Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
8.032 Ft (6.324 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Baumit Divina Primer Alapozó 5 L

Ár:
8.032 Ft (6.324 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: 4113
Forgalmazó: Baumit Kft.
Cikkszám: 4113 - Vízzel hígítható, kül- és beltéri akril hidroszol alapozó, amely a felületbe mélyen beszívódik. Egyenetlenül nedvszívó alapfelületek (pl. gipszvakolat, glettelt, beton-, gázbetonfelületek, krétásodó régi bevonatok) alapozására. Az alapfelület nedvszívó képességének függvényében 1:4 arányig vízzel hígítható. 

Paraméterek

Csomagolás 5 l
Sűrűség kb. 1 g/cm³
Anyagszükséglet kb. 10 m²/l rétegenként
Csomagolás típusa flakon

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por- és sókivirágzás-mentes, nem lehet víztaszító. A laza, pergő vakolatot alaposan le kell söpörni, a krétásodó festékréteget le kell kefélni. 
 
Nem alkalmas:

  • műanyag-, lakk-, olaj-, enyves- és diszperziós festék
  • műgyanta kötésű vakolat
  • hőszigetelő rendszer
Felhordás:

Kiemelkedő vakolaterősítő hatását ecsettel és kefével történő vastag bedolgozásával lehet elérni. Az erősen nedvszívó alapfelületeket a teljes telítődésig nedvesen a nedvesre eljárással hígítatlanul kell alkalmazni. Száradása után ügyeljünk a felület fényfolt-mentességére. A megfelelően elkészített alapfelület kötött (laza részektől mentes), teherbíró, tiszta és száraz legyen. Száraz, meleg hőmérséklet esetén aznap átfesthető. Hűvösebb, nedvesebb  körülmények között hosszabb száradási idővel kell számolni.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és kötés ideje alatt. Közvetlen napsugárzás mellett, esőben vagy erős szélben a homlokzatot megfelelően védeni kell. Egyéb anyagok – pl. víz, festékek – hozzákeverése tilos! 
 
A szerszámokat használat után azonnal vízzel kell kimosni.

Biztonsági előírások:

A bevonandó felület környékét védeni kell, az esetleges fröcsköléseket azonnal el kell távolítani. 
 
A gyermekektől elzárva kell tartani. A termék gőzeit ne lélegezzék be. A felhordás alatt és után az alapos szellőzésről gondoskodni kell. Szembe- és  bőrre kerülése esetén azonnal alaposan vízzel le kell mosni. Nem kerülhet a csatornarendszerbe, a természetes vizekbe vagy a talajba. A vízzel hígítható  termékeknél a szerszámokat használat után azonnal vízzel és szappannal tisztítani kell.

Belső térben való alkalmazásnál a megfelelő szellőzést biztosítani kell. 
 
 

Leírás

Baumit Divina Primer Alapozó 5 L:

Kiemelt beszívódó képesség, nagyon jó alapfelület szilárdító hatás. Tapadásközvetítı, vízpára áteresztı, mélyen a felületbe hatoló, csaknem szagtalan, gyorsan száradó, lúgálló. 

Kiadósság:

Kb.10 m²/l, az alapfelület nedvszívóképessége szerint. A tökéletes kalkulációt az objektumon végzett próbafestés szolgáltatja.

Tárolág:

Száraz, hővös, fagymentes helyen, lezárva, bontatlanul 12 hónapig tárolható. A megkezdett kannát jól lezárva kell tartani. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!