Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.556 Ft (2.012 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit GV 35 (MPA 35) 40 kg

Ár:
2.556 Ft (2.012 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 55132
Cikkszám: 55132 - Mész-cement gépi vakolat külső és belső felhasználásra. Dörzsölve vagy alapvakolatként durván lehúzva. Külön simítóvakolat alkalmazása színes vékonyvakolatok felhordása előtt nem szükséges.

Paraméterek

Csomagolás 40 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 35
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 15
Hővezető képesség (λ) kb. 0.5 W/mK
Nyomószilárdság > 2.5 N/mm²
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1250 kg/m³
Max. rétegvastagság 25
Hajlító szilárdság > 1 N/mm²
Anyagszükséglet kb. 14 kg/m²/cm
Vízszükséglet kb. 11 l/zsák
Szemcseméret < 0.8 mm
Paletta mérete 35 zsák/raklap = 1400 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit GV 35 (MPA 35) 40 kg:

Dörzsölt felületképzéssel gépi vakolatként, külső és belső felhasználásra.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület: 

Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró és száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

Különböző alapfelületekre vonatkozó követelmények: 

Beltérben: lásd a Baumit MPI 25 műszaki lapját. 

Kültérben: Előfröcskölés, mint alapfelület előkezelés a külső felületeken mindig, belül csak beton-, fagyapot- és pórusbeton felületeken szükséges. A követelmények csak szabvány szerint elkészített falazatok és minden esetben zárt fugák esetén érvényesek. Amennyiben a fugák nyitottak, vagy a szükséges vakolatvastagság meghaladja a 25 mm-t, ebben az esetben kétrétegű felhordást javaslunk, friss a frissre módon. Ha nem friss a frissre dolgozunk, akkor az első réteget fel kell érdesíteni.

Felhordás:

A vakolás kezdete előtt a felhordás megkönnyítése céljából az összes élnél és saroknál Baumit Élvédőszegélyt helyezzünk el a Baumit SpeedFix (gipsszel nem szabad). Kerámiaburkolat alatti vakolat készítésénél használjunk Baumit Vezetősínt, amely segít a vakolat lehúzásában. 

A Baumit MPA 35 az építkezéseken használatos bármelyik vakológéppel (pl. PFT G4 vagy MAI 200 vagy hasonló vakológépekkel) felhordható. 

A szükség szerinti nedvesítés után a Baumit MPA 35-öt vakológéppel hernyóformában a kellő vastagságban fröcsköljük fel. Lehúzóléccel egyengessük el, majd elegendő meghúzás után (ujjpróba: ha már nem tapad az ujjunkra) megfelelő (filc, deszka stb.) simítóval dörzsöljük el. 

Többrétegű felhordás esetén (pl. egyenetlen alapfelület) ügyeljünk arra, hogy az első réteg vakolat vastagsága max. 25 mm legyen, és felületét vízszintesen vakolatfésűvel érdesítsük. A következő réteg felhordása előtt jól nedvesítsük elő. (Az elkészült felület min. 2 napig tartsuk nedvesen, ügyeljünk a karbonátosodásra.)

Vakológép üzembe helyezésnél (legalább 5,5 kW teljesítmény szükséges) ügyeljünk arra, hogy a habarcstömlőt cementiszappal nedvesítsük elő.

További információkért lásd a vakológép műszaki lapja!

Általános tudnivalók:

Gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, lyukakat stb. megfelelő mészcement habarccsal (pl. MPA 35) tömítsük. Ezeken a helyeken, valamint eltérő építőanyagok találkozásánál használjunk erősítő hálót (pl. Baumit Vakolaterősítő háló) a Baumit Vorspritzer rétegben vagy a vakolatban. Eltérő anyagú falszerkezetek, illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal. 

Az elhelyezett felületi vakolaterősítés ugyan nem küszöböli ki teljes biztonsággal a repedések képződésének lehetőségét, de annak kockázatát jelentősen csökkenti. Csempézendő felületeket nem szabad besimítani. 

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete + 5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ha fűtőberendezést használunk – különösen gázkészülék esetén – ügyeljünk az alapos szellőztetésre (a vakolatban lévő mész karbonátosodása miatt). A frissen vakolt felületet 2 napig tartsuk nedvesen. Minden további réteg felhordása előtt a várakozási idő: 10 nap vakolatcentiméterenként, Baumit GranoporTop felhordása előtt a várakozási idő: 4 hét.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!