Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
108.456 Ft (85.399 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Baumit Metallic 14 l

Ár:
108.456 Ft (85.399 Ft + ÁFA)
Kiszerelés liter:
Menny.:db
Cikkszám: 19117
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 19117 - Feldolgozásra kész, nagy ellenálló képességű, diszperziós kötőanyagú, metálszínű festék. Felhordás speciális szerszámokkal, szórt technikával – lásd a termék műszaki adatlapját.

Csatolt dokumentumok

Paraméterek

Csomagolás 14 l
Csomagolás mennyisége raklapon 64
Sűrűség kb. 1 kg/dm³
Száradási idő kb. 8 h körülményektől függően
Anyagszükséglet kb. 0.3 - 0.35 l/m² rétegenként
Kiadósság 40 - 46 m²/vödör
Paletta mérete 64 vödör/raklap = 336 l
Csomagolás típusa vödör

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület vizsgálatát az ÖNORM B 2230 és a B 3346 irányelvei szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

Alkalmas:

 • dörzsölt felületű mész-cement és cementvakolatokra
 • jól tapadó ásványi és szilikátfestékekre- vakolatokra
 • jól tapadó diszperziós vakolatokra és festékekre
 • jól tapadó szilikon vakolatokra és festékekre 

Feltételesen alkalmas (próbafelület készítése ajánlott):

 • meszes vakolatokra és festékekre (karbonátosodásra figyelni!) 

 Nem alkalmas:

 • műanyagra, műgyantára, olajos és enyves alapfelületre
Alapfelület előkészítés:
 • Erősen vagy egyenetlenül nedvszívó felületet előkezelni Baumit Baumit MultiPrimer mélyalapozóval (várakozási idő 12 óra)
 • A málló részeket mechanikus úton távolítsuk el. Krétásodó ill. erősen porló felületet szükség esetén Baumit ReCompact vakolatszilárdítóval megerősíteni (Lásd a termék műszaki lapja)
 • Leválasztó olaj maradékokat a betonról forró gőzsugárral vagy speciális leválasztó olajeltávolítóval tisztítsuk le.
 • Lakk- és olajréteget, enyves festéket marassuk le, és forró gőzsugárral tisztítsuk meg a felületet.
 • A rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget mechanikus úton távolítsuk el.
 • A kivirágzást mechanikus úton távolítsuk el, vegyük figyelembe a felújítási munkák szabályait.
 • Károsodott, repedezett felületet megfelelő tapasszal javítsuk ki (pl. Baumit StarContact), helyileg - Baumit Üvegszövettel erősítsük meg.
 • Elszennyeződött felületet Baumit ReClean tisztitószerrel tisztítani.
 • Penészes és/vagy elalgásodott felületet mechanikusan tisztítsunk le forró gőz- vagy homoksugárral, vagy egyéb speciális tisztítószerrel (Baumit SanierLösung/FungoFluid felújító oldat). 
Feldolgozás:
 • Az alapbevonat mindig fehér Baumit GranoporColor vagy Baumit SilikonColor (egy jobb színhatás elérése érdekében) festékkel festett felület legyen. Az alapfelülettől és az időjárástól függően a festék vízzel hígítható.
 • Az alapbevonat elkészítése után (a várakozási idő min. 12 óra) a Baumit Metallic 2 munkamenetben gyapjúhengerrel (bolyhos, az alapfelületnek és a feldolgozásnak megfelelő) vagy szórógéppel (kompresszor [200 l – 1000 l max. 10 bar], szórófej mérete 0,7-3 mm) hordható fel.

A hígítás mértéke az anyag konzisztenciájától és az alapfelület nedvszívó-képességétől függ. A Baumit Metallic feldolgozási konzisztenciának a beállítása: max. 5 %-os tiszta vízzel hígítható.

A Baumit Metallic géppel történő felhordáskor ügyeljünk az állandó mozgatási sebességre és az alapfelülettől való egyenletes távolságra. A festéket a felületre először vékonyan felszórjuk és ezután keresztirányú mozgatással kész réteget képzünk.

Fontos: Javasoljuk, hogy a munkálatok megkezdése előtt egy reprezentatív méretben mintafelületet készítsünk! Az egyenetlenségek (pl. a dörzsölések helyei) az alapfelületből erősen kirajzolódhatnak.

Azokon a helyeken, ahol nagy, sima felületek láthatók, ennek megfelelően az előkezelésre és az előkészítésre különösen ügyeljünk (Finomszemcsés simítól! A felületet alaposan portalanítani és megtisztítani!)! További munkamentetekhez, mint alapozáshoz és elősimításhoz az egyenletes, egységes, minőségi felület eléréséért a gépi feldolgozást ajánljuk.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +8 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Közvetlen tűző napsütésben, esőben vagy szélben nem dolgozható fel, ill. a homlokzatot megfelelően védeni kell (a száradási idő közben is, pl. állványzati védőháló).   A magas hőmérséklet (pl. > +30° C) jelentősen megváltoztathatja a kötési tulajdonságokat.  A levegő nedvességtartalma és az alacsony hőmérséklet (pl. késő ősszel) jelentősen növelheti a kötési időt és színegyenetlenséget okozhat. Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja. 

A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell arra, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A szállítás természetesen részmennyiségekben is történhet.  

Munka közben szemünket, bőrünket és a környező (főleg üveg, kerámia, klinker, kő, lakk és fém-) felületeket óvjuk. Ha az anyag mégis lecsöppenne, azonnal mossuk le vízzel, ne várjunk a száradásig.

Leírás

Baumit Metallic 14 l:

A Baumit Metallic egy nemes, dekoratív fémes hatású, nagyon jó gépi feldolgozású bevonat. Időjárásálló, rendkívül tartós, erősen víztaszító és páraáteresztő képességű bevonat. A Baumit Metallic környezetkímélő és vízzel hígítható. 

Tárolás:

Száraz, hűvös és fagymentes helyen lezárva 12 hónapig tárolható.

Anyagszükséglet:

kb. 0,3-0,35 l/m2, 2 rétegben, beleértve a 20%-os vizes hígítású alapozást is. a lazúrtechnika szerint kb. 2-6 óra, 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!