Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Baumit FinoGrosso 20 kg

Ár:
2.753 Ft (2.167 Ft + ÁFA)
Cikszám: 24114 -

Gyárilag előkevert, gipsz alapú, száraz vakolathabarcs beltéri használatra 

Paraméterek

Csomagolás 20 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Hővezető képesség (λ) kb. 0.51 W/mK
Nyomószilárdság > 2 N/mm²
Max. rétegvastagság 0.8
Hajlító szilárdság > 1 N/mm²
Anyagszükséglet kb. 1.2 kg/m²/mm
Vízszükséglet kb. 6.5 l/20 kg
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1080 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit FinoGrosso 20 kg:

Beltéri gipszes vékonyvakolat 3–30 mm vastagságban. Vékonyrétegű, mész-gipsz vakolat kézi és gépi felhasználáshoz, glettelt vagy dörzsölt felületek készítéséhez.

Összetétel:

Mészhidrát, gipsz, mészhomokok, perlit, adalékanyagok.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

Különböző alapfelületekre vonatkozó követelmények:

Általános feltétel, hogy a fugák zártak legyenek. Pórusbetonból készült falazatot megfelelő felületsimaságúra kell előkészíteni, pontosan ki kell falazni, a felület legyen kellő sima.  A betonnak érettnek kell lennie, a cementcsurgásokat, termékmaradványokat mechanikus úton távolítsuk el, a leválasztó olaj maradékokat a betonról forró gőzsugárral vagy speciális olaj leválasztó eltávolítóval tisztítsuk le.

A szerelvény és egyéb hézagokat / lyukakat legkésőbb 1 nappal a felhordás előtt el kell tömíteni a megfelelő habarccsal. 

  • Égetett tégla: Felhordás előtt nedvesítés szükséges, az erősen vagy egyenlőtlenül nedvszívó alapfelület esetén Baumit Nedvszíváskiegyenlítőt hordjunk fel 1:3 arányú vízzel történő hígítással.  Várakozási idő: legalább 12 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően). 
  • Pórusbeton (Ytong), mészhomokkő (Silka): Felhordás előtt nedvesítés szükséges .
  • Beton: Érdes felület esetén szárazon, sima betonfelület esetén Baumit Betonkontaktot hordjunk fel. Várakozási idő: legalább 3 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően)
  • Alapvakolaton: A durva, érdes  felületre szárazon hordjuk fel. 
Keverés:

A zsák tartalmát kb. 6,5 liter tiszta vízbe szórjuk, 2-3 percig alaposan keverjük össze alacsony fordulatszámú elektromos keverővel.  Mindig keverjük be a zsákok teljes tartalmát. Ne keverjünk hozzá semmilyen más anyagot. 

Felhordás:

A vakolat két munkafázisban kerül felhordásra. Először rozsdamentes simító segítségével felhúzzuk az első réteget kb. 2 mm vastagságban (felület kisimítása és a rések kitöltése). Meghúzás után, még a friss a frissbe kerül a második vakolatréteg, miközben a teljes vakolatvastagságnak legalább 4 mm-nek kell lennie. Ezután a felületet a szükséges módszerrel kiigazítjuk.

Géppel:  A vakolatot a megfelelő vakológéppel kell felvinni (pl. m-tech m3, PFT G4). A szükséges állag a hozzáadott víz mennyiségével szabályozható. Az eljárás hasonló, mint a kézzel történő felhordás esetén. Géppel történő felhordásnál a kívánt vakolatvastagságot szórópisztoly vagy csigacsavar, ill. orsós rendszerű készülék használatával érhetjük el.

Glettelés: A 2. réteget egyengessük el, majd elegendő meghúzás után a felületet glettvassal vágjuk le, nedvesítsük, filccel simítsuk és végül glettvassal simítsuk le.

Simítás:  A 2. réteg meghúzása után a felületet be kell nedvesíteni, majd simítani. 

Általános tudnivaló:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete + 5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk.

Az elektromos és gépészeti szerelvények nyílásait a vakolás megkezdése előtt le kell takarni. Korrózióveszélyes fémrészeket tartós védelemmel kell ellátni (pl. rozsdagátló festés). Eltérő anyagú falszerkezetek illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal.

Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre. Az elektromos berendezések és a vakolatlécek rögzítéséhez, valamint az alap esetleges nagyobb egyenetlenségeinek kisimításához, ill. a hézagok kitöltéséhez kizárólag gipsz alapú anyagok használhatók!

A gipsztartalmú vakolatoknál nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás, így kerülhető el a kiüvegesedett és rosszul nedvszívó felület kialakulása.A kötés és a száradás alatt meg kell akadályozni a vakolat utólagos újranedvesedését (pl. páralecsapódás).

Végső felületkezelés: 

A kereskedelemben forgalmazott festékekkel, bevonó anyagokkal és simító eszközökkel (spatulya vagy spakli), ill. belső használatra szánt festékekkel történhet (pl. Baumit Divina Pro, Baumit Divina Classic, Baumit Divina Eco beltéri diszperziós festékek).