Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
5.441 Ft (4.284 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Nivello Quattro 25 kg aljzatkiegyenlítő

Ár:
5.441 Ft (4.284 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 5113
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 5113 - Gyorsan kötő, lassú száradású alfa-félhidrát speciális kötőanyagú, beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő, amely kiválóan alkalmazható régi és új beltéri felületeken, felújításoknál padlóburkolás előtti kiegyenlítésre. Padlófűtés esetén is alkalmazható. Emelt szilárdságú (C20), pont-terhelhető. Kitűnő alapfelület hideg- és melegburkolatok (laminált lapok, szőnyeg, pvc, linóleum, gumi) bevonatok alá egyaránt. Járható 2-3 óra múlva. Burkolható teljes kiszáradás esetén, amely 3-4 mm-es rétegvastagságban 24-48 óra, ettől nagyobb rétegvastagság esetén 24 óra/mm. 

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 48
Max. rétegvastagság 1
Anyagszükséglet kb. 1.5 kg/m²/mm
Vízszükséglet kb. 6 l/zsák
Paletta mérete 48 zsák/raklap = 1200 kg
Csomagolás típusa zsák

Felhasználás

Alkalmazás:

Cement-, magnezit-, gipsz-,  és gyorskötésű cement esztrichek felületének kiegyenlítésére és sík felületek kialakítására 1-20 mm-es vastagságban, régi és új épületek padlóburkolása előtt (csempék, padlólapok, úsztatott parketta, kerámia, padlószőnyeg és beltéri rugalmas padlóburkolat).

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon, fóliázva tárolható, felhasználható a gyártástól számított 12 hónapig.

Alapfelület:

Az alapfelület legyen tiszta, egyenletesen száraz, szilárd, teherbíró, fagytól, portól, laza részektől, zsaluleválasztó olajtól mentes. Minden tapadást gátló anyagot távolítsunk el csiszolással, fűrészeléssel vagy homokfúvással. A maradék nedvességtartalom feleljen meg a normatívákban leírtaknak ill. a mindenkori műszaki előírásoknak.  
 
A Baumit Nivello Quattro alkalmazható minden az építőiparban járatos ásványi alapfelületen, pl. cement-, és gipszesztrich. A Baumit Nivello Quattro nem alkalmazható műanyag és fém felületeken. Tágulási-, dilatációs-, és falcsatlakozási fugákat töltsük ki. Az anyag befolyását ezekbe a fugákba akadályozzuk meg.  
 
Előkészítés:  Nedvszívó alapfelületeket Baumit Grund alapozóval ill. nem nedvszívó alapfelületeket Baumit Supergrund alapozóval alapozzuk.

Feldolgozás:

Keverés:  A Baumit Nivello Quattro-t hideg, tiszta vízhez öntjük, majd lassú járású keverővel (max. 600 min-1) átkeverjük, amíg egy csomómentes, homogén masszát nem kapunk (keverési idő kb. 2-3 perc). A feldolgozhatósági idő 20°C-on kb. 30 perc, ettől alacsonyabb hőmérsékleten hosszabb, magasabb hőmérsékleten rövidebb. A már bekevert anyagot semmilyen esetben sem szabad vízzel visszahígítani. Ne adjunk a termékhez egyéb adalékszert (pl. fagyásgátló, kötésgyorsító). 
 
Keverési arány:  6,0 l víz minden 25,0 kg Baumit Nivello Quattro-hoz 
 
Alkalmazás: A frissen bekevert anyagot öntsük az aljzatra és simító spatulával vagy rozsdamentes simítóval egyenletesen a kívánt szintig eloszlatjuk. Ezt követően a Baumit Nivello Quattro-t tüskés hengerrel buborékmentesítjük. A massza magától síkra terül.  A Baumit Nivello Quattro géppel is feldolgozható (folyamatos keverésű csiga). 
 
Utókezelés: A friss aljzatkiegyenlítőt megfelelő intézkedésekkel védeni kell a huzattól, közvetlen napsugárzástól és hőhatástól.

Általános tudnivalók:

A levegő, az anyag és az alapfelület hőmérséklete +5 °C – 30 °C között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.  Gyorsan köt, azonban lassan szárad. 3 mm-es rétegvastagságig 24 óra elteltével burkolható. Ökölszabályként alkalmazható, hogy minden további 1 mm-es rétegvastagság esetén további 24 óra) száradási idő szükséges.  
 
Száradás: 24 óra után intenzív szellőztetésre van szükség. 
 
Magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén felgyorsul, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén lelassul a kötési idő) lehetséges. A magas páratartalom és alacsony hőmérséklet a termék kötésszilárdulási idejét befolyásolhatja. A feldolgozás ideje alatt feltétlenül tartsuk be az érvényben lévő előírásokat és irányelveket.  Nem alkalmazható kültérben és nedves üzemű helyiségekben (pl. üzemi konyhák, vendéglátóegységek zuhanyzói), talajpárának és talajnedvességnek kitett helyeken, valamint ragasztott parketta alá. 

Leírás

Baumit Nivello Quattro 25 kg aljzatkiegyenlítő:

Tulajdonságok:
  • kiváló folyékonyság és terülési tulajdonság
  • homogén, sima és majdnem pórusmentes felület
  • teljesen feszültségmentes
  • repedésmentes nagyobb vastagság esetén is
  • műgyanta adalékkal javított
  • különböző régi alapfelületeken is alkalmazható
  • padlófűtéshez is használható
  • géppel is feldolgozható
  • csak beltéri felhasználásra

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!