Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
19.097 Ft (15.037 Ft + ÁFA)
Menny.:vödör

Baumit CreativTop Trend 3 mm fehér (0018,0019) 25 kg

Ár:
19.097 Ft (15.037 Ft + ÁFA)
Baumit szincsoport:
Menny.:vödör
Cikkszám: 55202
Cikkszám: 55202 - Feldolgozásra kész, vödrös modellezővakolat kreatív homlokzati megjelenések kialakítására kül- és beltérben, homlokzati hőszigetelő rendszeren is alkalmazható. Az anyagszükséglet nagyban függ a feldolgozás módjától.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 16
Vízpáraáteresztő képesség (µ) kb. 25 - 40
Hővezető képesség (λ) kb. 0,7 W/mK
SD érték 0,07 - 0,08 m (2 mm-es rétegvastagságnál)
w-érték < 0,1 kg/(m².h^[0,5])
Anyagszükséglet kb. 4,2 - 6,2 kg/m²
Kiadósság kb. 4 - 5,9 m²/vödör
Struktúra Trend
Szemcseméret 3 mm
Paletta mérete 16 vödör/raklap = 400 kg
Csomagolás típusa vödör

Leírás

Baumit CreativTop Trend 3 mm fehér (0018,0019) 25 kg:

Időjárásálló, víztaszító, páraáteresztő, csekély szennyeződési hajlam, univerzálisan alkalmazható, könnyen bedolgozható. 

Felhasználás

Homlokzatok kialakítására és védelmére régi és új ásványi vakolatokon és simítómasszákon, betonon szerves kötésű simítómasszák és vakolatok átdolgozásához, valamennyi rétegelt hőszigetelő rendszer, felújító vakolatok fedőrétegeként. (Baumit SilverFlex alkalmazásánál az alapozó elhagyható.) 

Műszaki adatok:

Sűrűség: Hővezetési tényező (λ): Páradiffúziós ellenállási szám (µ): Vízfelvételi-tényező (W-érték): SD-érték Színek: Creativ Top Max, Trend, Fine, Vario, Pearl CreativTop Silk kg. 1,8 kg/dm3 kb. 0,70 W/mK kb. 35-40 < 0,10 kg/m²⋅h 0,5 0,07– 0,08 (2 mm-es rétegvastagságnál) Baumit Life színvilág (egyedi színek kérésre) Baumit Life 0019 (fehér) 

Tárolás:

Száraz, hűvös, fagymentes helyen, lezárva 12 hónapig tárolható.

Minőség:

Ellenőrzés saját üzemi laboratóriumunkban. 

Csomagolás:

25 kg-os vödör, 1 raklap=24 vödör=600 kg

Alapfelület: 

Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás-, és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Az alapfelület vizsgálata az ÖNORM B 2259, B 3346 és a B 6410 szerint történjen. A falazat egyenletessége az ÖNORM DIN 18202 szerint feleljen meg.

Alkalmas:

 valamennyi táblás hőszigetelő rendszer üvegszövettel erősített tapaszrétegére

 mész-cement és cement vakolatokra

 beton és egyéb ásványi alapfelületekre (simító masszák)

 (régi) jól tapadó ásványi-, szilikát- és diszperziós festékbevonatokra és vakolatokra

 szervesen kötött simítótapaszokra (pl. Baumit SilverFlex)

Nem alkalmas:

 friss mészvakolatokra

 lakk- ill. olajfilmekre, enyves festékekre és műanyagokra

 meszelt felületre

Útmutatás az alapfelület elkészítéséhez:

 A krétásodó ill. porló felületeket valamint a lerakódásokat mechanikusan el kell távolítani, vagy adott esetben meg kell szilárdítani (Baumit Mélyalapozó – várakozási idő minimum 12 óra).

 A betonon található zsaluolaj maradékokat gőzborotvával vagy a kereskedelemben kapható zsaluolaj eltávolítóval kell eltávolítani.

 Szennyeződött és / vagy algás felületeket mechanikusan meg kell tisztítani, vagy gőzborotvával ill. speciális szerrel (Baumit Felújító oldat) kell kezelni.

 A rosszul tapadó, málló ásványi bevonatokat mechanikusan el kell távolítani.

 A sérült ill. repedt felületeket ásványi simítóanyag (Baumit StarContact) segítségével át kell húzni és adott esetben meg kell erősíteni (Baumit StarTex üvegszövet).

 Minden alapfelületet Baumit UniPrimer alapozóval kell előkezelni (várakozási idő min. 24 óra!).

Felhordás:

Rétegfelépítés: 1 x Baumit PremiumPrimer / UniPrimer alapozót (teljes felületen és egyenletesen) felhordani. A Baumit PremiumPrimer / UniPrimer száradási idejét betartva (min. 24 óra) a Baumit CreativTop felhordható. A különféle CreativTop termékek feldolgozásához és a leggyakoribb feldolgozási technikákhoz lásd „a Baumit CreativTop feldolgozási irányelveket”. Néhány feldolgozási technikánál a színek lemosódhatnak. Erre figyelni kell. Amennyiben ez a nem kívánt hatás jelenik meg, úgy a Baumit CreativTop Baumit festékekkel átfesthető. További ajánlatokat lásd a feldolgozási irányelvekben. Más festékanyagokkal nem keverhetők. Egyenletesen és megszakítás nélkül kell dolgozni. 

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Közvetlen tűző napsütésben, esőben vagy szélben nem dolgozható fel, ill. a homlokzatot megfelelően védeni kell (a száradási idő közben is, pl. állványzati védőháló). A levegő magas páratartalma vagy alacsonyabb hőmérséklete jelentősen meghosszabbíthatja a kötési időt és egyenetlenné teheti a színárnyalatot. Az egyenletes szín csak egy gyártási tételen belül garantálható. Színeltéréseket (foltokat) mindenekelőtt homlokzatok részfelületei (állványzat árnyéka), az alapfelületen előforduló egyenetlenségek (szerkezet, nedvszívó képesség stb.) ill. különböző időjárási körülmények eredményezhetnek. A színárnyalat kialakulását az alapfelület állapota, a hőmérséklet és a levegő páratartalma befolyásolja. A Baumit CreativTop vakolatok javított minőségű adalékkal penészedés- és algásodás gátlásra is beállíthatók. Szükség esetén a kívánt hatás az adalékkal javítható. Különböző gyártási tételek alkalmazásánál azokat már a kezdéstől feltétlenül össze kell keverni. A színazonosság csak egy gyártási tételen belül biztosítható. A hőszigetelő rendszerek alkalmazásánál figyelembe kell venni a világossági értéket, ha a HBW érték kisebb 25-nél, akkor a vakolat felhordása nem javasolt.

Biztonsági intézkedések:

A bevonandó felületek környezetét, különösen az üveget, kerámiát, klinkertéglát, terméskövet, lakkot és fémet védeni kell. Adott esetben a kifröccsenést sok vízzel azonnal le kell mosni. Nem szabad megvárni a kiszáradást és a kikeményedést. A megszáradt anyag acetonnal, etilacetáttal (védőintézkedés!) oldható. A szerszámokat rögtön használat után, alaposan vízzel kell megtisztítani. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók