Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Baumit Divina Pro festék 12 L

Ár:
7.316 Ft (5.761 Ft + ÁFA)
Cikszám: 19124 - Extra fehér beltéri diszperziós falfesték. Professzionális minőségű, feldolgozásra kész, diszperzió-műgyanta alapú, vízzel hígítható, kiváló fedőképességű, oldószermentes, jól színezhető, pára- és légáteresztő matt beltéri fal- és mennyezetfesték.

Paraméterek

Csomagolás 12 l
Csomagolás mennyisége raklapon 40
Sűrűség kb. 1.52 - 1.58 g/cm³
Fényesség matt G3
Anyagszükséglet kb. 6 - 7 m²/l rétegenként
Paletta mérete 40 vödör/raklap = 480 l
Csomagolás típusa vödör

Csatolt dokumentumok

Leírás

Baumit Divina Pro festék 12 L:

Nagy fedőképességű, csepegésmentes dekorációs festék belső terekbe, ásványi alapfelületekre és fedő vakolatokra, diszperziós festékekre, gipszkarton lapokra valamint érdes felületű tapétákra.

Anyagszükséglet:

Kb. 6 - 7 m2/l a felület egyszeri befedésére.  A tökéletes kalkulációt az adott felületen végzett próbafestés szolgáltatja. 

Tárolás:

Száraz, hűvös és fagymentes helyen lezárva, a csomagoláson feltüntetett időpontig tárolható.  A megkezdett vödröt jól lezárva kell tartani. 

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású,  fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Ne következzen be utólagos átnedvesedés!

Az alapfelület előkészítése: A nem teherbíró régi bevonatokat (régi, enyves vagy diszperziós festékek, olaj vagy lakk bevonatok) mechanikusan el kell távolítani. Friss vakolatok esetén feltétlenül be kell tartani azok várakozási idejét. A porló vagy erősen szívó alapfelületeket Baumit Divina Primer mélyalapozóval kell kezelni. A hiányosságokat, repedéseket, egyenetlenségeket szükség esetén megfelelő simítómasszával ki kell javítani.

Rétegfelépítés:

1. réteg: A Baumit Divina Pro max. 20 % vízzel hígítható . Meleg, normál kb.+ 20°C-os környezeti hőmérsékleten még aznap átfesthető. Hűvösebb és magasabb páratartalmú körülmények között a száradási  idő jelentősen elhúzódhat.

Befejező réteg: második réteg max. 10% hígítással. Egyenletesen megszakítás nélkül dolgozzunk

Általános tudnivalók:

Baumit Divina Pro festék felhordása történhet hengerrel, ecsettel és gépi szórással is. Egyenletesen, megszakítás nélkül dolgozzunk. A terméket alaposan keverjük el lassan működő keverőgéppel. Egyéb festékanyaggal ne keverjük. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5°C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A levegő nedvességtartalma és az alacsony hőmérséklet jelentősen növelheti a száradási idıt. A munkavégzés közben védőruhát, védőkesztyűt és védőszemüveget kell viselni. Ne tároljuk együtt élelmiszerekkel.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal mossuk ki tiszta vízben, ne várjunk a festék száradásáig.