Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
16.939 Ft
15.528 Ft (12.227 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 1.411 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Menny.:vödör

Baumit DuoTop Vakolat fehér 0019 K 1,5 25 kg

Ár:
16.939 Ft
15.528 Ft (12.227 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 1.411 Ft
Kedvezmény: 8%
Az akció időtartama:
2023. 03. 01. - 2023. 05. 31.
Baumit szincsoport:
Kapható választék:
Struktúra:
Szín:
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 20 kg
39.826 Ft 36.507 Ft (28.746 Ft + ÁFA)
Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg
13.518 Ft 12.392 Ft (9.757 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 5 kg
9.980 Ft 9.148 Ft (7.203 Ft + ÁFA)
Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg Baumit UniPrimer Univerzális Alapozó 25 kg
37.078 Ft 33.988 Ft (26.762 Ft + ÁFA)
Menny.:vödör
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Cikkszám: 55117
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 55117 -

Műgyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Elsősorban polisztirolos hőszigetelő rendszerekhez alkalmazzák, de felhordható bármilyen alapvakolatra is.

Struktúrák: K 1,5 mm; D 2 mm

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 16
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 121
Hővezető képesség (λ) kb. 0.7 W/mK
Sűrűség kb. 1.7 kg/dm³
Paletta mérete 16 vödör/raklap = 400 kg
Csomagolás típusa vödör
-
K1,5
Anyagszükséglet kb. 2.5 kg/m²
Kiadósság kb. 10 m²/vödör
Struktúra K 1,5
Szemcseméret 1.5 mm
-
D2
Anyagszükséglet kb. 2.6 kg/m²
Kiadósság kb. 11.5 m²/vödör
Struktúra D 2
Szemcseméret 2 mm

Felhasználás

Alapfelület: 

Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzástól és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. 

Alkalmazható:

 • az EPS Hőszigetelő Rendszernél alkalmazott erősítő rétegeken
 • simított mész-, mész-cement- és cementvakolatokon
 • betonra és egyéb ásványi aljzatokon
 • (régi) jól tapadó ásványi, szilikát és diszperziós festékeken és vakolatokon
 • szerves kötésű simító tapaszokon (pl. Baumit SilverFlex) 

Nem alkalmazható: 

 • friss mészvakolatokon
 • műanyagra, gyantás, lakk- ill. olajos felületekre, enyves festékekre 
 • meszes festékeken 
 • fára
 • fémre 

Különböző alapfelületekre vonatkozó megjegyzések:

 • A málló, porló részeket, valamint mészcsurgásokat mechanikus úton távolítsuk el, vagy szükség esetén erősítsük meg (Baumit Mélyalapozó, várakozási idő: min. 12 óra!)
 • Leválasztó olaj maradékokat a betonról forró gőzsugárral vagy speciális olaj leválasztó eltávolítóval tisztítsuk le. 
 • A szennyeződött felületeket mechanikai úton vagy forró gőzsugárral tisztítsuk meg. 
 • Az algásodott felületeket speciális szerrel kezeljük (pl. Baumit SanierLösung felújító oldat) 
 • A rosszul tapadó, kopott, ásványi eredetű réteget mechanikus úton távolítsuk el. 
 • A károsodott ill. repedezett felületet megfelelő tapasszal javítsuk ki (pl. Baumit StarContact, Baumit Rögzítőtapasz) és szükség esetén - helyileg - Baumit Üvegszövettel erősítsük meg. 
Felhordás:

Rétegfelépítés:

1 x Baumit UniPrimer alapozó (teljes fedéssel és egyenletesen) vagy 2 x Baumit UniPrimer (javított ill. erősen nedvszívó ásványi alapfelületen, a két munkamenet között a 24 óra száradási időt betartani)  1 x Baumit DuoTop vakolat (A Baumit UniPrimer alapozó legalább 24 órás száradása után hordható fel a Baumit DuoTop vakolat.

A Baumit DuoTop vakolatot a felhordás előtt lassú járású keverővel alaposan fel kell keverni. A feldolgozáshoz szükséges konzisztencia elérése érdekében csekély víz hozzáadásával (max. 1% tiszta víz) hígítható. A fedővakolatot egy rozsdamentes acélsimítóval szemcsevastagságban húzzuk fel, majd közvetlenül a felhordás után műanyag simítóval dörzsöljük el. Egyenletesen, folyamatosan és megszakítás nélkül dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot.  Egységes vakolatfelület (struktúra, szín) elérése érdekében feltétlenül szükséges, hogy a Baumit DuoTop vakolatot egy homlokzaton belül folyamatosan friss a frisshez dolgozva, egyforma vastagságban hordjuk fel (min. 2 kőműves állványszintenként, egymás mellett).  A már megszáradt stószokat utónedvesítéssel sem lehet eltüntetni. Amennyiben az egy fázisban elvégezhető vakoláshoz nem áll rendelkezésre megfelelő létszámú munkaerő ill. amennyiben a homlokzati felület túl nagy, akkor bontsuk kisebb építészeti részekre (tagozatokra).

Dörzsölt hatású struktúra: Rövid kikeményedési idő után műanyag simítóval alakítsuk ki a kívánt struktúrát (vízszintes, függőleges, vagy körkörös irányban).

Kapart hatású struktúra: Rögtön az anyag felhordása után körkörös mozdulatokkal alakítsuk ki a kívánt struktúrát műanyag simítóval.

Általános tudnivalók: 

Az időjárási feltételek: A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a felhordás és a kötés ideje alatt.  

Az időjárási védelem: A homlokzatot megfelelő módon (például állványvédő hálóval) védeni kell a közvetlen napsütéstől, esőtől és erős széltől.  Nyáron a magas hőmérséklet megrövidítheti a száradási időt (a felület megégése lehetséges). A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség stb.) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja.  A színezett homlokzatrészeken (állványok árnyéka), az alapfelület egyenetlensége (struktúra, nedvszívó-képesség) ill. különböző időjárási körülmények színegyenetlenséget eredményezhetnek (foltosodás). 

Feldolgozási utasítás:

További réteg felhordásával ill. csapadékeső terhelés előtt a Baumit DuoTop vakolattal min. 48 órás várakozási időt be kell tartani (+20 oC hőmérséklet és 60 %-os relatív páratartalom mellett) 

Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható. 

A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell arra, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A különböző gyártású tételek felhasználása esetén az anyagot feltétlenül keverjük össze a színezés kezdete előtt. A Baumit homlokzatvakolatban a homok természetes anyag. Egyes esetekben előfordulhat, hogy csekély mértékben a vakolatban sötétebb pontok láthatók. Ez semmi esetre sem minőségi hiányosság, hanem a természetes karakterű és tulajdonságú homlokzatvakolat adalékanyagának egy csekély mértékű optikai hatása. A vakolat felületét ért mechanikai hatások színegyenetlenséget okozhatnak. Ezek az elszíneződések sem a vakolat funkcióját sem a termék minőségét nem befolyásolják. 

A Baumit DuoTop bázisa tartalmaz algásodás és penészesedés elleni védőanyagot. Így ezen mikroorganizmusok megjelenése ellen megelőző ill. késleltető hatás érhető el. Azoknál az objektumoknál, amelyek kritikus környezetben találhatók (pl. átlag feletti nedvességterhelés, folyó, patak, tavak, parkok, erdőszél, a ház közelében telepített zöldnövényzet, stb.), javasolt az alga- ill. penészölő hatást fokozni. A Baumit DuoTop vakolatok algagátló kivitelben is előállíthatók. Megrendeléskor kérjük az „Antipilz” megjegyzést feltüntetni (felár). Így megelőző és késleltető hatás érhető el. Tartós alga- és penészmentes hatás teljes biztonsággal nem minden esetben garantálható.

Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség stb.) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja.

A színeltérések elkerülése érdekében ügyelni kell rá, hogy az anyagszükségletet az egész épületre egyszerre rendeljük meg, így egyszerre lehessen legyártani. A szállítás természetesen részmennyiségekben is történhet. Különböző gyártási tételek felhasználása esetén ezeket már a munkálatok kezdetén össze kell keverni. 

Színtónus egyezés csak egy gyártási tételben garantált. Színtónus eltérés a nyomtatványainkban feltüntetett színekhez képest is lehetséges, ennek nyomdatechnikai okai vannak, így reklamációt ilyen esetekben nem áll módunkban elfogadni. Az anyag megrendelésénél világosan nevezzék meg az anyag típusát, szemnagyságát és struktúráját, csak úgy, mint a kívánt szín kódját. 

Például:

Baumit DuoTop K1,5, Life 0207 (azaz Baumit DuoTop vékonyvakolat kapart sruktúrával, 1,5 mm-es szemcsenagysággal, Baumit Life 0207 színben), ill. Baumit DuoTop D2, Life 0207 (azaz Baumit DuoTop vékonyvakolat dörzsölt struktúrában, 2 mm-es szemcsenagysággal, Baumit Life 0207 színben). 

Leírás

Baumit DuoTop Vakolat fehér 0019 K 1,5 25 kg:

Víztaszító vékonyvakolat bel- és kültérben, alkalmas hőszigetelő rendszer fedővakolataként is.

Tárolás:
Száraz, hűvös, fagymentes helyen, bontatlanul 12 hónapig tárolható.

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!