Baumit hőszigetelő rendszerek

Környezetünk klímaváltozása egyre inkább befolyásolja mindennapjainkat, ezért a hosszú életű hőszigetelő felújítások egyre aktuálisabbak.

Tartósság


Napjainkban joggal gondolhatjuk, hogy a minket követo generációk lesújtó véleményt alkotnak arról, ahogy környezetünkkel bánunk. Elsősorban az utóbbi időkben ismét előtérbe került klímaváltozás és a hozzá kapcsolódó fenyegetettség-érzés az, ami miatt szükségünk van a hosszú távú koncepciókon alapuló fejlesztésekre. Ez gazdasági szempontból és az életmódunk oldaláról azt jelenti, hogy mai jólétünk nem mehet a következő generációk rovására. Ez minden emberre vonatkozik.

Hőszigetelő Felújítás:


„Think global – act local“ (Gondolkodj globálisan – cselekedj lokálisan) lehetne a jelszava a hajtógáz kibocsátás elleni harcnak. 2012-ig ezen károsanyagok kibocsátását 13 %-kal kellene csökkenteni, de 1990 óta ez a szám 3 %-kal emelkedett. Ha Ausztria teljes energiaigényét nézzük, ennek 40 %-a esik épületek futésére és melegvíz készítésre, ennek megfelelően nagyon nagy a károsanyag-kibocsátás, különösen a széndioxidé.

A hőszigetelő felújítás lehet a 2003-as év szlogenje - véli Werner Beutelmeyer, a linz-i egyetem vezetője egy tanulmányában, amit a Raiffeisen Bank megbízásából készített. ”Évi 3 Milliárd Euro-val és osztol aktív programokkal támogatja a szövetségi kormány a hőszigetelő felújításokat.”- alapozza meg a reményeket az új környezetvédelmi miniszter, Josef Pröll.

Döntő felismerés, hogy a hoszigetelő programok a teljes koncepció lényeges elemei. További fontos szempont a gazdaságosság, az egészségvédelem és az ökológia.

Az épületek hoszigetelő felújítása lehetőséget ad arra, hogy a energiapazarló épületszerkezeteket átalakítsuk és a lakók számára is komfortos és kellemes klímájú tereket építsünk.


Egy meglévő épület hőszigetelő felújításának előnyei:


1.) Megfelelő beavatkozással az épület futési-energia szükséglete 60 %-kal csökkenthető. Ebbe az értékbe nem számít bele a nyílászárók felújítása / cseréje, a pince- és padlásfödémek szigetelésének növelése és ideális esetben a futőberendezés modernizálása.

2.) A komfortérzetet tekintve a jól méretezett hőszigetelés, a megfelelo falazat és födémszerkezet kiválasztása energiatakarékos megoldás, és az így megtakarított homennyiség tetemes részét a terek futéséhez és a napi hőmérsékletingadozás kiegyenlítéséhez lehet felhasználni.

3.) Egyazon épületelem különböző felületi hőmérsékletei a régebbi épületeknél gyakran légmozgást és egyenetlen hőkisugárzást okoznak, ezáltal a belső térben kellemetlen hidegérzet alakul ki. Az alacsonyabb felületi hőmérsékletű külső fal mögött a belső térben hidegebbet érzünk, mint amit a valós hőmérséklet indokolna.

4.) Az állandó felületi hőmérséklettel és hohíd-mentes kialakítással elkerülhetjük, hogy a levegőben mindig jelenlévo pára kicsapódva károkat okozzon, ezáltal a nedvesedés és penész ma már a múlté.

5.) Az alacsony futési-energia igény automatikusan csekély károsanyag-kibocsátáshoz vezet. A jó hőszigetelés a biztosítás a jövőbeli energiaválság ellen.

6.) Nem elhanyagolható szempont a munkaerőpiac kérdése. Ausztriában 1945 és 1980 között 1,5 millió olyan épület épült, amely sürgős hoszigetelő felújításra szorul. Ha ezt a munkát az elkövetkező 10-12 évben el akarjuk végezni, ez kb. 13.000 új munkahelyet jelent.

Mindezek figyelembevételével a felújító hőszigetelés kulcskérdéssé válik egy modern ország energiapolitikájában.


Mit tesz ezért a Baumit:


A Baumit a következo megoldásokat kínálja a felújító hőszigetelések területén:


OPEN S – A FELÚJÍTÓ HŐSZIGETELŐ RENDSZER


Forradalmi és egyedülálló. Nedves és sóval terhelt falazatok hoszigetelo felújítása.

Mostanáig a nedves és sóval terhelt falazatokhoz csupán egy felújító oldat létezett és a felújító vakolatok. Ezek használata során a nedves, károsodott vakolatot le kellett verni és (megfelelo száradási idő után) egy felújító vakolatra kicserélni. Az Open S Felújító Hőszigetelő Rendszerrel rögtön kezdodhet a felújítás.

* Jobb lakóklíma – több kényelem
* Hőszigetelt, egészséges élettér
* Nagy futésköltség megtakarítás
* Gyors költségmegtérülés

Muködési tudnivalók

Egy páraáteresztő hoszigetelő rendszerről van szó, amelynek az OPEN az alapja. Az egész rendszer a jó páraáteresztő-képességen alapul, a speciálisan kifejlesztett Open S Felújító Ragasztó Tapasz segítségével egyszerre lehetséges a homlokzat hőszigetelése és a nedvesség és a sók által károsodott falazatok felújítása.

A hoszigetelő lapok felragasztása által (perem mentén és pár ponton) megfelelő tér áll rendelkezésre a falazat és a hőszigetelő lap között, hogy a sók kirakódhassanak.


Open Homlokzati Hőszigetelő Rendszer


- páraáteresztő, mit a tégla
- egyedülálló
- kiváló ár/teljesítmény arány
- kellemes belsotéri klíma
- új építésnél nincsen dübelezés
- rendszerben tervezett elemek
- hőhídmentes
- helytakarékos


EPS Homlokzati Hőszigetelő Rendszer


- hőszigetelés és homlokzatképzés egy rendszerrel
- megszunnek a hohidak
- rendkívül széles szín- és struktúraválaszték
- a hőszigetelés vastagsága az épület sajátosságaihoz választható
- meglévo szilárd vakolat eltávolítása nélkül hordható fel bármilyen
--alapfelületre
- akár 50% futésköltség-megtakarítás


Ásványi Hőszigetelő Rendszer


- ásványi anyag
- biológiailag ajánlott
- páraáteresztő
- gyanta nélkül készül
- nagy méretpontosság
- nem éghető
- egyszerű ragasztási eljárás


A hőszigeteléssel felújított épületeknek minden országban más és más követelményeknek kell megfelelniük.

 
 
 

Fontos információ:

Tisztelt Látogató!

A folyamatos gyártói árváltozások miatt az oldalon szereplő árak nem minden esetben felelnek meg a valóságnak.

Kérjük, hogy az aktuális árakról e-mailben vagy telefonon legyél kedves érdeklődni.

 


 

Baumit termékek

 

Baumit termékek


Mixerbeton akciós áron


Mixerbeton akciós áron


Szigetelő anyagok


Szigetelő anyagok, hőszigetelés


Gipszkartonok, tartozékok

 

gipszkartonok, kiegészítők


Térburkolók

 

Térkövek, gyeprácsok, járdalapok, szegélykövek


Tetőkiegészítő termékek

 

Vápaelem, vápaszivacs, tetőkibúvó, lezárőfésű