Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.251 Ft (985 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Legkisebb rendelhető mennyiség: 48!

Baumit Manu 1 25 kg

Ár:
1.251 Ft (985 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Legkisebb rendelhető mennyiség: 48!
Cikkszám: 55135
Cikkszám: 55135 - Mész-cement alapvakolat kézi felhordásra, külső és belső felhasználásra. Ideális vakolat közepes érdességű vakolatfelületek készítésére. Min. vakolatvastagság külső térben 20 mm, belső térben 10 mm.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 25
Hővezető képesség (λ) kb. 0.8 W/mK
Nyomószilárdság > 2.5 N/mm²
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1350 kg/m³
Max. rétegvastagság 20
Hajlító szilárdság > 1 N/mm²
Anyagszükséglet kb. 14 - 15 kg/m²/cm
Vízszükséglet kb. 5 - 6 l/zsák
Szemcseméret 1 mm
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1350 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Manu 1 25 kg:

Kézi vakolat durván lehúzva vagy kidörzsölve, külső és belső felhasználásra.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület: 

Az alapfelület száraz, por-, fagy-, kivirágzás mentes, teherbíró és laza részektől mentes kell legyen. Nem lehet víztaszító. A közölt útmutatások szabványosan megépített falazatokra vonatkoznak. A legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga. 

Különböző alapfelületekre vonatkozó követelmények:

Előfröcskölés, mint alapfelület előkezelés a homlokzati felületeken mindig szükséges (Baumit Előfröcskölő). Amennyiben a fugák mélyek, vagy a szükséges vakolatvastagság a 25 mm-t meghaladja, mindenképpen két rétegben javasoljuk a felhordást, közvetlenül egymás utáni menetben friss a frissre elv szerint. Ha nem azonnal egymás után végezzük el a két folyamatot, az első réteget fel kell érdesíteni.

Különböző alapfelületekre vonatkozó követelmények:
  • Ásványi kötésű faforgács és könnyű faforgács lemezek: Nem ajánljuk a Baumit Manu 1 vakolatot sem egy, sem több rétegben. 
  • Ásványi kötésű fagyapot és könnyű farostlemezek: Előfröcskölés és vakolaterősítés (pl. Baumit Vakolaterősítő Háló) szükséges, a vakolat vastagsága legalább 15 mm legyen. 
  • Égetett tégla: Egy vagy két rétegben történő felhordás előtt nedvesítés szükséges a falazat nedvszívóképessége szerint. 
  • Könnyűbetonból vagy betonból készült falazóelem: Teljes takarású előfröcskölés (Baumit Előfröcskölő) kell. Nem szükséges különösebb előkészítés. 
  • Beton: Teljes takarású előfröcskölés (Baumit Előfröcskölő) szükséges. 
  • Pórusbeton (pl. Ytong): Alapos nedvesítés szükséges, majd legalább 1/2 órát száradni kell hagyni (vízfilm nem maradhat a felületen).   Keverés: A Baumit Manu 1 vakolatot habarcsládában kézzel, vagy az építkezéseknél általában használatos szabadesésű keverőben kb. 5-6 liter víz hozzáadásával kell megkeverni (keverési idő: kb. 5 perc). Mindig egész zsákokat keverjünk egyszerre. 
Felhordás:

A habarcsot kőműveskanállal vagy simítóval lehet felhordani. Igény szerint a kötés kezdete után egy alkalmas simítóval (pl. polisztirol) bedörzsöljük. 

Általános tudnivalók:

A levegő, az anyag és az alapfelület hőmérséklete + 5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Más termékkel ne keverjük. A friss vakolatot meg kell védeni a gyors kiszáradástól. Várakozási idő: vakolatcentiméterenként 10 nap, Baumit GranoporTop ill. Baumit GranoporColor felhordása előtt 4 hét.

Befejező réteg:

Alapvakolatként felhordott Baumit Manu 1 vakolatra (durván elhúzva): Baumit Nemes Vakolat (Baumit UniPrimer univerzális alapozóval)

Dörzsölt felületű Baumit Manu 1 vakolatra: pl. Baumit GranoporTop (Baumit UniPrimer univerzális alapozóval) 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók