Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
67.122 Ft
61.528 Ft (48.448 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 5.594 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-03-23

Baumit NanoporTop Vakolat III. színcsoport 25 kg

Ár:
67.122 Ft
61.528 Ft (48.448 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 5.594 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Kapható választék:
Struktúra:
Szín:
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg
39.826 Ft 36.507 Ft (28.746 Ft + ÁFA)
Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg
13.518 Ft 12.392 Ft (9.757 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg
9.980 Ft 9.148 Ft (7.203 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg
37.078 Ft 33.988 Ft (26.762 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-03-23
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Cikkszám: 55141
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 55141 - Prémium minőségű, természetes módon öntisztuló, jó páraáteresztő és feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Alkalmazásával a homlokzati felületek hosszú ideig tiszták és újszerűek maradnak.

Struktúrák: K 1,5 mm; K 2 mm; K 3 mm

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzástól és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Az alapfelület vizsgálata előírásszerűen történjen.

Alkalmazható:

 • ásványi alapvakolatokon, hőszigetelő rendszereken
 • mész-/cement vakolatokra, betonra vagy régi vakolatok,

Nem alkalmazható:

 • műanyagokra és műgyantákra
 • lakk- és olajos bevonatokra
 • enyves festékekre
 • mészvakolatokra és festékekre
 • fa és fém felületeken 
Feldolgozás:

Alapfelület előkészítése:

 • Krétásodó ill. porló felületeket kezeljük (pl. Baumit Vakolatszilárdító; várakozási idő min. 14 nap vagy Baumit Mélyalapozó, várakozási idő min. 12 óra)
 • megfolyásokat mechanikai úton eltávolítani
 • betonon lévő zsaluleválasztó olajat forró gőzzel vagy speciális kereskedésekben kapható zsaluolaj-eltávolítóval távolítsuk el
 • szennyeződött felületeket megtisztítani 
 • algásodott és gombásodott felületeket speciális szerrel kezelni (Baumit SanierLösung felújító oldat).
 • cementfátyol mechanikus eltávolítása
 • rosszul tapadó, laza festékrétegeket mechanikusan távolítsuk el
 • károsodott ill. repedezett, ásványi felületeket tapaszréteggel (pl. Baumit StarContact) húzzuk át, szükség esetén Baumit Üvegszövettel erősítsük meg. 
Felhordás:

Rétegfelépítés:

1 x Baumit PremiumPrimer (teljes felületen és egyenletesen) vagy 2 x Baumit PremiumPrimer (javított ill. erősen nedvszívó ásványi alapfelületeken) A Baumit PremiumPrimer száradási ideje után (várakozási idő min. 24 óra) 1 x Baumit NanoporTop felhordható.

A Baumit NanoporTop vékonyvakolatot felhordás előtt lassú járású keverővel alaposan keverjük át. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia elérése érdekében csekély víz hozzáadásával (max. 1% tiszta víz) hígítható. 

A hígítás mértéke az anyag konzisztenciájától és az alapfelület nedvszívóképességétől függ! 

A fedővakolatot egy rozsdamentes acélsimítóval szemcsevastagságban húzzuk fel vagy erre alkalmas géppel hordjuk fel, majd közvetlenül a felhordás után műanyag simítóval dörzsöljük el. Egyenletesen, folyamatosan és megszakítás nélkül dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot. Ne keverjük más festékanyagokkal. Egyidejűleg és megszakítás nélkül dolgozzunk. 

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C felett legyen a bedolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelő módon (például állványhálóval) védeni kell a közvetlen napsütéstől, esőtől és erős széltől.

Magas nyári hőmérsékletben a száradási idő megrövidül (a felület megégése lehetséges). A levegő magas páratartalma és/vagy alacsonyabb hőmérséklete (pl. késő ősszel) jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell arra, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A különböző gyártású tételek felhasználása esetén az anyagot feltétlenül keverjük össze a színezés kezdete előtt.

A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja.

További réteg felhordás előtt a Baumit NanoporTop vakolattal min. 14 napos várakozási időt be kell tartani (+20 oC hőmérséklet és 60 %-os relatív páratartalom mellett)

A Baumit NanoporTop alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít. Ezzel egy megelőző és késleltető hatás érhető el. Azoknál az objektumoknál, amelyek kritikus környezetben találhatók (pl. átlag feletti nedvességterhelés, folyó, patak, tavak, parkok, erdőszél, a ház közelében telepített zöldnövényzet, stb.), javasolt az alga- ill. penészölő hatást fokozni. Tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal nem minden esetben garantálható.

A Baumit homlokzatvakolatban a homok természetes anyag. Egyes esetekben előfordulhat, hogy csekély mértékben a vakolatban sötétebb pontok láthatók. Ez semmi esetre sem minőségi hiányosság, hanem a természetes karakterű és tulajdonságú homlokzatvakolat adalékanyagának egy csekély mértékű optikai hatása. A vakolat felületét ért mechanikai hatások színegyenetlenséget okozhatnak. Ezek az elszíneződések sem a vakolat funkcióját sem a termék minőségét nem befolyásolják.

Egységes vakolatfelület (struktúra, szín) elérése érdekében feltétlenül szükséges, hogy a Baumit NanoporTop vakolatot egy homlokzaton belül folyamatosan friss a frisshez dolgozva, egyforma vastagságban hordjuk fel (min. 2 kőműves állványszintenként, egymás mellett).  A már megszáradt stószokat utónedvesítéssel sem lehet eltüntetni. Amennyiben az egy fázisban elvégezhető vakoláshoz nem áll rendelkezésre megfelelő létszámú munkaerő ill. amennyiben a homlokzati felület túl nagy, akkor bontsuk kisebb építészeti részekre (tagozatokra).

Leírás

Baumit NanoporTop Vakolat III. színcsoport 25 kg:

Ásványi kötőanyagú, feszültségmentes száradás, magas időjárás-állóság, nagyon jó pára,- és CO2 áteresztő, nem éghető, magas szennyeződés elleni védelem, könnyen feldolgozható.

Innovatív homlokzati vékonyvakolat a Baumit homlokzati hőszigetelő rendszerekre, régi és új ásványi vakolatokra ill. simítórétegekre, betonra. Kifejezetten ajánlott a műemlékvédelemben, épület felújításoknál. 

Szemcseméret (mm) 1,5 mm 2 mm 3 mm
Kapart struktúra kb. 2,5 kg/m2 kb. 2,9 kg/m2 kb. 3,9 kg/m2
Tárolás:

Száraz, hűvös, fagymentes helyen, lezárva 6 hónapig tárolható.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!