyamat egy későbbi időpontban is megtörténhet, azonban mindig a padlóburkolás előtt be kell fejezni. 
 
Maximális előremenő hőmérséklet az ÖNORM B 2242 1,2 és a 4-7. fejezetek szerint. 
 
A Baumit Alpha 2000 nagyon jó hővezető tulajdonságain keresztül jobb és gyorsabb hőleadás érhető el. A Baumit Alpha 2000 önterülő esztrich különösen fűtőesztrich készítéséhez ajánlott, hiszen a tömör szerkezetének és a kiváló folyékonyságának köszönhetően a padlófűtés csöveit tökéletesen betakarja, és így egy optimális kötés alakítható ki az esztrich és a fűtőcsövek között.

Ajánlott rétegvastagság:

Kötőesztrichként: min. 25 mm    

Csúszó esztrichként: min. 30 mm

Úsztatott esztrichként: min. 35 mm

Úsztatott esztrichként padlófűtéssel: min. d + 35 mm ahol "d" a fűtéscső átmérője mm-ben. 

Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap:
 

Youtube videók

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók