Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
6.536 Ft (5.146 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit FinoBello 20 kg

Ár:
6.536 Ft (5.146 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 24111
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 24111 - Beltéri fehér univerzális kézi gipszes glettanyag 0–10 mm-es vastagságban. Optimális választás mész-cement, cement- és gipszes vakolatokra, betonfelületekre, gipszkartonszerkezetek hézagkitöltésére (üvegszövet hézagerősítő szalaggal) és teljes felületére.

Paraméterek

Csomagolás 20 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Felhasználhatóság kb. 70 - 90 min
Anyagszükséglet kb. 0.8 kg/m²/mm
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1080 kg
Csomagolás típusa zsák

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. A laza részeket, festékrétegeket, olaj-, zsír- és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről. A repedéseket ék alakúra szélesítsük ki.

Alkalmas:

  • betonfelületekre
  • nem zsugorodó mész-cement és cement vakolatokra
  • gipszkarton lapokra
  • diszperziós festékekre

Felület előkezelés:

  • erősen vagy egyenlőtlenül nedvszívó alapfelület esetén Baumit SaugAusgleich nedvszíváskiegyenlítőt hordjunk fel (várakozási idő: min.12 óra). 

A régi, nem kellő szilárdságú, laza, málló festékréteget le kell csiszolni, majd a felületet portalanítani. 

Feldolgozás:

Kevésbé vagy nem nedvszívó alapfelületek esetén alapozzunk Baumit Betonkontakt-tal. 
 
Az elektromos és gépészeti szerelvények nyílásait a vakolás megkezdése előtt le kell takarni. Korrózióveszélyes fémrészeket tartós védelemmel kell ellátni (pl. rozsdagátló festés). 
 
Nem alkalmazható:

  • fára, faforgácslapokra, fémre, műanyag-, olajos-, enyves-, agyag-, meszelt felületekre stb.

Keverés és feldolgozás:

A Baumit Fino Bello-t a szükséges mennyiségű vízhez szórjuk (12,5l/ 20 kg-os zsák, 3,25 l/ 5 kg-os zsák) 3-5 percig hagyjuk az anyagot ázni, majd csomómentesre keverjük. Keverés után már ne adjunk száraz anyagot a masszához (csomósodás veszélye). Célszerű keverőgéppel keverni. Néhány esetben indokolt a kétrétegű felvitel nagyobb vastagságok, vagy nagyobb repedések esetén. A második réteget az alig meghúzott első rétegre visszük fel, vagyis „nedves a nedvesre”. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a két réteg egymáshoz kössön.

Vakolt és beton felületeken az alap minőségétől függően 1 vagy 2 rétegben hordjuk fel, az esetleges nagyobb hibákat előre javítsuk ki. A Baumit Fino Bello-t rozsdamentes gletvassal húzzuk fel, és az első munkamenetben jól fedve gletteljünk (0-10 mm-es rétegvastagságban). Szilárdulás után (kb. 12 óra) lágyabb konzisztenciájú anyaggal újra átgletteljük. A bekevert anyag kb. 70-90 percig felhasználható.

Száradás után a tökéletesen sima felület érdekében a felületet csiszoljuk át, majd portalanítás után a felület festhető.

A Baumit Fino Bello burkolatok alá nem alkalmas!

Felújításkor, vakolatok kitöltésénél a felhordott anyag minimális vastagsága 1 mm legyen, mivel a hézagoló 0 mm-re húzása az anyagból hirtelen nedvesség elvonással jár és az anyag túl gyorsan köt és kiég, ami a későbbiekben a gipszanyag lepattogzását eredményezi.

Gipszkarton hézagainak kitöltésére csak hézagerősítő csíkkal alkalmas. 

Általános tudnivalók: 

Az alapfelület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 oC és + 30 oC között legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Fagyott alapfelület és/vagy fagyveszély esetén az anyagot ne használjuk. Más anyag nem keverhető hozzá. Nem alkalmas csempeburkolat alá! A bedolgozást az érvényben lévő szakmai szabályok, szabványok és műszaki előírások szerint kell végezni. Lásd a műszaki lapokat és a Baumit rendszereket.

Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre. Az elektromos berendezések és a vakolatlécek rögzítéséhez, valamint az alap esetleges nagyobb egyenetlenségeinek kisimításához, ill. a hézagok kitöltéséhez kizárólag gipsz alapú anyagok használhatók!

Felületképzés: Kiváló alapfelület festés és tapétázás számára. Vinyl és nehéz üvegszövet tapéták alá nem ajánljuk (javasoljuk pl. a Baumit GlemaBrilliant glettet).

Befejező rétegek:

  • Baumit Divina Pro
  • Baumit Divina Classic
  • Baumit Divina Eco diszperziós festékek
  • akril/szilikon festékek 

Nem alkalmazhatók mész-, vízüveg- és szilikát alapú festékek!

Szilikátos diszperziós festékek csak akkor alkalmazhatók, ha gyártójuk garantálja azok megfelelősségét gipszes alapra és alkalmazásukhoz pontos utasításokat közöl. Amennyiben a festékeknek egyéb tulajdonsággal is rendelkezniük kell (pl.: lemosható festék), ezeket a gyártónak is garantálnia kell. Figyelje és kövesse a festék- és tapétaragasztó gyártók és forgalmazók használati utasításait.

Festés előtt próbafelületek készítése javasolt.

A bedolgozáshoz mindig tiszta szerszámokat és edényeket használjunk.

Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény,  simítóeszközök (spatulya, spakli, szivacs, csiszoló).

Az edényeket és szerszámokat használat után vízzel azonnal tisztítani kell, visszamaradt gipsz darabok megrövidíthetik a következő keverék feldolgozási idejét.

Munkavédelem:

Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés,  tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján. 

Leírás

Baumit FinoBello 20 kg:

Különösen sima és szilád glettanyag. Falak és mennyezetek beltéri glettelésére. Tiszta és könnyű feldolgozás.

A Baumit Fino Bello alkalmazható mész/-cement, cement és gipszes vakolatokra, betonfelületekre, gipszkarton szerkezetek hézagkitöltésére (üvegszövet hézagerősítő csíkkal) és teljes felületére, gipsz blokk falazóelemek fugázására és felületképzésére.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!