Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
7.063 Ft (5.561 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit FinoFill 20 kg

Ár:
7.063 Ft (5.561 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 24112
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 24112 - Beltéri gipszes kézi glettvakolat 1–30 mm-es vastagságban. Kifejezetten alkalmas betonfelületek és durva alapvakolatok kiegyenlítésére. Pórusbeton falazatok vékonyvakolataként is használható közbenső alapozóréteg nélkül.

Paraméterek

Csomagolás 20 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Max. rétegvastagság 30 egy munkamenetben
Felhasználhatóság kb. 70 - 90 min
Anyagszükséglet kb. 0.8 kg/m²/mm
Paletta mérete 60 zsák/raklap = 1200 kg
Csomagolás típusa zsák

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító!

Feldolgozás:

A Baumit FinoFill-t tiszta vízbe szórjuk, míg az anyag kis halmokban kilátszik. 3 – 5 percig szikkadni hagyjuk majd lassú járású keverővel csomómentesre keverjük. Ez után már ne adjunk száraz anyagot hozzá (csomósodás). A Baumit FinoFill-t kb. 1-30 mm vastag rétegben hordjuk fel és felületi simítóval vagy rozsdamentes glettvassal húzzuk le. Nagyobb rétegvastagság esetén (> 30 mm) egy második réteg felhordása szükséges (friss a frissre). Sima felület elérése érdekében a Baumit FinoFill-t kikeményedése után enyhén nedvesítsük, vizes szivaccsal dörzsöljük át és glettvassal simítsuk el. Tökéletesen sima felület érdekében a Baumit FinoBrilliant vagy Baumit FinoBello használata javasolt.

Általános tudnivalók:

A levegő, az anyag és az alapfelület hőmérséklete +5 C felett legyen a felhordás és a kötés ideje alatt. Nem alkalmas csempeburkolat alá! A bedolgozást az érvényben lévő szakmai szabályok, szabványok és műszaki előírások szerint kell végezni. Az elektromos berendezések és a vakolatlécek rögzítéséhez, valamint az alap esetleges nagyobb egyenetlenségeinek kisimításához, ill. a hézagok kitöltéséhez kizárólag gipsz alapú anyagok használhatók!

Az elektromos és gépészeti szerelvények nyílásait a vakolás megkezdése előtt le kell takarni. Korrózióveszélyes fémrészeket tartós védelemmel kell ellátni (pl. rozsdagátló festés). Eltérő anyagú falszerkezetek illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal. A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre.

A gipsztartalmú vakolatoknál nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás, így kerülhető el a kiüvegesedett és rosszul nedvszívó felület kialakulása. 

A kötés és a száradás alatt meg kell akadályozni a vakolat utólagos újranedvesedését (pl. páralecsapódás).

Végső felületkezelés:

A kereskedelemben forgalmazott festékekkel, bevonó anyagokkal és simító eszközökkel (spatulya vagy spakli), ill. belső használatra szánt festékekkel történhet (beltéri diszperziós festékek).   

Leírás

Baumit FinoFill 20 kg:

Ásványi, gipsz kötőanyagú, világos színű glettvakolat sima fal- és mennyezeti felületek kialakítására beltérben 1-30 mm.

Jó páraáteresztő, egyrétegű, glettelt felületű beltéri vakolat. Festhető felületet ad.

Alkalmas minden ásványi alapfelületre, mint beton (helyszíni beton ill. kész betonelemek), mész-/cement vagy gipszvakolatok, nyers falazatok, mészhomoktégla, pórusbeton, gázbeton felületekre.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!