Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
6.538 Ft (5.148 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Baumacol FlexMarmor 25 kg

Ár:
6.538 Ft (5.148 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 11132
Cikkszám: 11132 - Cementbázisú, fehér színű, víz-és fagyálló, flexibilis, alakváltozásra képes, intenzív hő- és statikai terhelésnek ellenálló, vastagágyas (max. 20 mm) burkolatragasztó anyag, csempék és mázas kerámialapok, greslapok, kőporcelánlapok és mozaikok, üvegmozaikok, természetes és műkövek ragasztására kiemelten fokozott igénybevételű alapfelületeken, pl. padlófűtés, kenhető vízszigetelés, erkélyek, teraszok, medencék, meglévő burkolatok. Nagyméretű, vastag és nehéz lapok esetén kiemelten ajánlott, kül- és beltéri felületeken.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 48
Max. rétegvastagság 5
Felhasználhatóság kb. 4 h
Anyagszükséglet kb. 3 - 5 kg/m² csempe típusától függően
Kiadósság kb. 4 - 10
Vízszükséglet kb. 0.32 l/Sack
Nyitott idő kb. 30 min
Paletta mérete 48 zsák/raklap = 1200 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Baumacol FlexMarmor 25 kg:

Fehér színű, cementbázisú, víz- és fagyálló, emelt minőségű, hidraulikus kötésű, középágyazású (max. 20 mm) flexibilis ragasztóhabarcs.

Alkalmas kül- és beltérben, falra és padlóra különböző kerámiacsempék, burkolólapok, mozaikok, természetes és műkövek, finomkőlapok, gresslapok történő ragasztására nagy mechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett felületekre 3-20 mm vastagságig. Különösen alkalmas meglévő burkolatra, csempét csempére történő ragasztásra is. A világos burkolatoknál nem történik színátütés. 

Anyagszükséglet:

Kb. 3 kg/m2, a burkolólap hátlapjától és az alapfelülettől függően.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon, bontatlan csomagolásban 12 hónapig tárolható. 

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet víztaszító.

Alkalmazható:Minden, építőiparban szokásos alapfelületre, pl. betonra, esztrichre, kőműves szerkezetekre, vakolatra, gipszkartonra, klinkerre, gipsz építőelemekre, anhidrit-esztrichre. Kis porozítású és vízfelvételű (0,5 % alatti) kerámiacsempék fektetésére teraszok, zuhanyzók, homlokzatok, úszómedencék, ipari vizes helyiségek, padlófűtés valamint lakóhelyiségekben és öntött aszfaltra beltérben.

Nem alkalmas: Fémre, fára, műanyagra és minden olyan alapfelületre, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.

Keverés:

A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át homogén és csomómentes masszává keverjük. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

Feldolgozás:

A ragasztóhabarcsot 2 munkamentben kell a felületre felhordani. Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, még a nedves rétegre  Baumacol Flexmarmor ragasztót a megfelelő fogazású glettvassal  45-60˚ egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Lapok beágyazódásának mértéke a ragasztóágyba legalább 65 %-os legyen. Kültérben, nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken, 30x30 cm-nél nagyobb lapoknál kétoldali ragasztókenés szükséges (Buttering Floating). Kültérben a burkolatot minimum 1 %-os lejtéssel kell kialakítani. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt. A feldolgozás során a vonatkozó szabályokat, normákat és műszaki irányelveket tartsuk be.

Utókezelés: az elkészült burkolatot kb. 24 óráig védjük a mechanikai terheléstől.

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.  Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek– pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos! Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.

Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.

Munkavédelem:

Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!

Miért tőlünk vásárolj?

Nálunk a minőség az első
Több mint 30 éve a piacon
Akár országos házhozszállítás
Óriási akciók