Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
5.082 Ft
4.658 Ft (3.668 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 424 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2022. 05. 16. - 2022. 05. 31.
Menny.:zsák

Baumit Gipszes Vakolat 40 kg (Glattputz)

Ár:
5.082 Ft
4.658 Ft (3.668 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 424 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2022. 05. 16. - 2022. 05. 31.
Menny.:zsák
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Cikkszám: 55124
Cikkszám: 55124 - Gyárilag előkevert, magas minőségű, egy rétegben alkalmazható gipszes alapvakolat. Meghúzás után nedves szivaccsal visszadörzsölve anyagában glettelhető.

Paraméterek

Csomagolás 40 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 35
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 10
Hővezető képesség (λ) kb. 0.6 W/mK
Nyomószilárdság > 2 N/mm²
Száraz habarcs sűrűsége kb. 1150 kg/m³
Max. rétegvastagság 25
Hajlító szilárdság > 1 N/mm²
Anyagszükséglet kb. 11 kg/m²/cm
Vízszükséglet kb. 11 l/zsák
Szemcseméret 1 mm
Paletta mérete 35 zsák/raklap = 1400 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Gipszes Vakolat 40 kg (Glattputz):

Egyrétegű gépi felhordású dörzsölt felületképzésű belső vakolat az összes belső helyiségbe, beleértve a lakások konyháit, fürdőszobáit és hasonló rendeltetésű mérsékelten párás helyiségeket.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 3 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület: 

Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes.  

Különböző alapfelületekre vonatkozó követelmények: 

A követelmények csak szabvány szerint elkészített falazatok és minden esetben zárt fugák esetén érvényesek. 

  • Égetett tégla (hőszigetelő/normál): Erősen vagy egyenlőtlenül nedvszívó alapfelület esetén Baumit Nedvszíváskiegyenlítőt hordjunk fel 1:3 arányú vízzel történő hígítással. Várakozási idő: legalább 12 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően). 
  • Cementkötésű falazóelemek könnyű- vagy nehéz adalékanyaggal, cementkötésű falazóelemek hőszigetelőanyaggal kitöltve:  Előkezelés nem szükséges. 
  • Ásványi kötésű, több rétegű fagyapot és faforgácslemezek, hangszigetelések  Falak: Baumit Előfröcskölő horganyzott acélhuzalból készült háló erősítéssel, várakozási idő: 21 nap, illetve Baumit Előfröcskölő Baumit Vakolaterősítő Hálóval, várakozási idı: 21 nap. Felhordás "friss a frissben" elv alapján. Födém: Baumit Előfröcskölő horganyzott acélhuzalból készült háló erősítéssel, várakozási idő: 21 nap. Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m2 
  • Ásványi kötésű, egyrétegű, 5 cm-nél kisebb vastagságú fagyapot és faforgácslemezek:

Falak: Nem ajánlott felépítés.

Födém: Baumit Előfröcskölő horganyzott acélhuzalból készült háló erősítéssel, várakozási idő: 21 nap. 

  • Cementkötésű faforgácsköpeny elemek hőszigeteléssel vagy anélkül: Előkezelés nem szükséges. 
  • Pórusbeton (Ytong): Baumit Nedvszíváskiegyenlítőt hordjunk fel 1:2 arányú vízzel történő hígítással. Várakozási idő: legalább 24 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően). 
  • Beton: Baumit Betonkontaktot hordjunk fel. Várakozási idő: legalább 3 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően)
Feldolgozás:

A vakolás kezdete előtt a felhordás megkönnyítése céljából az összes élnél és saroknál rozsdamentes élvédőszegélyt helyezzünk el. A szükség szerinti nedvesítés után a Baumit Gipszes Vakolatot vakológéppel hernyóformában a kellő vastagságban fröcsköljük fel. Lehúzóléccel egyengessük el, majd elegendő meghúzás után a felületet glettvassal vágjuk le, nedvesítsük, filccel vagy simítóval kidörzsöljük. Amennyiben több rétegben szükséges a Baumit Gipszes Vakolatot felhordani (pl. az alapfelület egyenetlensége miatt), a kellően megszilárdult alapfelületre (kb. 10-20 perc várakozási idő után) mint „friss a frissre” kell a következő réteget felvinni. További információk a vakológép tájékoztatójában találhatók meg.

Általános tudnivalók:

Az elektromos és gépészeti szerelvények nyílásait a vakolás megkezdése előtt le kell takarni. Korrózióveszélyes fémrészeket tartós védelemmel kell ellátni (pl. rozsdagátló festés). Eltérő anyagú falszerkezetek illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.

A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre.

A gipsztartalmú vakolatoknál nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás, így kerülhető el a kiüvegesedett és rosszul nedvszívó felület kialakulása.

A kötés és a száradás alatt meg kell akadályozni a vakolat utólagos újranedvesedését (pl. páralecsapódás). 

A Baumit Vakolaterősítő Hálót a következőképpen fektessük: 

  • Hordjuk fel a teljes vastagság 2/3-át. Fektessük rá a Baumit Vakolaterősítő Hálót a vakolatra (az érintett részeken 25 cm-rel túlnyúlva, az esetleges toldásoknál 10 cm-es átfedéssel) és teljes felületen nyomjuk bele. Hordjuk fel a maradék vakolatvastagságot. Amennyiben nagyobb felületet kell vakolaterősítéssel ellátni, egy munkamenetben max. 20 m2 felületet (lásd fent) készítsünk elő. Nagyobb felületet megfelelően osszunk fel, hogy friss a frissre tudjunk dolgozni. 
  • Födémeken általában nem szükséges vakolaterősítőt használni. Az elhelyezett felületi vakolaterősítés ugyan nem küszöböli ki teljes biztonsággal a repedések képződésének lehetőségét, de annak kockázatát jelentősen csökkenti. 
  • A csempézendő felületet nem kell filccel simítani és dörzsölni. Bármilyen további réteg felvitele előtt a Baumit Gipszes Vakolatnak teljesen ki kell száradnia. A szükséges alapozás a következő rétegtől függ. Meszes festésre nem megfelelő.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!