Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.015 Ft (1.587 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Lábazati Alapvakolat (SockelPutz) 25 kg

Ár:
2.015 Ft (1.587 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 55134
Cikkszám: 55134 - Nagy nyomószilárdságú cementvakolat kézi és gépi bedolgozásra elsősorban lábazati alapvakolatként, víz- és fagyálló.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 15
Hővezető képesség (λ) kb. 0.8 W/mK
Nyomószilárdság > 3.5 N/mm²
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1650 kg/m³
Max. rétegvastagság 25
Hajlító szilárdság > 1.5 N/mm²
Anyagszükséglet kb. 16 kg/m²/cm
Vízszükséglet kb. l/zsák
Szemcseméret 2 mm
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1350 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Lábazati Alapvakolat (SockelPutz) 25 kg:

Épületek csapóesőnek kitett homlokzati falára, különösen lábazati felületére. Erős mechanikai igénybevételek valamint fagyállósági követelmények esetén.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás-, és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. A közölt útmutatások szabványosan megépített falazatokra vonatkoznak. A legfontosabb alapfeltétel a falazatoknál a zárt fuga. A sókivirágzást és egyéb szennyeződést a felületről el kell távolítani. Kézi vakolásnál az alapfelületre Baumit Előfröcskölőt kell felhordani a Lábazati Alapvakolat felhordása előtt. 

Keverés:

A Baumit Lábazati Alapvakolatot az építkezéseknél általánosan használatos szabadesésű-, vagy kényszer- (folyamatos) keverőben vízzel (kb. 4,5 liter/zsák) lehet megkeverni. A szabadesésű keverőnél tartsuk be a 3-5 perces keverési időt.

Felhordás:

Az alapfelületet, annak fajtája és nedvszívóképessége szerint, valamint az időjárási körülményeknek megfelelően elő kell nedvesíteni. A habarcsot kőműveskanállal vagy vakológéppel lehet felhordani. A vakolósávokat Baumit Lábazati Alapvakolatból készítsük és hagyjuk rövid ideig meghúzni. 2 cm-nél vastagabb vakolat igénye esetén kétrétegű felhordás szükséges úgy, hogy az első réteget nem húzzuk el. Ilyenkor "friss a frissbe" elv alapján dolgozzunk! A Baumit Lábazati Alapvakolatot egy alumínium- vagy faléccel illetve kartecsnivel húzzuk le, könnyedén tömörítsük, meghúzás után dörzsölt vakolatként simítóval kidörzsöljük.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és kötés ideje alatt. A kellő hőmérséklet biztosítása érdekében +5 ˚C-nál alacsonyabb és +30 ˚C-nál magasabb hőmérséklet esetén különleges intézkedéseket célszerű tenni. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Semmilyen más anyagot ne keverjünk hozzá. A kész felületet a bedolgozás befejezésétől legalább két napig kívánatos nedvesen tartani. Minden további réteg felhordása esetén a várakozási idő 10 nap/vakolatcentiméter  A munkaeszközök tisztítása: használat után vízzel. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!