Nagyméretű lapok ragasztása

Manapság igen divatosak a nagyméretű burkoló lapok. Ahhoz azonban, hogy hosszú távon is élvezni tudjuk a kiválasztott anyagokat, érdemes odafigyelni a burkolat ragasztására is!


A nagyméretű burkolólapokhoz emelt minőségű csemperagasztó használatát javasoljuk.  Miért?


nagyméretű burkolólapok
A nagyméretű lapok jellemzően természetes kövekből illetve nem nedvszívó alapanyagból készülnek. Ezek ragasztására olyan emelt minőségű ragasztók alkalmasak, amelyek középágyazásúak (15-20 mm-es vastagságban rakhatók), tapadóerejük a nem nedvszívó lapok rögzítésére is megfelelő. Ilyen például a Murexin KL 1 csemperagasztó vagy a Murexin SK 15 csemperagasztó.
Az emelt minőségű ragasztók egyes fajtái normál cement helyett trass cementet tartalmaznak, ami megakadályozza a természetes kövek sókivirágzását. A Murexin Trass csemperagasztó biztos megoldás ilyen esetben is. A világos vagy pasztell színű burkolólapokhoz a ragasztó átütések elkerülése végett érdemes speciális, világos lapokhoz kifejlesztett csemperagasztót alkalmazni mint például a Murexin Flex fehér csemperagasztó.
A kivitelezés során a burkolólapot és az aljzatot is ajánlott megkenni csemperagasztóval, a jobb beágyazódás érdekében. Nem mindegy, hogy a nagyobb méretű lapok az aljzaton vagy oldalfalon helyezkednek-e el. Oldalfalon a nagyméretű burkolólapok ragasztása biztonságtechnikai okokból előírás szerint korlátozva van, bizonyos súly fölött csak mechanikailag rögzíthetők.

 

A nagyobb burkolólapok nagyobb felületen, térben érvényesülnek igazán. Ha magát a lapot és nem fugát szeretnénk hangsúlyozni, akkor a burkolólappal harmonizáló fugaszínt érdemes választani. Mindemellett a folyamatos igénybevétel miatt padlón nem ajánlott a túlságosan világos színű fugázás. A Murexin FM 60 fugázó 26 féle színben kapható, így könnyen megtalálja a csempéhez, padlólaphoz leginkább illeszkedőt.

 
 
 

Fontos információ:

Tisztelt Látogató!

A folyamatos gyártói árváltozások miatt az oldalon szereplő árak nem minden esetben felelnek meg a valóságnak.

Kérjük, hogy az aktuális árakról e-mailben vagy telefonon legyél kedves érdeklődni.

 


 

Baumit termékek

 

Baumit termékek


Mixerbeton akciós áron


Mixerbeton akciós áron


Szigetelő anyagok


Szigetelő anyagok, hőszigetelés


Gipszkartonok, tartozékok

 

gipszkartonok, kiegészítők


Térburkolók

 

Térkövek, gyeprácsok, járdalapok, szegélykövek


Tetőkiegészítő termékek

 

Vápaelem, vápaszivacs, tetőkibúvó, lezárőfésű