Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
82.778 Ft (65.180 Ft + ÁFA)
Menny.:vödör

Baumit GranoporColor Festék fehér 14 L

Ár:
82.778 Ft (65.180 Ft + ÁFA)
Kiszerelés liter:
Kapható választék:
Szín:
Menny.:vödör
Cikkszám: 19125
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 19125 - Műgyanta kötőanyagú, a mechanikai igénybevételeknek jól ellenálló homlokzatfesték. Rétegfelépítés: alapozás: 20% vízzel hígítva, festés: hígítatlanul. 

Paraméterek

Csomagolás 14 l
Csomagolás mennyisége raklapon 24
Sűrűség kb. 1.6 kg/dm³
Anyagszükséglet kb. 0.32 l/m² beleértve az alapozást is
Kiadósság kb. 43 m²/vödör
Paletta mérete 24 vödör/raklap = 336 l
Csomagolás típusa vödör

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Ne következzen be utólagos átnedvesedés! 

Alkalmas:

 • dörzsölt mész, mész-cement és cementvakolatokra
 • beton és egyéb ásványi alapra
 • (régi) jól tapadó, ásványi szilikát és diszperziós, színes festékre és vakolatokra
 • gipsz-, mész-gipsz vakolatokra.

Nem alkalmas:

 • friss mészvakolatokra
 • lakk-, olaj-, enyves festékre és műanyagra
 • felújításra szoruló hőszigetelő rendszereken
 • fémre
 • fára

Az alapfelületre vonatkozó megjegyzések:

 • A málló, porló részeket mechanikus úton távolítsuk el. (Amennyiben szükséges megerősíteni a felületet, használjunk Baumit TiefenGrund mélyalapozót. Várakozási idő min. 12 óra.)
 • Leválasztó olaj maradékokat a betonról forró gőzsugárral vagy speciális leválasztó olajeltávolítóval tisztítsuk le.
 • Lakk- és olajréteget, enyves festéket marassuk le, és forró gőzsugárral tisztítsuk meg a felületet.
 • A rosszul tapadó, kopott ásványi eredetű réteget mechanikus úton távolítsuk el.
 • A kivirágzást mechanikus úton távolítsuk el, vegyük figyelembe a felújítási munkák szabályait. 
 • Károsodott, repedezett felületet megfelelő tapasszal javítsuk ki (pl. Baumit StarContact), helyileg - Baumit Üvegszövettel erősítsük meg.
 • Elkoszolódott és/vagy elalgásodott felületet mechanikusan tisztítsunk le forró gőz- vagy homoksugárral, vagy egyéb speciális tisztítószerrel (Baumit Felújító oldat).
Rétegfelépítés:

A megfelelően előkezelt alapnak száraznak és kötöttnek kell lennie. A felületet Baumit GranoporColor festékkel 10 - 15 % vízzel hígítva teljesen fessük át. Erősen nedvszívó alapfelületeknél Baumit TiefenGrund mélyalapozót használjunk (várakozási idő: min 12 óra). Az erősen nedvszívó vagy krétásodó alapfelületeket Baumit Mélyalapozóval kezeljük (50 %-ig hígítható) kezeljük.  Az alapozás után kb. 12 órával a hígítatlan Baumit GranoporColor festékkel fessük át a felületet egyszer vagy kétszer. Az optimális feldolgozási konzisztencia csekély víz hozzáadásával beállítható. Minden munkafázis között 4 órás száradási időt iktassunk be. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzunk. 

Ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot. A Baumit GranoporColor ecsettel vagy hengerrel hordható fel. Egyenletesen és megszakítás nélkül dolgozzunk. 

Rétegfelépítés:

Gyengén nedvszívó alapfelület esetén: 1 x Baumit GranoporColor festék 15 – 20 % tiszta vízzel hígítva (teljes fedéssel!) 1 x Baumit GranoporColor festék (max. 5 %-ig hígítható). 

Porló, erősen nedvszívó vagy egyenetlenül nedvszívó alapfelület esetén, régi homlokzati hőszigetelésen: 1 x Baumit TiefenGrund mélyalapzó (50 %-ig hígítható) 1 – 2 x Baumit GranoporColor festék (max.10 %-ig hígítható). 

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a bedolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelő módon (pl. állványhálóval) védeni kell a közvetlen napsütéstől, esőtől és erős széltől.  A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. Magas nyári hőmérsékletben a száradási idő megrövidül (a felület megégése lehetséges). 

A levegő magas páratartalma és/vagy alacsonyabb hőmérséklete (pl. késő ősszel) jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. 

A Baumit GranoporColor alapszinten algásodás és gombásodás elleni védelmet biztosít. Ezzel egy megelőző és késleltető hatás érhető el. Azoknál az objektumoknál, amelyek kritikus környezetben találhatók (pl. átlag feletti nedvességterhelés, folyó, patak, tavak, parkok, erdőszél, a ház közelében telepített zöldnövényzet, stb.), javasolt az alga- ill. penészölő hatást fokozni. A Baumit GranoporColor festékek algagátló kivitelben is előállíthatók. Megrendeléskor kérjük az „Antipilz” megjegyzést feltüntetni (felár). Tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal nem minden esetben garantálható. 

Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség stb.) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja. 

A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell rá, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A szállítás természetesen részmennyiségekben is történhet. Különböző gyártási tételek felhasználása esetén ezeket már a munkálatok kezdetén össze kell keverni. 

Leírás

Baumit GranoporColor Festék fehér 14 L:

Nagyon jó víztaszító, időjárásálló, lemosható, ragyogó színek, könnyen feldolgozható. 

Külső és belső víztaszító festék. Saját anyagából vízzel hígított alapozással egyszerűen elkészíthető. Ásványi vakolatokra, tapaszokra, betonra, szerves kötőanyagú vakolatok és tapaszok átfestésére.

Anyagszükséglet:

kb. 0,5 kg/m2  egy réteg festés esetén, beleértve az alapozást is besimított alapfelületen.

Tárolás:

Száraz, hűvös és fagymentes helyen lezárva 12 hónapig tárolható.  A megkezdett vödröt jól lezárva kell tartani. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!