Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
162.935 Ft (128.295 Ft + ÁFA)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-06-05

Baumit NanoporColor Festék II.színcoport 14 L

Ár:
162.935 Ft (128.295 Ft + ÁFA)
Kapható választék:
Szín:
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-06-05
Cikkszám: 19138
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 19138 - Prémium minőségű, természetes módon öntisztuló, kiváló páraáteresztésű homlokzatfesték. Rétegfelépítés: alapozás: 20% vízzel hígítva, festés: hígítatlanul.

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelületének vizsgálatát az ÖNORM B 2230 és B 3346 irányelvei szerint kell végezni. Az alap legyen száraz, fagy- és pormentes, teherbíró, ne legyen rajta kivirágzás és laza rész. Nem lehet víztaszító.

Alkalmazható:

 • dörzsölt mész-/cement- és cementvakolatokra
 • betonra és más ásványi alapfelületekre
 • jól tapadó ásványi és diszperziós kötőanyagú festékekre- és vakolatokra
 • gipszkarton lapokra (előkezelés: 2 x Baumit SperrGrund alapozó) 

Korlátozva alkalmas:

 • mészvakolatokra és festékekre (próbafelület készítése szükséges)

Nem alkalmazható:

 • műanyagokra és műgyantákra
 • lakk- és olajos bevonatokra
 • enyves festékekre
 • betonfelújítókra karbonosodás-csökkentőként
 • fára és fémre
 • rugalmas diszperziós bevonatokra 

Különböző alapfelületekre vonatkozó megjegyzések:

 • a krétásodó, porló felületeket adott esetben meg kell erősíteni. (pl. Baumit PutzFestiger vakolatszilárdító, várakozási idő min. 14 nap, vagy Baumit TiefenGrund mélyalapozó, várakozási idő min. 12 óra) 
 • megfolyásokat mechanikai úton eltávolítani 
 • szennyeződött felületeket megtisztítani  
 • algásodott és gombásodott felületeket speciális szerrel kezelni (Baumit SanierLösung felújító oldat).
 • betonon maradt zsaluolaj maradékot forró gőzsugárral vagy egyéb speciális, a kereskedelemben kapható olajeltávolítóval tisztítsuk le. 
 • károsodott ill. repedezett, ásványi felületeket tapaszréteggel (Baumit Rögzítőtapasz, Baumit StarContact) húzzuk át, szükség esetén Baumit Üvegszövettel erősítsük meg. 
Felhordás: 

A megfelelően előkezelt alapnak száraznak és kötöttnek kell lennie. A felületet Baumit NanoporColor festékkel 10 -15 % vízzel hígítva teljesen fessük át. Erősen nedvszívó alapfelületeknél Baumit TiefenGrund mélyalapozót használjunk (várakozási idő: min 12 óra). Az erősen nedvszívó vagy krétásodó alapfelületeket Baumit Mélyalapozóval kezeljük (50 %-ig hígítható) kezeljük.  

Az alapozás után kb. 12 órával a hígítatlan Baumit NanoporColor festékkel fessük át a felületet egyszer vagy kétszer. Az optimális feldolgozási konzisztencia csekély víz hozzáadásával beállítható. Minden munkafázis között 4 órás száradási időt iktassunk be. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzunk. 

Ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot. A Baumit NanoporColor ecsettel vagy hengerrel hordható fel. Egyenletesen és megszakítás nélkül dolgozzunk.

Rétegfelépítés:

Gyengén nedvszívó alapfelület esetén: 1 x Baumit NanoporColor festék 10 – 15 % tiszta vízzel hígítva (teljes fedéssel!) 1 x Baumit NanoporColor festék (max. 5 %-ig hígítható). 

Porló, erősen nedvszívó vagy egyenetlenül nedvszívó alapfelület esetén, régi homlokzati hőszigetelésen: 1 x Baumit TiefenGrund mélyalapzó (50 %-ig hígítható) 1 – 2 x Baumit NanoporColor festék (max.10 %-ig hígítható). 

A hígítás mértéke az anyag konzisztenciájától és az alapfelület nedvszívóképességétől függ!

Általános tudnivalók: 

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C felett legyen a bedolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelő módon (pl. állványhálóval) védeni kell a közvetlen napsütéstől, esőtől és erős széltől.  A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. Magas nyári hőmérsékletben a száradási idő megrövidül (a felület megégése lehetséges). 

A levegő magas páratartalma és/vagy alacsonyabb hőmérséklete (pl. késő ősszel) jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. 

A Baumit NanoporColor alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít. Ezzel egy megelőző és késleltető hatás érhető el. Azoknál az objektumoknál, amelyek kritikus környezetben találhatók (pl. átlag feletti nedvességterhelés, folyó, patak, tavak, parkok, erdőszél, a ház közelében telepített zöldnövényzet, stb.), javasolt az alga- ill. penészölő hatást fokozni. A Baumit NanoporColor festékek algagátló kivitelben is előállíthatók. Megrendeléskor kérjük az „Antipilz” megjegyzést feltüntetni (felár). Tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal nem minden esetben garantálható. 

Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség stb.) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja. 

A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell rá, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A szállítás természetesen részmennyiségekben is történhet. Különböző gyártási tételek felhasználása esetén ezeket már a munkálatok kezdetén össze kell keverni.  

Biztonsági intézkedések:

Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait. A szem és bőrfelületeket védjük, valamint a színezés környezetét, különösen az üveg, kerámia, tégla, natúr kő, lakk és fém felületeket. Adott esetben bő vízzel öblítsük le, ne várjuk meg, amíg a vakolat megszárad ill. megköt. A használt eszközöket és készülékeket rögtön használat után vízzel tisztítsuk meg. 

Leírás

Baumit NanoporColor Festék II.színcoport 14 L:

Feldolgozásra kész, szennyeződésre nem hajlamos, vízüvegbázisú ásványi homlokzatfesték. A Baumit NanoporColor a fotokatalízis révén további aktív védelmet biztosít öntisztuló hatással a szerves szennyeződésektől, amit a levegő és az eső páratartalma leold.

Speciálisan kifejlesztett mikro-strukturális felülettel, speciális nanokristályos és szervetlen adalékokkal, a szennyeződési hajlam jelentősen csökken a többi befejező réteghez képest. 

Innovatív ásványi kötőanyag, káli vízüvegoldat, ásványi töltőanyagok, szerves kötőanyag, szervetlen színes és fehér pigmentek, ásványi adalékszerek és víz.

Ásványi, feszültségmentesen felszáradó, filmréteget nem képző, magas időjárás állóság, víztaszító, koszolódásra kevésbé hajlamos, nagyon jó pára,- és CO2 áteresztő, nem éghető, könnyen feldolgozható.

Homlokzatok, régi és új ásványi ill. szerves alapfelületek (vakolatok és simítótapaszok), betonfelületek védelmét és esztétikus megjelenését biztosítja. Kimondottan javasolt a használata a műemlék felújításoknál. Alkalmas hőszigetelő rendszerek átfestésére is.

Tárolás:

Száraz, hűvös és fagymentes helyen, lezárva 12 hónapig tárolható. A megkezdett vödröt jól lezárva kell tartani. 

Anyagszükséglet:

kb. 0,5 kg/m2 egy réteg festés esetén, beleértve az alapozást is 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!