Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
29.408 Ft
23.527 Ft (18.525 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 5.881 Ft
Kedvezmény: 20%
Az akció időtartama:
2023. 05. 01. - 2023. 06. 30.
Menny.:vödör

Baumit GranoporTop Vakolat II.színcsoport 25 kg

Ár:
29.408 Ft
23.527 Ft (18.525 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 5.881 Ft
Kedvezmény: 20%
Az akció időtartama:
2023. 05. 01. - 2023. 06. 30.
Baumit szincsoport:
Kapható választék:
Struktúra:
Szín:
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg
39.826 Ft 31.861 Ft (25.087 Ft + ÁFA)
Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg
13.518 Ft 10.815 Ft (8.516 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg
9.980 Ft 8.317 Ft (6.549 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg
37.078 Ft 30.898 Ft (24.330 Ft + ÁFA)
Menny.:vödör
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Cikkszám: 55128
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 55128 - Műgyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. A mechanikai és időjárási igénybevételekkel szemben ellenálló, könnyen felhordható. Alkalmazható bármilyen alapvakolaton és polisztirolos hőszigetelő rendszereken.

Struktúrák: K 1,5 mm; K 2 mm; K 3 mm; D 2 mm;

D 3 mm

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 16
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 110 - 140
Hővezető képesség (λ) kb. 0.7 W/mK
Sűrűség kb. 1.8 kg/dm³
Paletta mérete 16 vödör/raklap = 400 kg
Csomagolás típusa vödör

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzástól és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. 

Alkalmazható: 

 • az EPS hőszigetelő rendszernél alkalmazott erősítő rétegeken
 • simított mész-, mész-cement- és cementvakolatokon
 • betonra és egyéb ásványi aljzatokon
 • (régi) jól tapadó ásványi, szilikát és diszperziós festékeken és vakolatokon
 • szerves kötésű simító tapaszokon (pl. Baumit SilverFlex) 

Nem alkalmazható:

 • friss mészvakolatokon
 • műanyagra, gyantás, lakk- ill. olajos felületekre, enyves festékekre
 • meszes festékeken
 • fára
 • fémre 

Különböző alapfelületekre vonatkozó megjegyzések: 

 • Krétásodó ill. porló felületeket kezeljük (pl. Baumit Vakolatszilárdító; várakozási idő min. 14 nap vagy Baumit Mélyalapozó, várakozási idő min. 12 óra)
 • megfolyásokat mechanikai úton eltávolítani 
 • betonon lévő zsaluleválasztó olajat forró gőzzel vagy speciális kereskedésekben kapható zsaluolaj-eltávolítóval távolítsuk el
 • szennyeződött felületeket megtisztítani 
 • algásodott és gombásodott felületeket speciális szerrel kezelni (Baumit SanierLösung felújító oldat).
 • cementfátyol mechanikus eltávolítása
 • rosszul tapadó, laza festékrétegeket mechanikusan távolítsuk el
 • károsodott ill. repedezett, ásványi felületeket tapaszréteggel (pl. Baumit StarContact) húzzuk át, szükség esetén Baumit Üvegszövettel erősítsük meg.  

A Baumit UniPrimer alapozó alkalmazása minden esetben szükséges! (várakozási idő: min. 24 óra).  [Baumit SilverFlex szálerősítésű tapasz alkalmazása esetén az alapozás elhagyható]. 

Felhordás:

Rétegfelépítés: 1 x Baumit UniPrimer (teljes felületen és egyenletesen) vagy 2 x Baumit UniPrimer (javított ill. erősen nedvszívó ásványi alapfelületeken) A Baumit UniPrimer száradási ideje után (várakozási idő min. 24 óra) 1 x Baumit GranoporTop felhordható. 

A Baumit GranoporTop vékonyvakolatot felhordás előtt lassú járású keverővel alaposan keverjük át. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia elérése érdekében csekély víz hozzáadásával (max. 1% tiszta víz) hígítható. 

A hígítás mértéke az anyag konzisztenciájától és az alapfelület nedvszívóképességétől függ! 

A fedővakolatot egy rozsdamentes acélsimítóval szemcsevastagságban húzzuk fel vagy erre alkalmas géppel hordjuk fel, majd közvetlenül a felhordás után műanyag simítóval dörzsöljük el. Egyenletesen, folyamatosan és megszakítás nélkül dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot. Ne keverjük más festékanyagokkal. Egyidejűleg és megszakítás nélkül dolgozzunk.

Az időjárási feltételek: A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a felhordás és a kötés ideje alatt.  
 
Az időjárási védelem: A homlokzatot megfelelő módon (például állványvédő hálóval) védeni kell a közvetlen napsütéstől, esőtől és erős széltől.  Nyáron a magas hőmérséklet megrövidítheti a száradási időt (a felület megégése lehetséges). A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség stb.) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja.  A színezett homlokzatrészeken (állványok árnyéka), az alapfelület egyenetlensége (struktúra, nedvszívó-képesség) ill. különböző időjárási körülmények színegyenetlenséget eredményezhetnek (foltosodás). 

Feldolgozási utasítás: 

További réteg felhordásával ill. csapadékeső terhelés előtt a Baumit GranoporTop vakolattal min. 48 órás várakozási időt be kell tartani (+20 oC hőmérséklet és 60 %-os relatív páratartalom mellett) 

Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható.

A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell arra, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A különböző gyártású tételek felhasználása esetén az anyagot feltétlenül keverjük össze a színezés kezdete előtt. A Baumit homlokzatvakolatban a homok természetes anyag. Egyes esetekben előfordulhat, hogy csekély mértékben a vakolatban sötétebb pontok láthatók. Ez semmi esetre sem minőségi hiányosság, hanem a természetes karakterű és tulajdonságú homlokzatvakolat adalékanyagának egy csekély mértékű optikai hatása. A vakolat felületét ért mechanikai hatások színegyenetlenséget okozhatnak. Ezek az elszíneződések sem a vakolat funkcióját sem a termék minőségét nem befolyásolják. 

A Baumit GranoporTop bázisa tartalmaz algásodás és penészesedés elleni védőanyagot. Így ezen mikroorganizmusok megjelenése ellen megelőző ill. késleltető hatás érhető el. Azoknál az objektumoknál, amelyek kritikus környezetben találhatók (pl. átlag feletti nedvességterhelés, folyó, patak, tavak, parkok, erdőszél, a ház közelében telepített zöldnövényzet, stb.), javasolt az alga- ill. penészölő hatást fokozni. A Baumit GranoporTop vakolatok algagátló kivitelben is előállíthatók. Megrendeléskor kérjük az „Antipilz” megjegyzést feltüntetni (felár). Így megelőző és késleltető hatás érhető el. Tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal nem minden esetben garantálható. 

Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség stb.) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja.

Leírás

Baumit GranoporTop Vakolat II.színcsoport 25 kg:

Víztaszító, időjárásálló, páraáteresztő, lemosható, színes, mechanikailag erősen terhelhető, könnyen feldolgozható. 

Homlokzatok és belső falfelületek védelmére régi és új ásványi vakolatokon és tapaszokon, betonon, szerves kötőanyagú simítótapaszokon, Baumit homlokzati hőszigetelő rendszerek végső bevonataként. 

Anyagszükséglet:
Szemcseméret (mm) 1,5 mm 2 mm 3 mm
Dörzsölt struktúra - 2,8 kg/m2 3,9 kg/m2
Kapart struktúra 2,5 kg/m2 2,9 kg/m2 3,9 kg/m2
Tárolás:

Száraz, hűvös, fagymentes helyen, bontatlanul 12 hónapig tárolható

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!