Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
8.023 Ft (6.317 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Klíma Glett 20 kg

Ár:
8.023 Ft (6.317 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 24115
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 24115 - Természetes meszes glettanyag belső térbe, betonra, mész, mész-cement és Sanova felújító vakolatokra, kézi és gépi bedolgozással, glettelt felület előállításához, egy vagy több rétegben.

Paraméterek

Csomagolás 20 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 60
Paletta mérete 60 zsák/raklap = 1200 kg
Csomagolás típusa zsák

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület legyen tiszta, száraz, teherbíró, fagy-, por-, kivirágzástól és laza részektől mentes, ne legyen víztaszító.

Tudnivalók különböző alapfelületek esetén:

Az alábbi tudnivalók előírás szerinti alapfelületekre, zárt fugák esetén vonatkoznak.

Baumit mészvakolatok és mész/cementvakolatok: Pl. Baumit Speci Gépi Vakolat Fehér, Baumit Klíma Vakolat S, Baumit Thermo Vakolat, Baumit Durva Vakolat, Baumit GV 25 esetén megfelelő várakozási idő után hordható fel.

Beton: Egyenetlenségeket, lyukakat, fugákat Baumit StarContact-tal zárjuk (várakozási idő: 7 nap).

Gipszkarton: A lapok illesztéseit Baumit FinoBello glettanyagba ágyazott üvegszövet hézagerősítő szalaggal készítsük el. Majd a gipszkarton lapok felületét az alapfelület egyenetlenségeitől függően 12 rétegben glettelhetjük Baumit KlímaGlettel.  

Feldolgozás: 

Kb. 8 l tiszta vizet készítsünk elő egy vödörben vagy habarcsládában. A Baumit Klíma Glettet szórjuk a vízbe, majd 5-10 percig hagyjuk beiszapolódni, majd megfelelő keverőberendezéssel keverjük, amíg egy csomómentes, krémes feldolgozási konzisztenciát kapunk.

Tipp: Ahhoz, hogy még krémesebb konzisztenciát kapjunk, a Baumit Klíma Glettet 2-3 órával korábban keverjük be, majd a bedolgozás előtt ismét keverjük át. (Nyitott idő: kb. 8 óra)

a.) Kézi bedolgozás:

Acélsimítóval hordjuk fel, húzzuk el, majd hagyjuk szilárdulni. A teljes kikeményedés után (a páratartalomtól és a felület nedvszívó-képességétől függően kb. 2 óra múlva) valamivel hígabb konzisztenciájú anyaggal húzzuk át a felületet, így nagyon finom felületet kapunk eredményül. (Tiszta vízzel nem szabad átsimítani!)

b.) Gépi bedolgozás:

Arra alkalmas berendezéssel hordjuk fel az anyagot, majd a kézi bedolgozásnál leírtak szerint járjunk el.

A lehetséges vastagság 1-3 mm, az optimális vastagság 2-3 mm.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5°C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre (karbonátosodás). 

A Baumit Klíma Glett lapburkolat fektetésére nem alkalmas.

Befejező réteg:

További rétegek felhordása előtt ügyeljünk a várakozási időre min. 7 nap. Ezt követően festhető, tapétázható. A Baumit Klíma Glett csempézéssel történő felületkialakításra nem megfelelő! A hideg hőmérséklet és magas páratartalom a kötés-szilárdulási időt meghosszabbíthatja.

Befejező rétegként Baumit Mészfestéket vagy Baumit Klímafestéket valamint Baumit SilikatColor vagy Baumit NanoporColor festékeket alkalmazhatunk.

Leírás

Baumit Klíma Glett 20 kg:

Gyárilag előkevert, meszes glettanyag, kézi és gépi felhordásra. Csak belső térben alkalmazható.

Páraáteresztő, könnyen feldolgozható, sima felületet biztosító, jó párafelvevő képesség, szabályozza a lakótér optimális páratartalmát, így kellemes lakóklímát teremt. 

Sima felületek előállítására. Megfelelő várakozási idő után Baumit Klíma Vakolat S, Baumit mész-/cement- és felújító vakolatokon, valamint beton felületen beltérben. Gipszkarton lapok végső felületi glettelésére is alkalmas.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!