Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
3.842 Ft (3.025 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Gipszes Vakolat Könnyű (Ratio Glatt L) 30 kg

Ár:
3.842 Ft (3.025 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 55125
Cikkszám: 55125 - Gyárilag előkevert, hőszigetelő alapvakolat kézi és gépi felhordásra ásványi alapfelületekre, beltéri felhasználásra. Különösen kedvező kiadósság jellemzi, meghúzás után nedves szivaccsal visszadörzsölve anyagában glettelhető.

Paraméterek

Csomagolás 30 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 40
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 10
Hővezető képesség (λ) kb. 0.6 W/mK
Nyomószilárdság > 2.5 N/mm²
Max. rétegvastagság 25
Hajlító szilárdság > 1 N/mm²
Anyagszükséglet kb. 8 kg/m²/cm
Szemcseméret 0.6 mm
Paletta mérete 40 zsák/raklap = 1200 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Gipszes Vakolat Könnyű (Ratio Glatt L) 30 kg:

Vékonyrétegű, mész-gipsz vakolat gépi és kézi felhasználáshoz, glettelt vagy dörzsölt felületek készítéséhez.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 3 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület: 

Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. 

Különböző alapfelületekre vonatkozó követelmények: 

Általános feltétel, hogy a fugák zártak legyenek. Pórusbetonból készült falazatot megfelelő felületsimaságúra kell előkészíteni, pontosan ki kell falazni, a felület legyen kellő sima.  A betonnak érettnek kell lennie, a cementcsurgásokat, termékmaradványokat mechanikus úton távolítsuk el, a leválasztó olaj maradékokat a betonról forró gőzsugárral vagy speciális olaj leválasztó eltávolítóval tisztítsuk le. 

A szerelvény és egyéb hézagokat / lyukakat legkésőbb 1 nappal a felhordás előtt el kell tömíteni a megfelelő habarccsal.

  • Égetett tégla:

Felhordás előtt nedvesítés szükséges, az erősen vagy egyenlőtlenül nedvszívó alapfelület esetén Baumit Nedvszíváskiegyenlítőt hordjunk fel 1:3 arányú vízzel történő hígítással.  Várakozási idő: legalább 12 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően).

  • Pórusbeton (Ytong), mészhomokkő (Silka):

Felhordás előtt nedvesítés szükséges . 

  • Beton:

Érdes felület esetén szárazon, sima betonfelület esetén Baumit Betonkontaktot hordjunk fel. Várakozási idő: legalább 3 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően)

  • Alapvakolaton:

A durva, érdes  felületre szárazon hordjuk fel.

Keverés:

A zsák tartalmát kb. 8,2 liter tiszta vízbe szórjuk, 2-3 percig alaposan keverjük össze alacsony fordulatszámú elektromos keverővel.  Mindig keverjük be a zsákok teljes tartalmát. Ne keverjünk hozzá semmilyen más anyagot.

Felhordás:

A vakolat két munkafázisban kerül felhordásra. Először rozsdamentes simító segítségével felhúzzuk az első réteget kb. 2 mm vastagságban (felület kisimítása és a rések kitöltése). Meghúzás után, még a friss a frissbe kerül a második vakolatréteg, miközben a teljes vakolatvastagságnak legalább 4 mmnek kell lennie. Ezután a felületet a szükséges módszerrel kiigazítjuk.

Géppel:

A vakolatot a megfelelő vakológéppel kell felvinni (pl. m-tech m3, PFT G4). A szükséges állag a hozzáadott víz mennyiségével szabályozható. Az eljárás hasonló, mint a kézzel történő felhordás esetén. Géppel történő felhordásnál a kívánt vakolatvastagságot szórópisztoly vagy csigacsavar, ill. orsós rendszerű készülék használatával érhetjük el.

Glettelés:

A 2. réteget egyengessük el, majd elegendő meghúzás után a felületet glettvassal vágjuk le, nedvesítsük, filccel simítsuk és végül glettvassal simítsuk le.

Simítás:

A 2. réteg meghúzása után a felületet be kell nedvesíteni, majd simítani.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete + 5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk.

Az elektromos és gépészeti szerelvények nyílásait a vakolás megkezdése előtt le kell takarni. Korrózióveszélyes fémrészeket tartós védelemmel kell ellátni (pl. rozsdagátló festés). Eltérő anyagú falszerkezetek illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal.

Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre. Az elektromos berendezések és a vakolatlécek rögzítéséhez, valamint az alap esetleges nagyobb egyenetlenségeinek kisimításához, ill. a hézagok kitöltéséhez kizárólag gipsz alapú anyagok használhatók!

A gipsztartalmú vakolatoknál nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás, így kerülhető el a kiüvegesedett és rosszul nedvszívó felület kialakulása. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók