Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.412 Ft (1.112 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák

Baumit Baumacol Basic 25 kg

Ár:
1.412 Ft (1.112 Ft + ÁFA)
Menny.:zsák
Cikkszám: 11111
Cikkszám: 11111 - Cementbázisú, víz- és fagyálló, vékonyágyas burkolatragasztó anyag, csempék és mázas kerámialapok ragasztásához normál terhelésnél beltérben.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 48
Max. rétegvastagság 4
Felhasználhatóság kb. 4 h
Anyagszükséglet kb. 3 - 5 kg/m² csempe típusától függetlenül
Kiadósság 4 - 10
Vízszükséglet kb. 8 l/zsák
Nyitott idő kb. 20 min
Paletta mérete 48 zsák/raklap = 1200 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Baumacol Basic 25 kg:

Cementbázisú, por alakú, élelmiszerbarát, víz-, és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, vékonyágyazású ragasztóhabarcs.

Kis és közepes mérető, 3-25% vízfelvételű kerámia burkolólapok (500 cm2-ig) ragasztására beltérben cementbázisú aljzatokra.

Anyagszükséglet:

Kb. 3 kg/m2, a csempehátlap típusától függően.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható.

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet víztaszító. 

Alkalmazható: Betonra, cementesztrichre, cementbázisú vakolatra, könnyűbetonra.

Nem alkalmas: Fémre, fára, műanyagra, gipszes alapfelületre és minden olyan cementbázisú aljzatra, melynek zsugorodása még nem fejeződött be. 

Keverés:

A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük, 15 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni! 

Feldolgozás:

Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumacol Basic ragasztót fogazott glettvassal  45-60˚ egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az elıírt ragasztási idıt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Lapok beágyazódásának mértéke a ragasztóágyba legalább 65 %-os legyen. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt. 

Utókezelés: az elkészült burkolatot kb. 24 óráig védjük a mechanikai terheléstől.

Általános tudnivalók: 

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.  Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek– pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos! Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. 

Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő mérető keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen. 

Munkavédelem:

Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján. 

RAKTÁRKÉSZLETTEL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ ELÉRHETŐSÉGÜNK VALAMELYIKÉN!