Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.321 Ft (1.828 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Legkisebb rendelhető mennyiség: 35!

Baumit Előfröcskölő 2 mm 40 kg

Ár:
2.321 Ft (1.828 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Legkisebb rendelhető mennyiség: 35!
Cikkszám: 55121
Cikszám: 55121 - Cementes előfröcskölő kézi és gépi bedolgozásra ásványi vakolatalapok előkezeléseként, erősen nedvszívó alapfelületek tapadásához és nedvszívás kiegyenlítéséhez.

Paraméterek

Csomagolás 40 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 35
Paletta mérete 35 zsák/raklap = 1400 kg
Csomagolás típusa zsák
Maximális szemnagyság 2 mm
Nyomószilárdság (28 napos) nagyobb, mint 15,0 N/mm2
Páraáteresztő képesség (µ) ≤ 25
Testsűrűség (száraz megszilárdult habarcs) kb. 1650 kg/m3
Hővezetési tényező 1,11 W/(mK)
Keverővíz szükséglet kb. 10 l / zsák
Anyagszükséglet kb. 9 kg/m2 (teljes fedéssel)
Kiadósság 23 l/zsák

Leírás

Baumit Előfröcskölő 2 mm 40 kg:

Érdes felület, nedvszívás-kiegyenlítés, vastagsága a vakolat vastagságába nem beszámítható. 

Külső és belső térben, beton- vagy téglafelületek vakolás előtti kezelésére a jobb tapadás érdekében. 

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület – az épület vakolandó része – általános követelményei:

Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

Különböző alapfelületekre vonatkozó követelmények:
  • Ásványi kötésű faforgács:

A lemezek mozgásmentesen rögzítettek, egymáshoz hézagmentesen (függőlegesen és vízszintesen) csatlakozók legyenek. Nyitott fugákat (5 mm felettieket) egyenletesen, hőhídmentesen ki kell tölteni. A lapok por- és leválasztószermentesek legyenek, a szennyezett felületeket meg kell tisztítani.

  • Tégla:

A falazatnak síkban, kötésben kell lenni. Falazóhabarcs fugák (függőlegesen és vízszintesen) nem lehetnek túl mélyek ill. nem állhatnak nagyon ki (max. 5 mm), ellenkező esetben azokat le kell vágni. Nútféderes falazat esetén az 5 mm feletti tátongó fugák nem megengedettek. Ezeket az előfröcskölés megkezdése előtt ki kell tölteni (nem Baumit Előfröcskölővel). Kisfelületű, enyhe sókivirágzások elfogadhatók, mivel ezek a tapadást egyáltalán nem, vagy csak kismértékben befolyásolják. Nagyobb sókivirágzásokat – melyek a vakolat tapadásának romlását okozhatják – feltétlenül el kell távolítani. Száraz fal esetén ez lekeféléssel történhet.

  • Beton:

A felületről a zsaluleválasztó-olaj maradékot arra alkalmas módszerrel (pl. homokszórás, gőzsugár vagy egyéb felületkezelés (pl. lúgos hatású szappanos lemosás) el kell távolítani. Előregyártott elemeknél a gyártó esetleges utasításait figyelembe kell venni.

  • Pórusbeton (YTONG):

A felületet söpörjük le, majd nedvesítsük.

Keverés:

A szárazhabarcsot kézzel vagy géppel (szabadesésű vagy folyamatos) lehet megkeverni. Szabadesésű keverőgéppel történő keverésnél először a vizet adagoljuk a keverőgépbe (képlékeny konzisztencia szükségessége esetén zsákonként 10 liter vizet), és csak utána adagoljuk a száraz habarcsot. Mindig egész zsákot vagy zsákokat keverjünk egyszerre. Keverési idő 3-5 perc. 

Felhordás:

A felhordás előtt az erősen nedvszívó felületeket nedvesítsük elő. Ügyeljünk arra, hogy a felületen ne képződjön vízfilm réteg. 

Felhordás vakológéppel:

A Baumit Vorspritzer 2 mm az építkezéseken használatos bármelyik vakológéppel (pl. PFT G4, S48, M3 vagy hasonló vakológépekkel) felhordható. 

A munka megkezdése előtt a vakológép nem tartalmazhat gipsz tartalmú anyagokat! 

A legalább 5,5 kW teljesítményű vakológép üzembe helyezése előtt a habarcstömlőt töltsük tele mészpéppel vagy cementiszappal. Minden mosás után meg kell ismételni az iszapelőtöltést.  

További tudnivalókat a gép használati utasításában találhatunk.  

Felhordás kézzel:

Vakolókanállal erőteljesen csapjuk fel. 

Általános tudnivalók:

Az alapfelület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A frissen előfröcskölt felületet 2 napig nedvesen kell tartani, a falazat gyártójának utasítása szerint. Gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, lyukakat stb. arra alkalmas anyaggal (pl. MPA 35) tömítsük. Ezeken a helyeken valamint eltérő építőanyagok találkozásánál használjunk erősítő hálót (pl. Baumit Vakolaterősítő Háló) a falazat gyártójának előírása szerint. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek – pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos! A kész habarcs feldolgozhatósági ideje 5 óra. A Baumit Előfröcskölőre minden ásványi kötőanyagú vakolat felvihető. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók